נחשף פירוט הנשק של הימ"מ
מסמך שהגיע לידי ynet חושף את ארסנל הנשק של לוחמי היחידה המיוחדת ללוחמה בטרור. ארסנל שהושפע רבות מחרם אירופי על ישראל שהחל בשנות ה-90. כמה עולה רובה צלפים חדש?
נחשפים כלי הנשק של אחת מהיחידות החשאיות והקרביות בישראל: מסמך שהגיע לידי ynet חושף את ארסנל הנשק המיושן של היחידה. בתוך כך, מתברר כי חרם על ישראל בייבוא נשק התקפי ממערב אירופה שהחל בסוף שנות ה-90 השפיע רבות על התחמשות היחידה.
רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר
נציגי היחידה המיוחדת ללחימה בטרור של המשטרה (הימ"מ) הגישו למשרד הביטחון בקשה לרכישת רובי צלפים. "הרכש החדש הוא נגזרת של הגדלת כמות הצלפים ביחידה, הרצון לשמור על אחידות המערך וכן הצלחת הרכש הקודם", כך הסבירו ביחידת הימ"מ את הבקשה שהגישו לרכישת 15 רובי צליפה מסוג MRAD לטווחים רחוקים בסכום של 762 אלף שקל.
בבקשה, שהגיש ע' קצין אמל"ח בימ"מ, מוסבר הצורך ברכישת כלי נשק חדשים שבבסיסו חרם ממדינות אירופה: "משנת 1996, היחידה משתמשת בנשק צליפה בריחי בקליבר 7.62 מ"מ מסוג PGM תוצרת צרפת", כתב הקצין. "נשקים אלו נרכשו בין השנים 1996 ל-1999 דרך מתווך, היות שלא היה ניתן לרכושם ישירות מול היצרן עקב אמברגו של מדינות מערב אירופה על ייצוא נשק התקפי לישראל. לנשק קנה עם משתיק אינטגרלי ברמת השתקה גבוהה אשר מיועד לשימוש עם תחמושת גרמנית. היות שתחמושת זו מיוצרת בשווייץ, במפעל שנרכש על ידי תאגיד גרמני, ישנה בעייתיות לרכוש תחמושת זו עקב אמברגו".
באותה בקשה מפורטים נשקי הצליפה לטווח ארוך בימ"מ - חלקם מיושנים ולא תקינים - שנמצאים בשימוש החל משנת 2007: עשרה נשקי צליפה תקינים מסוג PGM בקליבר 0.338 (מתוכם חמישה נשקים ישנים במצב שחוק), נשק אחד מסוג PGM בקליבר 0.5 שנרכש לניסוי ונמצא במצב של בלאי מתקדם, שני נשקי ROBAR בקליבר 0.5 מושבתים ונשק אחד מסוג HEIM שנרכש לניסוי בשנות ה-90 ואינו בשימוש.
"משנת 2008 יחידת הימ"מ וצה"ל לא הצליחו לרכוש חלקי חילוף לנשקי PGM. לכן בשנת 2011 יחידת הימ"מ החלה בבחינה של נשקים בריחים אשר מיוצרים בארצות הברית", הסביר קצין האמל"ח. "ההחלטה לרכוש נשק אמריקני נבעה מהאמברגו של מדינות אירופה על ישראל ומכיוון שבארה"ב החלו לייצר
בסוף העשור הראשון של שנות ה-2000 נשקי צליפה איכותיים בקליבר 0.338".
בסוף שנת 2013 רכשה הימ"מ 12 נשקי צליפה מסוג MARD בעלות כוללת של 544 אלף שקלים כפיילוט. "נציגי הימ"מ ביקרו ביחידות מקבילות בצבא ארה"ב ובנוסף השתתפו בהדגמות וימי עיון בצה"ל כחלק מלימוד תרחיש של 'השתלטות של מחבלים על בני ערובה'", נכתב בבקשה. בנוסף ציינו בימ"מ כי יכולת מבצעית לירי תחמושת קלה לטווחים של 1,000 מטרים דורשת רמה מבצעית ומקצוענות גבוהה, וכן תחמושת ואופטיקה מעולות. "הנשקים שנרכשו בסוף שנת 2013 נכנסו כבר לשימוש מבצעי, וקיימת שבועות רצון מלאה מרמת הביצועים ומאיכות הנשק", נכתב.
עלות רכישת רובה אחד היא 41 אלף שקל, וכל הרכש המתוכנן לשנת 2015 ושנת תקציב 2016 עומד כאמור על סך של 762 אלף שקל. הרכישה תתבצע ישירות מול חברת BARRETT באמצעות משלחת משרד הביטחון בארה"ב.