שתף קטע נבחר

 

שוב מחאה ברוטשילד, שוב לילה באוהל: "אנחנו אזרחים הדורשים את המגיע להם"

משהו חדש-ישן מתחיל? מול תיאטרון הבימה בת"א הוצבו 20 אוהלים במחאה על משבר הדיור, וכמה עשרות פעילים מעבירים בהם את הלילה. "התעוררות אזרחית מתרחשת כשאזרחים יוצאים החוצה", אומרת מיכל. נדב ואלעד בני ה-19: "הבאנו אוהלים ובאנו להזדהות. כשנקים משפחות, איך נקנה דירה?"

לילה ראשון באוהל אחרי שלוש שנים וחצי: על רקע משבר הנדל"ן ודו"ח מבקר המדינה בנושא הדיור, חידשו אמש (א') כ-200 איש את מחאת האוהלים בשדרות רוטשילד בתל אביב תחת הכותרת "בן 40 ואין לי דירה". מול כיכר הבימה מוצבים הלילה כ-20 אוהלים, וחלק מהמוחים מתכוננים להעביר בהם את הלילה, בציפייה להתרחבות המחאה בבוקר.

 

רוב המשתתפים באירוע, שהחל בשעות אחר הצהריים, לא היו בהכרח בני 40 נטולי דירות, אלא ערב רב של מוחים ופעילים חברתיים שמוכרים ממאבקים דומים מהתקופה האחרונה. אליהם הצטרפו חסרי בית, פעילי דיור ציבורי ותושבי גבעת עמל - איש איש ואופי המאבק שלו לדיור. כמה נשאו מהם שלטים שעליהם נכתב "אשמים אין, נפגעים בשפע".

 

דז'ה וו: שוב מקימים אוהלים מול הבימה    (צילום: מוטי קמחי)

דז'ה וו: שוב מקימים אוהלים מול הבימה    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נראה לכם מוכר? שדרות רוטשילד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נראה לכם מוכר? שדרות רוטשילד(צילום: רויטרס)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

 

אחד המשתתפים היה הלל (47), תושב תל אביב, שסיפר: "יש לי משפחה בת שש נפשות ואנחנו משלמים 4,000 שקל על שכירות. לא היה לנו צ'קים ולכן היה לנו קשה מאוד לשכור דירה, אבל יש לנו בעל בית שלבסוף הסכים. עבדתי עד לאחרונה בהובלה של ירקות, כולל שבתות וחגים. הרווחתי משכורת בסדר ואשתי סייעה קצת, אבל אין לנו איך לקנות דירה כי יש לנו חובות בהוצאה לפועל. הלילה אייצג את המשפחה שלי ואישן פה".

 

מיכל (31), פעילה חברתית ותיקה מהארגון הסביבתי "מגמה ירוקה": "התעוררות אזרחית מתרחשת כשאנשים יוצאים ודורשים את המגיע להם וזה מה שחשוב. הממשלה, במקום לבנות דיור בר השגה במרכזי ערים, בונה דיור לעשירים בלבד, כמו השכונות בירושלים ואפילו בבאר שבע. רוצים להקים כפרים לעשירים בלבד. אין לי אוהל אבל אני אישן פה על מחצלת או שאמצא אוהל ריק".

 

את חידוש מחאת האוהלים יזם שי כהן, שבפוסט שפרסם בפייסבוק וזכה לתגובות רבות תיאר את הקושי שלו ושל אשתו לרכוש דירה חרף העובדה ששניהם עובדים ומתפרנסים. היום הוא אמר: "עורננו קצת את השיח. החזרנו את מערכת הבחירות, שנראה שמתנהלת על ספינים ולכלוך ואורניום מועשר, למה שבאמת מעניין את האזרחים בישראל: קורת הגג והפרנסה".

 

מחאת האוהלים 2015 בקושי התחילה, וכבר יש מי שמצטרף לעגלה: ב-9:30 בבוקר תקיים ההסתדרות הפגנה ברוטשילד תחת הכותרת "הדרום מגיע לתל אביב", במחאה על גל הפיטורים הצפוי בנגב, ובהמשך להפגנות שהתקיימו בשבוע שעבר בדימונה, ערד, באר-שבע, צומת בית קמה ומול בית ראש הממשלה בירושלים. בהפגנה ישתתפו עובדים ממפעלי ים המלח, מפעל תרכובות ברום ועוד.

 

הסטטוס של שי כהן שיזם את המחאה: 

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

חברי המכינה "מלח הארץ". באו להזדהות ()
חברי המכינה "מלח הארץ". באו להזדהות
 

עיריית תל אביב רמזה אתמול שתאפשר את המחאה המחודשת ברוטשילד לזמן מוגבל: "אנו רואים חשיבות רבה בשימוש במרחב הציבורי לצורך הפגנה, מחאה וחשיפת מגוון הדעות הקיימות בחברה הדמוקרטית. עם זאת, חשוב להבין שהמרחב הציבורי נועד לשימוש הציבור הרחב, וניהולו לטובת הכלל מחייב עריכת איזונים בין חופש הביטוי לבין זכויות אחרות. מחאת האוהלים הנוכחית נעשתה בתיאום עם העירייה, על שטח וזמן מוגבל".

 

אלעד (18) הגיע לרוטשילד עם חבריו למכינת "מלח הארץ" שבקיבוץ עין גדי. גם הם מעבירים כאן את הלילה. "אני במקור מרחובות ובמסגרת שבוע 'לך לך' נשלחנו לרחבי הארץ לבחור מקום שאנחנו רוצים ללמוד עליו, אז החלטנו להגיע לפה", הוא מסביר.

"עוד כמה שנים אני ארצה להקים משפחה ולא אוכל לעשות את זה, כי אני רואה שגם בן 40 לא יכול. לכן באנו להזדהות ונישאר כאן עד יום שלישי".

 

חברו, נדב (19) מרמלה, הוסיף: "הבאנו אוהלים, שקי שינה, מזרונים ובאנו לעזור. לי זה חשוב. כשאסיים צבא אני מאמין שלא תהיה לי משכורת מספיקה בשביל לקנות דירה במציאות של היום. הוריי קנו לאחרונה דירה ברמלה במחיר שאני לא יכול להרשות לעצמי. מה יהיה איתי כשאתחתן? איפה אגור? איפה אהיה?".

 

אייל עופר, ממקימו תנועת ישראל יקרה לנו, שהגיע גם הוא למאהל ברוטשילד, סיכם: "נראה לי שהגיע הזמן שהמחאה תתעורר. אנשים מצמצמים את הצריכה כבר שנתיים ברציפות כי אין כסף. מחירי הדיור המוגזמים כבר פוגעים בכלכלה. הגיע הזמן שהמחאה תתעורר. הציבור עייף מזה שהמזון יקר ומזה שמרמים וגונבים אותו. אנחנו רק רוצים לחיות את חיינו".


פורסם לראשונה 01/03/2015 23:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
האוהלים שוב ברוטשילד
צילום: EPA
מומלצים