שתף קטע נבחר
 

מה קרה לבניין המוזר בנתניה?

בימי קדם אנשים שרצו לחוות צמיחה רוחנית נהגו להתבודד על ההרים ולצמוח בלי להתערות עם הסביבה. שרונה פומס חושבת שיש גם בניינים כאלו, טוענת שגם עליהם, כמו על בני האדם, חלים עקרונות צמיחה ומסבירה מה הבעיה באחד הבניינים החדשים בנתניה

בסרט "משחק החיקוי" השחקן הראשי אלן טיורינג, מתמטיקאי גאון ממוצא בריטי, שפיצח את קוד ההצפנה של מכונת "האניגמה". מוצלח ככל שיהיה, טיורינג חווה בדידות, ניכור, התנכלות ושנאה. הוא הפך להיות גורם מאיים ובמקום להשתלב ולחבור לשאר, השתלטה השונות על כל תחומי חייו, ביחסים עם אנשים, אהבה, עבודה וכדומה.

 

  • הורוסקופ שבועי
  • 12 המסכות: בן הזוג האידיאלי או הרפתקן?
  • גורלכם בידכם: כך תקבלו החלטות נכונות  
  • מבצע ליום האהבה: המאהב המושלם מחכה לך

     

    הסרט מציג עולם ישן, פרדיגמות ישנות שכיכבו בחיינו עד לפני עשרות שנים בלבד. בעולם הישן לא היה מקום למיוחדות, בעיקר כזו שלא עושה מאמץ להשתלב בסביבה. לתפיסה ש"שונה" מביא לפריצות דרך היה מחיר גבוה במיוחד.

     

    בימים קדומים, בעיקר במזרח ובסין, אנשים שרצו לחוות צמיחה רוחנית נהגו להתבודד על ההרים ולצמוח בלי להתערות עם הסביבה. מה שגרם לי לחשוב שלמעשה, יש גם בניינים כאלו - שונים ומבודדים. בניין הוא נטרלי ומקבל צורה ומיקום בכוונת האדריכל וסיבה והקשר ממיקומו ביחס לבניינים אחרים.

     

    למרות שהוא נראה כמו כולם הוא לא שגרתי (צילום: שרונה פומס) (צילום: שרונה פומס)
    למרות שהוא נראה כמו כולם הוא לא שגרתי(צילום: שרונה פומס)

     

    לאחרונה הגעתי ליעוץ פנג שואי בבניינים החדשים הנבנים בנתניה. בעוד מרבית הבניינים פונים אל הכביש, דווקא הבניין אליו הוזמנתי עמד בתווך, כמו השחקן הראשי בודד ושונה מכל השאר. צד אחד שלו מסתכל על נוף פתוח, צד שני מסתכל על הים ושני כנפי הבניין מתבוננות כל אחת אל כביש עסוק.

     

    "המיקום של הבניין מוזר ולא שגרתי" אני אומרת ללקוחה, שמסכימה מיד שאכן המבנה בעייתי ומורכב. בנוסף, הסתבר לי שבדירה עצמה פנו גם הקירות לכיוונים שונים, בדומה למשושה הפותח כנפיים וכל אחד הולך למקום אחר.

     

    גם לבניינים יש נשמה

    עקרונות לצמיחה אישית תקפים גם למבנים, לכן, בחרתי לציין כמה מהם -

     

    להיות צודק - מומלץ לוותר על האגו לא רק בתקשורת בינאישית אלא גם בבניית מבנה. ברוב המקרים מצאתי שבניינים מורכבים הביאו לדייריהם חיים מורכבים מלאים במהמורות. לצ'י לוקח זמן להתייצב וכאשר הוא יציב, הצ'י הולך למקום אליו הזרימה נינוחה יותר.

     

    מומלץ כמובן, לאדריכל/ית לגלות יצירתיות ולבטא עצמם בחופשיות הלוקחת בחשבון את הכל.

     

    להיראות טוב - מומלץ לאדריכל/ית הבונים את המבנה לשאול את עצמם אם הוא היו שמחים לגור בבניין שכזה? האם בזמן התכנון הושקעה מחשבה כיצד הבניין יראה טוב ובני הבית ירגישו שלווה, נעים ונוח? מומלצת יושרה אישית גם בבניית מבנה.

     

    השבוע ביקרתי בפרוייקט מגורים חדש ומדהים הצומח בראש העין. הבניין היה מרשים, המרפסת פנתה לפארק פתוח, מה שגרם למבנה להיות היקר במבנים ולדירות להימכר במהירות. התלהבותי מהבניין שככה כשראיתי תכנון דיס-הרמוני של פנים הדירות: דלת לשירותים בקו ישר מול דלת הכניסה. מיקום מוזר ולא נעים של החדרים ועוד. ולחשוב שהעלות כה יקרה. התחושה שלי היתה שהבניין נפלא, אך הדירות היו חסרות התרגשות והרמוניה.

     

     

    מחירי עתק לדירות חסרות הרמוניה (צילום: שרונה פומס) (צילום: שרונה פומס)
    מחירי עתק לדירות חסרות הרמוניה(צילום: שרונה פומס)

     

    אינטגרציה – מומלץ שכל בניין יהיה בתקשורת עם האחר, גם כדי למנוע זוויות חדות המביאות אנרגיה אגרסיבית ולא יציבה של מבנה אחד כלפי השני.

     

    פשטות – בפשטות יש שלווה וכך גם באחדות.

     

    הרמוניה - מוטב להיות ייחודי ושונה, אך גם להיות בתקשורת עם שאר המבנים. כאשר בוחרים בניין למגורים מומלץ לבדוק לא אם הבניין שונה ביחס לבניינים אחרים, אלא כיצד הבניין, שונה ככל שיהיה מתמזג, עם שאר הבניינים ועם הטופוגרפיה. אם נראה לכם משהו חריג, כנראה שזה באמת חריג.

     

    לסיכום, מה שתקף לאנשים תקף גם לבניינים. אז תשאלו מה באמת ההבדל בין בתים לאנשים? למרות שהם שונים ברמת המודעות שלהם עקרונות של אינטגרציה קיימים בכל.

     

    שרונה פומס , פנג שואי 

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שרונה פומס
    מחד הים ומאידך הכביש
    צילום: שרונה פומס
    צילום: נוח שחר
    שרונה פומס
    צילום: נוח שחר
    מומלצים