שתף קטע נבחר
 

ללקק ת'תות: 3 מתכונים לא שגרתיים

לא רק עם קצפת: שלישיית מתכונים יצירתיים עם תותים - פטוש בסגנון מקומי, פרפה יוגורט וגם סלט אנדיב הדור עם גבינה כחולה וויניגרט הדרים

1. סלט אנדיב עם קרם גבינה כחולה ותותים

מתכון של עובד אלפיה, שף מלון דן תל אביב. הטעם העז של הגבינה הכחולה משתדך כאן לרצועות אנדיב מרירות, שמקבלות חיזוק של תותים מתוקים וחמצמצים.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 (צילום: יורם אשהיים) (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)

 

המרכיבים ל-6 מנות:

3 ראשי אנדיב, פרוסים דק לרוחב

1 חבילה לבבות חסה קיסר, קרועים ביד

1 בצל אדום קטן, פרוס דק לרוחב

 

לרוטב הוויניגרט:

1.5 כוסות מיץ תפוחים

1/4 כוס מיץ תפוזים ו/או ליים, סחוט טרי

4-5 כפיות ריבה – רצוי ג'ינג'ר

2 כפות שמן שומשום

1 פלפל אדום חריף, קלוי ומנוקה מגרעינים ומרצועות לבנות

1 שן שום כתושה

2 כפות רוטב סויה בהיר

 

להגשה:

2-2.5 כוסות גרם תותים, חצויים לאורך

1/2 כוס גרם אגוזי לוז, לא קלויים

200 גרם גבינה כחולה טחונה

100 מ"ל שמנת

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים ויניגרט: יוצקים את המיצים לסיר ומצמצים על אש בינונית עד לרבע כמות. טוחנים יחד שאר המרכיבים. מערבבים בקערת ערבוב יחד עם מרכיבי הסלט.
  2. הגשה: טוחנים את הגבינה ומערבבים עם השמנת. מסדרים את הקרם על צלחת הגשה שטוחה, בדומה לחומוס ומוסיפים מעל את הסלט. מפזרים מעל תותים ואגוזים ומגישים מייד.

 

 

 

2. סלט פטוש תותים

מתכון של עובד אלפיה, שף מלון דן תל אביב

 

המרכיבים:

1.5 כוסות תותים חצויים לאורך

1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

1 צרור נענע, קצוצה דק

5 בצלים ירוקים, קצוצים דק לאורך

1 בצל אדום קטן, קצוץ דק

1/4 כוס שמן זית כתית מעולה

1/4 כוס מיץ לימון, סחוט טרי

1/2 כפית סומק

1/2 כפית זעתר


להגשה:

6 פיתות קטנות, פרוסות לרצועות עבות וקלויות עד להזהבה

200 גרם גבינת חלומי, חתוכה לקוביות בינוניות

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את מיץ הלימון עם התבלינים. מוסיפים תוך כדי טריפה את השמן עד שמתקבל וויניגרט אחיד במרקמו.
  2. הגשה: מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות הגבינה עד להזהבה.
  3. מערבבים בקערת את כל מרכיבי הסלט ומעבירים לקערת הגשה. מפזרים מעל הירקות קוביות גבינה, רבעי תותים ומגישים לצד פיתות קלויות ופרוסות לרצועות לרוחב.

 

 (צילום: יורם אשהיים) (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)

 

3. פרפה יוגורט עם תותים וגרנולה

מתכון של מלכי יצחקוב, שף קונדיטור מלון דן אכדיה

 

המרכיבים ל-8 מנות:

500 גרם יוגורט

60 גרם סוכר

5 גרם ג'לטין

25 מ"ל מים

125 מ"ל שמנת

 

לפירורי גרנולה (לא חובה):

30 גרם חמאה

30 גרם סוכר דמררה

30 גרם קמח

50 גרם שיבולת שועל

30 גרם שומשום

30 גרם אגוזי פקאן, קצוצים

 

להגשה:

1.5 כוסות תותים, מחולקים לרבעים לאורך

6 עלי נענע, קצוצים דק

25 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את הג'לטין במים. מערבבים את היוגורט עם הסוכר ומבשלים בסיר קטן 2-3 דקות. מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים ומסירים מהאש.
  2. מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים את הקצפת לתוך היוגורט. יוצקים לכוסות הגשה, ומקררים במקרר שלוש שעות לפחות.
  3. מכינים את פירורי הגרנולה: מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה. מערבבים את כל החומרים, ומפזרים על נייר האפייה. אופים את התערובת בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 20-15 דקות.
  4. הגשה: מערבבים תותים ונענע עם אבקת סוכר . מסדרים מעל כל פרפה ומוסיפים את פירורי הגרנולה ומגישים קר.

 

כל המנות לקוחות מתפריט פסטיבל התותים של רשת מלונות דן שמתקיים במסעדות החלביות ובטרקליני 14 ממלונות הרשת

 

 (צילום: יורם אשהיים) (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)


פורסם לראשונה 04/03/2015 16:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יורם אשהיים
פרפה יוגורט-תותים
צילום: יורם אשהיים
מומלצים