תנו לחיות משלוחי מנות
פרויקט חינוכי מפגיש את ילדי בית הספר היסודי "גורדון" בהרצליה עם כלבים הנמצאים בעמותת "הרצליה אוהבת חיות". מידי פורים מגיעים התלמידים להעניק משלוחי מנות לכלבים ונהנים ממפגש מלהיב. "יש חיבור מדהים, הכלב מושיט את האף והילדים שולחים אליו ידיים. החיבור ממש יפה ומרגש מאוד". רוצים גם אתם לעשות טוב? הצטרפו ליום מעשים טובים
תמונות קורעות לב בפייסבוק, סרטונים שגורמים לנו לבכות, סלבס שמפרסמים ימי אימוץ ועוד, בשנים האחרונות עמותות בעלי החיים משתמשות בכל אמצעי אפשרי לפרסום מצוקת בעלי החיים בארץ והן עושות כמעט הכל כדי לגרום לנו לפתוח את הלב והדלת ולאמץ כלב או חתול. כל זאת, במקביל להעלאת המודעות לגידול נכון וטיפול אחראי בבעלי החיים שלנו.
לצד היוזמות המוכרות, מעניין לשמוע על קיומם של פרויקטים אחרים באורינטצייה חינוכית יותר, שמתרחשים דווקא במסגרות החינוך השונות ומטרתם לגרום לילדים לפתח מודעות ואהבה לבעלי החיים ולהפנים את החשיבות לאהבת החי מגיל צעיר.
פרויקט שכזה מתקיים כבר ארבע שנים בבית הספר היסודי לאמנויות "גורדון" בהרצליה, בזכות יוזמה ברוכה של המורות אפרת שחר ודינה דרזנר. השתיים פנו יחד לעמותת הרצליה אוהבת חיות, המטפלת בבע"ח נטושים בהרצליה, נתניה והסביבה, ויחד עם יו"ר העמותה, הן פיתחו פרויקט ייחודי המתקיים בפורים.
"זהו אחד הפרויקטים הכייפים שלנו", מספרת מיכל צוייג, יו"ר בהתנדבות בעמותת הרצליה אוהבת חיות. "זו יוזמה מקסימה שבאמת מחברת את הילדים, לא רק לכלב כחיית מחמד אלא מדגימה מה קורה לכלב אצל אנשים פחות אחראיים, שמתנהלים לא נכון. חשוב להיות אחראי, לא לאפשר שוטטות, לעקר ולסרס".
מידי שנה, לקראת חג הפורים, זוכים התלמידים שלוקחים חלק בפרויקט להכיר את הכלבים המקסימים שננטשו בכלביה העירונית של הרצליה ואף אוספים עבורם ציוד ומזון ומביאים להם משלוחי מנות לחג.
צוייג מספרת כי "תגובות הילדים במפגש עם הכלבים מגוונות. חלק מביעים בהתחלה רתיעה מהריח או נבהלים מהנביחות, אך אחרי המפגש הראשוני, לרוב הילדים יש חיבור מדהים, הכלב מושיט את האף והילדים שולחים אליו ידיים. החיבור ממש יפה ומרגש מאוד".
איך זה קורה? עם התקרב החג מגיעים מתנדבי העמותה לבית הספר עם כלבים מהכלבייה ועוברים בין הכיתות כדי לספר על פעילות העמותה להצלה, טיפול ומציאת בית לכלבים הנטושים. המתנדבים מספרים על התרבות יתר של כלבים וחתולים בישראל וכיצד עיקור וסירוס עוזרים להקטין את מספר הכלבים והחתולים חסרי הבית.
בנוסף, מסבירים המתנדבים על האחריות והמחויבות שכרוכות בגידול יצור חי אחר, על ההתנדבות בכלביה, בה מגיעים כל בוקר מתנדבים להוציא כל כלב מהכלוב לטיול כיפי בחוץ, לקבל יחס חם ותשומת לב ולהוציא אנרגיה וכמובן, על ימי האימוץ בסופי השבוע, בהם כל כלב זוכה לצאת מהכלוב בתקווה למצוא בית חדש ומשפחה אוהבת ומפנקת.
"רוב האנשים יכולים לגור עשרות שנים בעיר ולא לבקר בכלבייה המקומית", מוסיפה צוייג. "לצערי, אין מודעות לבעיה של נטישת כלבים, יש חוסר מודעות לחשיבות עיקור וסירוס ולכן, זה טוב שזה נעשה בגיל צעיר ומגביר את המודעות, כך שאולי בדור הבא יהיו לנו פחות כלבים מסכנים וחסרי בית להציל והרבה פחות המתות. בכל חודש מומתים כ-10,000 כלבים, חלקם גזעיים שאנשים קנו בכסף ונטשו, אנשים כלל לא מודעים למספר הזה".
צוייג מוסיפה שמלבד פרוייקטים יחודיים אלו, מתנדבי העמותה פועלים בה מידי יום וכי תמיד ישמחו למתנדבים נוספים בהרצליה ובנתניה, שם קיימת, לדבריה, בעיה חמורה עוד יותר.
- להתנדבות, תרומות או אימוץ - הרצליה אוהבת חיות
או בעמוד הפייסבוק