סופית: נחתם הסכם לפינוי מחנות צה"ל
חרף הביקורת של החשבת הכללית באוצר, נחתם הסכם "שוה"ם 3" המסדיר את פינוי בסיסי צה"ל ממרכז הארץ - והקמת 60 אלף דירות על השטחים שיפונו. "מדובר באחד ההסכמים המכוננים שנחתמו בעקבות משבר הדיור"
נחתם ההסכם לפינוי בסיסי צה"ל ממרכז הארץ. מנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר, ראש אגף התקציבים, אמיר לוי, ומנכ"ל משרד הביטחון, דן הראל, חתמו עם נציגי רשות מקרקעי ישראל על הסכם "שוה"ם 3". ההסכם מסדיר את לוחות הזמנים ומקורות המימון לפינויים של בסיסי צה"ל במרכז הארץ ולהקמה של 60 אלף יחידות דיור על השטחים שיפונו.
עוד על פינוי מחנות צה"ל בערוץ הנדל"ן :
- מחלוקת בממשלה מעכבת מעבר צה"ל דרומה
- נתניהו: "אין לכם דירה בנגב - קנו עכשיו"
- החל פינוי מחנה צריפין לעיר הבה"דים
- הממשלה תקים חברה לפינוי בסיסי צה"ל
- פינוי מחנות צה"ל: שדה דב יפונה ב-2017
המחלוקת בין החשבת הכללית, מיכל עבאדי-בויאנג'ו, לבין הצדדים החתומים על ההסכם, לרבות אגף התקציבים במשרד האוצר, אשר עיכבה עד כה את החתימה, לא יושבה; אך הוחלט כי ניתן לחתום על ההסכם וליישבה בהמשך, כאשר יידרש המימון לפיתוח הקרקע וכאשר יכהן שר אוצר נבחר שיוכל להכריע בין עמדות הצדדים במשרד.
הסכם "שוה"ם 3" מתייחס לפינוי בסיס תל-השומר, צריפין, סירקין ולהשלמת פינויו של בסיס השלישות ברמת גן. ההסכם מתייחס לפינוי כאל "פינוי כלכלי", שבמסגרתו מממן משרד האוצר 80% מעלויות הפינוי של צה"ל, כאשר מקור המימון הוא מההכנסות שיגיעו משיווק הקרקע. החשבת הכללית באוצר הביעה בשבועות האחרונים את עמדתה כי יש לרשום את המימון כהוצאה תקציבית לכל דבר ועניין, ולא להסתמך על הכנסות עתידיות משיווק קרקע.
הצדדים החתומים על ההסכם, לרבות אגף התקציבים במשרד האוצר, עמדו מנגד על כך שניתן לחתום על ההסכם כפי שהוא; ולנסות להגיע בהמשך להסכמה על אופן הרישום של ההוצאות וההכנסות - אם בין הגורמים המקצועיים או על ידי פנייה לדרג הפוליטי הנבחר על מנת שיכריע.
גורם באוצר ציין כי על רקע עליית מחירי הדיור, ייחסו באגף התקציבים דחיפות גבוהה לחתימה על ההסכם, שאותו הוא הגדיר "אחד המכוננים שנחתמו בעקבות משבר הדיור ואחת התשובות הרציניות והעמוקות שאנחנו בדרג המקצועי מעניקים לעליית המחירים".