שתף קטע נבחר

 

נאלצו להתחתן בפראג: "לא שוכחים לרגע את החיים עצמם - האתגר הוא איראן"

אור ורעות שנאלצו להתחתן בחו"ל כי רצו חתונה חילונית, פרסמו בדף הפייסבוק שלהם את מחאתם, כולל ביקורת לתגובת ראש הממשלה לדו"ח המבקר בנושא הדיור. "לא יכולים להתחתן כמו שאנחנו רוצים בישראל"

אחרי הרופאה הבכירה בבית חולים שיבא שעקצה את ראש הממשלה בעקבות תגובתו של נתניהו לדו"ח מבקר המדינה, וציינה כי "מאות אנשים במיון לא שוכחים לרגע את החיים עצמם ואת סכנת האיום האיראני", הצטרפו למחאה גם בני זוג ישראלים שנאלצו להתחתן בחו"ל. "כשאנחנו לא יכולים להתחתן כמו שאנחנו רוצים בישראל, אנחנו לרגע לא שוכחים את החיים עצמם. האתגר הגדול בחיינו כעת הוא התחמשות איראן בנשק גרעיני", כתבו אור אבישי ורעות (ריז'י) אבישי על שלט שפרסמו בדף הפייסבוק שלהם אחרי שהתחתנו. 

אור ורעות בפראג, אחרי חתונתם. (צילום: רועי קייזרמן) (צילום: רועי קייזרמן)
אור ורעות בפראג, אחרי חתונתם.(צילום: רועי קייזרמן)

אור (26) ורעות (27), סטודנטים באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע, נישאו אתמול בפראג שבצ'כיה. השניים רצו להתחתן בארץ בחתונה חילונית אבל החוק בישראל לא מאפשר זאת. אחרי החתונה הם הצטלמו עם השלט שהכינו, והתמונה המקורית, שפורסמה בדף הפייסבוק של השניים, זכתה למאות שיתופים ואלפי תגובות ברשת.

 

התמונה הצטרפה למחאה שמכה גלים, בעיקר בדף הפייסבוק "כן, אבל איראן", שמלגלגת על התגובה של נתניהו לדו"ח מבקר המדינה על משבר הדיור. נתניהו אמר בעקבות הדו"ח כי "כשאנחנו מדברים על יוקר מחיה, אני לא שוכח את החיים עצמם. האתגר הגדול לחיינו הוא התחמשות איראן בנשק גרעיני". הדברים הללו נמחקו אחר כך מהדף של נתניהו.

 

בשיחה עם ynet מסביר אור: "הייתה לנו אפשרות להתחתן בחתונה דתית בארץ, אך אנחנו לא מאמינים בעירוב הדת בטקס, רצינו טקס חילוני בעיקרו ושוויוני, בלי 'רכוש', 'לקנות את הכלה' ו'לפדות אותה אם מתגרשים'. היינו שמחים להתחתן בחתונה חילונית בישראל והבחירה בפראג נעשתה רק בהיעדר האפשרות הזו".  

 

 

לדבריו, למרות יוזמות חקיקה שונות, חתונה על פי דרך זו עדיין אינה אפשרית בארץ. "אם אתה רוצה להיות רשום כנשוי בתעודת הזהות ולהתחתן בארץ, האופציה היחידה היא ברבנות. היוזמות האחרות כמו 'ברית הזוגיות' הן בגדר מעט מדי. מה שהניע אותנו זה בעיקר שוויון ופמיניזם. שנינו חברים בתא הפמיניסטי של אוניברסיטת בן גוריון".

 

השניים התחתנו בעיריית פראג

בנוכחות חברים שהצטרפו לנסיעה. "עשינו חתונה וירח דבש משותף בין סמסטר א' לב', יכולנו לעצב את החתונה איך שרצינו. החתונה הייתה מאוד עניינית, בלי סוגיות דתיות, מעין חוזה או הסכם בין שני אנשים שמעוניינים לחיות ביחד", סיפר אור. בני הזוג מספרים כי חלק מהגולשים חשבו שהם לא יכלו להתחתן בארץ בשל אי הכרה ביהדותם, כפי שקורה למאות אלפים, בעיקר מהעלייה הרוסית. "המקרה שלנו לא כזה, אבל למאות אלפי עולים שלא מוגדרים כיהודים אין אופציה אחרת", מדגיש אור.

 

לדברי רעות, "אם נרצה חס וחלילה להתגרש, עדיין נוכל לעשות את זה ברבנות, אבל אני ואור עשינו את זה בעיקר כי החוק לא מאפשר לנו לעשות חתונה שוויונית בישראל. מה שהיה מדהים בחתונה בפראג זה שיכולנו לעשות מה שאנחנו רוצים בטקס, הוא היה מאוד גמיש ואפשר היה לשנות אותו". על התגובות הרבות לה זכתה התמונה שלהם ותגובות אחרות למשפט המפורסם של נתניהו, אומרת רעות: "זה תפס תהודה כי זה קשור לכך שאי אפשר לחיות כמו שאנחנו רוצים במדינה. נראה לי שבגלל זה נגענו בנקודה שקשורה לעוד אנשים". לדבריה, בסופו של דבר פרסום השלט הפך למעשה אקטיביסטי לקראת הבחירות הקרובות. "כנראה שכל הפגנה או שלט שנתלים לא יגיעו לכל כך הרבה אנשים כמו שזה הגיע עכשיו", היא אומרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי קייזרמן
אור ורעות. "רצינו טקס חילוני"
צילום: רועי קייזרמן
מומלצים