אופטימיות בקרב משקיעים בכלכלה היוונית
מתחילת חודש פברואר ועד היום, ירדה התשואה על אגרת חוב של ממשלת יוון ב-1.5%. מגמה שמצביעה על כך שהמשקיעים מוכנים לקבל פיצוי נמוך יותר עבור השקעה באגרות החוב היווניות. "ראש ממשלת יוון החדש ציפראס, מכיר במציאות שעליו להתגמש, כדי להימנע מקטסטרופה כלכלית"
שווקי המניות בעולם ממשיכים לשבור שיאים והתנודתיות יורדת ברציפות בשבועות האחרונים. מדד הנסדא"ק כבש את שיא כל הזמנים וחצה את הרף הפסיכולוגי החשוב של 5000 נקודות.
>>>רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר
עוד בערוץ שוק ההון
השפעת הריבית על המט"ח: לטווח קצר בלבד
עשרת הדיברות לסוחר המתחיל בבורסה
לשם השוואה השיא בבועה של שנת 2000 היה סביב 4,400 נקודות בלבד. צריך לשים לב שהמדד היום למרות רמתו הגבוהה זול יותר ביחס למדד בשנת 2000. הדבר מתבטא ביחס בין שווי השוק של החברות לרווחים שהן מייצרות. בימים ההם חברות רבות נסחרו בשווי של פי 100 ויותר מרווחיהן ואילו כיום אותן חברות נסחרות במקרים רבים בשווי של פי 10 – 20 מרווחיהן.
התנודתיות הנמוכה בשוק מצביעה במידה מסוימת על חוסר עניין בשוק. מחזורי המסחר בשווקי המניות יורדים בהדרגה בשבועות האחרונים ומדדי המניות זוחלים מעלה.
הסיכון של יוון במגמת ירידה
המשקיעים גם נותנים סבירות נמוכה יותר לסיכוני מאקרו שעד לא מזמן היו בכותרות מידי יום. ברוסיה ניתן לראות שהמטבע הרוסי מתחזק בחודש האחרון ועל יוון שאיימה על יציבות גוש האירו, מסרבים המשקיעים להתרגש.
שימו לב לנתון הבא. מתחילת חודש פברואר ועד היום ירדה התשואה על אגרת חוב של ממשלת יוון מרמה של 11% לרמה של 9.28%. תשואה נמוכה יותר מצביעה על כך שהמשקיעים מוכנים לקבל פיצוי
נמוך יותר עבור השקעה באגרות החוב היווניות, כלומר לתפיסתם, הסיכון של יוון במגמת ירידה.
ההסבר לאופטימיות היחסית בכל הקשור ליוון הוא ההבנה כי הן ליוונים והן לגרמנים אין כל אינטרס לייצר משבר. במקרה כזה שני הצדדים רק יפסידו. כפי שציינו בסקירה קודמת , ראש ממשלת יוון החדש ציפראס, מכיר במהירות במציאות המורכבת ובכך שעליו להתגמש כדי להימנע מקטסטרופה כלכלית.
הריביות הנמוכות מצליחות "לשבור" חוסכים ומשקיעים שיושבים על הגדר זמן רב והכסף זורם לנכסים מסוכנים ובראשם שוק המניות.
הכותב הוא מומחה לשוק ההון בלאומי שוקי הון