הקוקטייל שהתחפש
מה קורה כשוויסקי מתחפש לרום ומתגנב למוחיטו וטקילה לתוך בלאדי מרי? 5 גרסאות לא שגרתיות לקוקטיילים המפורסמים בעולם
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
לכבוד פורים, ביקשנו מחמישה מהברמנים המובילים בישראל המתחרים בפרויקט האלכוהול היוקרתי וורלד קלאס ליצור 5 קוקטיילים מחופשים ברוח מצוות העדלאידע.
1. מוחיטו שוחר שלום - Peaceful Mojito
קוקטייל של ישי בן אור (מסעדת "פאסטל", מוזיאון תל אביב לאמנות) שנוצר בהשראת ההבנות וההסכמים בין קובה לארצות הברית, שנחתמו בסוף השנה שעברה. בקוקטייל הקובני המפורסם משתמשים ברום, שהוחלף כאן בוויסקי-ברבן אמריקאי וצלל לערמה של נענע לימון וסוכר.
המרכיבים:
50 מ"ל וויסקי שיפון - רלוי בולט ברבן
30 מיץ ליים טרי
15 מ"ל סירופ נענע
כמה טיפות אנגוסטורה ביטר (2 דֵשים)
להגשה:
קרח
30 מ"ל טוניק לימון
נענע
אופן ההכנה:
יוצקים את כל המרכיבים לשייק. מוסיפים כמה קוביות קרח ומשקשקים היטב.
הגשה: מסננים את הנוזל לתוך גביע מלא קרח ומוסיפים למון טוניק. מקשטים בנענע.
2. רש רש רש
קוקטייל של דניאל דרי מהקוקטייל בר החדש קוקטיילז נ' דרימז (Cocktails & Dreams ) שבשכונת פלורנטין התל אביבית. קרוי על שם רעשן הפורים ונוצר בהשראת קוקטייל הג'ין הקלאסי והמריר-עשבוני "האנקי-פנקי". את הג'ין מחליף כאן רום.
המרכיבים:
45 מ"ל רום - מומלץ זאקפה
45 מ"ל ורמוט אדום
10 מ"ל ליקר פרנט ברנקה
כמה טיפות סירופ סוכר (דֵש אחד)
להגשה:
קליפת לימון
אופן ההכנה:
משקשקים את כל המרכיבים עם הרבה קרח בשייקר. מסננים לכוס קר ומעטרים בקליפת לימון.
3. בלאדי מריה - Bloody Maria
קוקטייל של דוד קלינצ'ב (בטי בר, באר שבע). משקה הבראנץ' האולטימטיבי בלאדי מרי מתבסס במקור על וודקה. כאן מחליפים אותו בטקילה איכותית, שמעניקה לו טוויסט רענן ואקזוטי.
המרכיבים:
60 מ"ל טקילה איכותית - מומלץ דון חוליו אנייחו
כמה טיפות טבסקו (2 דֵשים)
כמה טיפות סלרי ביטר טרות' (2 דֵשים)
כמה טיפות ארומטיק ביטר טרות' (2 דֵשים)
כמה טיפות רוטב וורצ'סטר (2 דֵשים)
20 מ"ל מיץ לימון
10 מ"ל מי סוכר בתיבול קינמון הל ורוזמרין
10 עגבניות שרי מרוסקות
קורט מלח ים
קורט פלפל שחור גרוס
לעיטור:
1 גבעול סלרי
1 תפרחת נענע
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים בשייקר. ממלאים כוס גבוהה בקרח ויוצקים את הקוקטייל פנימה. מעטרים בגבעול סלרי וגבעול נענע
4. פלו דה ג'זמין - Flow De Jazmin
קוקטייל של בן שרידן ("אימפריאל בר", תל אביב). ג'סמין משלב ארומות מרירות - ג'ין עם קמפרי וטעמי הדרים. במתכון הזה החליף שרידן את הג'ין ברום עשיר שנותן לקוקטייל גוון מריר ויבש פחות.
אופן ההכנה:
30 מ"ל רום - מומלץ זאקפה
30 ליקר תפוזים איכותי
15 מ"ל קמפרי
20 מ"ל מיץ לימון טרי
המרכיבים:
משקשקים את כל המרכיבים היטב בשייקר. מסננים לתוך כוס עמוקה וצוננת (קאפ) ומעטרים בקליפת תפוז
5. קבורה מגונה - Indecent Burial
קוקטייל של אורון לרנר (הייד אנד סיק, תל אביב). זומבי הוא דרינק עוצמתי שמורכב ממגוון של סוגי רום שונים, כשכל אחד מעניק טעם אחר לקוקטייל ויוצר מורכבות ועומק. במקום הרוּמים, מככבים כאן שלושה סוגי טקילה בדרגות יישון שונו וטעמים טרופיים, כיאה למשקה טרופי.
המרכיבים:
30 מ"ל טקילה לבנה – רצוי דון חוליו בלנקו
30 מ"ל טקילה דון חוליו רפוסאדו
30 מ"ל טקילה דון חוליו אנייחו
15 מ"ל וויסקי מעושן - מומלץ לגאבולין
30 מ"ל מיץ ליים טרי
20 מ"ל מיץ אשכוליות
15 מ"ל פלרנום (falernum)
10 מ"ל סירופ קינמון
10 מ"ל סירופ פסיפלורה
1 דֵש פאלו קורטדו שרי
2 דֵשים אנגוסטורה
אופן ההכנה:
משקשקים את כל המרכיבים היטב בשייקר. מסננים לכוס עמוקה ורחבה, מלאה בקרח גרוס. מגישים קר מאד, בעיטור במקל קינמון דולק, פלחי פירות הדר ועוד.