שתף קטע נבחר
 

פוטרתם? טיפים לפתיחה בקריירה חדשה

נאלצים לפתוח פרק ב' בקריירה שלכם? אל תתעלמו מהכישורים והניסיון שאספתם עד היום, כוונו למשרות שיגשימו את עולם הערכים האישי שלכם ואל תתביישו להשתמש בקצת ויטמין P. כל הטיפים שיעזרו למפוטרים למצוא עבודה חדשה

גל הפיטורים במפעלי כיל עתיד לאלץ עובדים רבים בדרום לחפש אחר מקום עבודה חדש. מדובר בחוויה מלחיצה ומטלטלת בכל מקרה, אך על אחת כמה וכמה בגילאים מאוחרים יחסית, בשל כובד האחריות לילדים, למשפחה, לתשלומי המשכנתא ועוד. אבל חרף היצע המשרות הדל באזור, לא הכל אבוד - יש לא מעט צעדים שמאפשרים לפתוח בקריירה חדשה ומוצלחת, גם בשלב זה של החיים.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

טיפים אלו נכונים לא רק למפוטרים הטריים - אלא לכל מי שמעוניינים לפתוח פרק חדש בחייהם ובמסלול העבודה שלהם. לרוב זה קורה סביב גיל ה-40, שעשוי להביא איתו רצון לשינויים ולשיפור מידת שביעות הרצון בחיינו - בוודאי כשתוחלת החיים מתארכת והגיל הממוצע עולה. כיצד נכון לעשות זאת? לפניכם טיפים שיעזרו לכם לעצב את נתיב הקריירה החדש שלכם:

 

"הנקודות מתחברות": סטיב גובס ז"ל אמר בנאומו מעורר ההשראה באוניברסיטת סטנפורד, כי "הנקודות בחיים מתחברות". מה שעשינו עד כה, לא עשינו סתם. הניסיון שצברנו, האנשים שפגשנו, הידע שרכשנו שווים הרבה, ולא בכדי עברנו את המסלול שעברנו עד כה. בבחירת הקריירה החדשה שלכם קחו את הידע והניסיון שצברתם, וחשבו איך הם יכולים לתרום לכם למסלול החדש כדי לייצר נקודת פתיחה קלה וטובה יותר.

 

הפגנת עובדי כיל מחוץ למשרד רה"מ (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הפגנת עובדי כיל מחוץ למשרד רה"מ(צילום: גיל יוחנן)

גלו את נקודות החוזק שלכם: "הפתח להישגים גדולים ולאושר הוא הפעלת נקודות החוזק שלך..." (מרטין סאליגמן, ממייסדי הפסיכולוגיה החיובית). גם בבחירת כיוון הקריירה השנייה ובכלל, הכירו את נקודות החוזק שלכם ומצאו את הכיוון בו הן באות לידי ביטוי באופן נדרש, ולא רק Nice to have.

 

הכירו את השוק: חובתכם היא לחקור וללמוד את השוק. פתחו עיתונים ואתרי דרושים, דברו עם חברים ותראו מהן המשרות המוצעות, לאילו תחומים יש יותר ביקוש ומה הדרישות הנדרשות לתחומים שהכי עושים לכם את זה. אם חשקה נפשכם בתחום מסוים, דברו עם אנשים מהתחום שיוכלו לענות לכם על שאלות שחשובות לכם - מספר כמו שעות העבודה ביום, משאבים ותשומות נדרשות, שכר נהוג וכדומה.

 

בחנו את המשרות או התחומים לפי הערכים שלכם: ערכים הם אותם העקרונות שחשוב לנו לחיות על פיהם, ואשר הופכים אותנו למאושרים ושלמים יותר. מצאו מהם הערכים שלכם בנקודת הזמן של החיפוש העצמי שלכם, ובחנו האם הם מתקיימים או לא, באותם התחומים שנראו לכם.

 

שקללו את כל הגורמים: אחרי שבדקתם את השוק, הבנתם את נקודות החוזק שלכם, ניסחתם את הערכים והשיקולים האובייקטיבים שלכם למול מחויבויות אחרות כמו משפחה ומרחק גיאוגרפי - בחנו את כל אלה מול אותן המשרות שאתם מתחרים עליהן, ובחרו בזו שממלאת את כל הצרכים שלכם.

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טיפים להשגת המשרה הנחשקת

לאחר שהצלחנו לנסח לאן אנחנו רוצים להגיע בבחירת הקריירה החדשה שלנו, הגיע הזמן לשלב הבא - לדעת איך נצליח להשיג את המשרה או התחום הנבחר. 5 טיפים להשגת המשרה הנחשקת:

 

הכנה מוקדמת והתאמה: שפצו את קורות החיים שלכם ביחס למשרה שאותה תרצו לאייש. הדגישו את הכישורים ונקודות החוזק שלכם ביחס לתיאור המשרה והארגון, גם אם זה אומר לייצר מספר גרסאות במקביל, למשרות והארגונים הרלבנטיים להגדרת משרת חלומותיכם.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

העבירו את זה הלאה: שתפו את הסובבים בחיפוש שלכם, ונסו לאסוף ידיעות מסביבתכם על ארגונים בהם תוכלו למצוא את עבודת החלומות שלכם. אם אתם מכירים אנשים בעמדות מפתח, אל תהססו לפנות אליהם כדי שיפתחו לכם דלת. לעולם אי אפשר לדעת מאיפה תשיגו את המשרה הבאה שלכם.

 

"ויטמין P": תמיד רלבנטי ואל תהססו להשתמש בו. אם מדובר במשרה קונקרטית בארגון מסוים שבו יש לכם מכרים, חברים או שכנים - ספרו להם שאתם מתמודדים על משרת חלומותיכם בארגון, ובקשו מהם ל"זרוק מילה". זו לא בושה לקבל עזרה, והביישן בסוף מוצא את עצמו בצד.

 

חוק ההדדיות: עוררתם עניין והוזמנתם לראיון עבודה? מזל טוב! עכשיו זכרו כי כשאתם מחפשים עבודה, בצד השני יש מישהו שמחפש לאייש משרה. כמו שהם בודקים אתכם, גם אתם בודקים אותם. לכן קחו זמן לבדיקה עצמית - בדקו האם אכן הערכים שלכם מתקיימים בהצעה, הם אכן נקודות החוזק שלכם יבואו לידי ביטוי במשרה ואם בכלל התנאים מתאימים לכם. גישה זו תסייע לכם להגיע עם בטחון עצמי ואמונה עצמית גבוהים יותר.

 

תבואו מוכנים לפגישה: לפני הראיון מומלץ לבקר באתר החברה, לבדוק מראש מי יראיין אתכם ולחקור אודותיו ברשתות החברתיות או בגוגל. אם יש לכם חברים בארגון - שאלו אותם מראש על הארגון, התרבות הארגונית בו והמנהל. עליכם לבוא מוכנים ולשלוף את הידע הזה לטובתכם במהלך הראיון.

 

לבוחרים לצאת לקריירה עצמאית: עבדו על תכנית עסקית מסודרת וחכמה, שתאפשר לכם התחלה מסודרת באמצעות מטרה עסקית מדויקת. מכאן תוכלו לנתב את המשאבים שיעמדו לרשותכם בתחילת הדרך באופן מושכל שיניב תוצאות מהירות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים