לראשונה מאז ההפיכה: טיול מאורגן בפסח למצרים
חוזרים למקורות: ארבע שנים אחרי נפילת משטר מובארק, תצא בחג הפסח משלחת ישראלית לטיול בין נופי מצרים. זאת, למרות ההתראות החמורות שפרסמו בנושא המטה ללוחמה בטרור ומשרד החוץ: "מזה זמן רב מתקיימים סיכונים ממשיים על ביטחונם של מטיילים ישראלים המבקרים או שוהים במצרים כולה"
מאז נפילת משטרו של הנשיא המודח חוסני מובארק לפני ארבע שנים, נאסרה כניסת ישראלים למצרים בעקבות התראות חמורות שפרסמו המטה ללוחמה בטרור ומשרד החוץ. בהודעה הרשמית שמפורסמת באתר המל"ל נכתב בפירוש כי "מזה זמן רב מתקיימים סיכונים ממשיים על ביטחונם של מטיילים ישראלים המבקרים או שוהים במצרים כולה, בנוסף ממשיך להתקיים איום טרור חמור על ישראלים בחצי האי סיני".
ההתראות הללו אינן מרתיעות את קבוצת הישראלים, שלא מתכוונת לוותר על טיול בנופי מצרים בימים המספרים את סיפור היציאה מעבדות לחירות. בימים האחרונים החלו הרשויות המצריות לאשר ויזות לקבוצות מטיילים מישראל, ומשלחת ראשונה מטעם חברת 'איילה גיאוגרפית' תצא למדינה בחודש הבא. "נבקר באתריה המפורסמים של מצרים העתיקה והמודרנית ונשלב טיולי עומק רגליים בדרגה קלה עם שייט בנהר הנילוס", סיפר מדריך המשלחת אלי מאלי שמוציא משלחות למצרים כבר שלושים שנה.
במסגרת הטיול, שעלותו לאדם עומדת על סכום של 1,850 דולר, יבקרו המטיילים מישראל בבית הכנסת העתיק איבן עזרא בקהיר, מסגדי אבן טולון העבאסי וסולטן חסן הממלוקי, ביקור בפירמידות של אזור גיזה, פסל הספינקס המפורסם, ומקדש העמק של חפרן.
בנוסף, יגיעו לממפיס - בירתה הקדומה של מצרים ויסיירו בסקארה ואתריה, כולל פירמידת המדרגות שנחשבת למבנה האבן המונומנטלי הקדום ביותר בעולם. באזור הנילוס יבקרו במקדש המוות של רעמסס ה-3, קברו של תות אנך אמון, ויערכו סיור בבלון פורח מעל האזור.
כמו כן, מבטיחים המארגנים, ייערך ביקור במקדש קרנק, המקדש הגדול ביותר בעולם והמפואר ביותר במצרים, ביקור בסכר אסואן ומקדשי אבו סימבל ושיט על נהר הנילוס. רגע לפני שיחזרו לישראל, יבקרו המטיילים במוזיאון הארכיאולוגי של קהיר, יתצפתו ממסגד מוחמד עלי ויסיירו בשוק 'באזר חאן חאלילי'.