מכינים עם הילדים: בייגל גבינות
ארוחת ערב יכולה להיות מטלה שגוזלת מזמן האיכות של אחר הצהריים. לשף עידו רוטמן פתרון - בייגל גבינות אמריקאי שמכינים עם הילדים. קל להכנה, מזין, ריחני ועשיר בטעם בזכות הגבינות שמשולבות בו - צפו
הנה רעיון עבורכם לפעילות אחר הצהריים עם הילדים, שמסתיימת בארוחת ערב מזינה, מרשימה ושאף ילד לא יכול לעמוד בפנייה. השף עידו רוטמן מלמד איך מכינים בבית עם הילדים פרעצל גבינות, ממש כמו במאפייה.
עוד על תזונת ילדים בערוץ הורים :
- הכי בריא: להכין עם הילדים כריך בריאות ענק לארוחת הערב
- במקום ממתקים: כך תגרמו לילדים לאכול פירות
- כל ילד שמן זקוק לדיאטה? 18 מיתוסים
ביגל גבינות אמריקאי (הפקה: אינטרוויזיה צולם ב"בישולים")
בייגל גבינות אמריקאי
המרכיבים:
1/4 1 כוסות חלב
4 כוסות קמח
1 שקית שמרים יבשים
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
1 כף מלח
100 גרם חמאה
100 גרם פתיתי גבינה צהובה
לקישוט:
סומסום
מלח גס
גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה:
- מחממים במיקרו את החלב והחמאה עד שהחלב חמים והחמאה נמסה.
- בקערת מיקסר מניחים רק 3 כוסות קמח, שמרים, אבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים את החלב החמים לקמח ולשים כ-3 דקות.
- מוסיפים את פתיתי הגבינה הצהובה ואת שאר הקמח, 1/4 כוס בכל פעם ולשים 3 דקות נוספות.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים בעזרת הידיים כ-10 דקות נוספות.
- מחזירים את כדור הבצק לקערת הלישה ומכסים במגבת. מתפיחים במקום חמים כחצי שעה.
- מחלקים את הבצק ל-18 כדורים, את הכדורים מרדדים לנחשים ארוכים, מהם מכינים בייגל בצורות.
- בסיר שטוח מרתיחים 4 כוסות מים. כשהם רותחים מוסיפים 2 כפיות אבקת סודה לשתיה.
- טובלים כל בייגלה בנפרד במים הרותחים ל-10 שניות, מוציאים ומסננים ממים עודפים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה.
- מפזרים מעל סומסום, גבינת פרמז'ן מגוררת או מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, במשך 15 דקות או עד שהבייגל שחום וריח נפלא של אפייה ממלא את כל הבית.
השף עידו רוטמן מתמחה בפיתוח עיסקי וקולינרי של עסקי מזון. מאז הפך לאבא, פיתח עידו גישה לחיבור ילדים ובישול ע"י שילוב של הומור, מתכונים קלילים ובעזרתה של בובת השף לואיג'י. הגישה מאפשרת יצירת זמן איכות בין הורה לילד וערכים לתזונה נכונה
כמו במאפייה. בייגל גבינות
מומלצים