שתף קטע נבחר
 

ת"א: מרפסת קרסה על מכוניות ברחוב

חלק ממרפסת ברחוב זבולון בתל-אביב נפל היום בצהריים על מכוניות שחנו במדרכה בסמוך לבניין. לא היו פצועים. לדברי דיירת ברחוב, "הבניין נחשב מסוכן אבל שופץ לפני יותר מ-5 שנים". עיריית ת"א: "מדובר בחיפוי טיח שנפל ממעקה מרפסת בבניין פרטי. המבנה לא הוכרז כמסוכן מאז שנת 1999"

בזמן שברחבי תל-אביב מקודמים מיזמי התחדשות עירונית, עדיין קיימים לא מעט מבנים ישנים - שלעתים גם מתפוררים. חלק ממרפסת ברחוב זבולון 48 בעיר נפל היום (ב') בשעה 12:15 בצהריים על מכוניות שחנו במדרכה בסמוך לבניין. למרבה המזל אף אדם לא נפצע באירוע.

 

 

שרית נחמן, שמתגוררת בבניין ממול, סיפרה שחלק מהמרפסת נפל מדירת מגורים בקומה השלישית והאחרונה של הבניין. "הנפילה גרמה לנזק ל-3 מכוניות ולמדרכה", סיפרה נחמן, "הגענו שנייה לאחר שהחלק הזה נפל".

 

לדבריה, "הייתה שם משטרה והזעיקו את מהנדס העירייה. יש הזנחה בבניין הזה, שככל הנראה נחשב מסוכן לאחר שכבר התלוננו על המסוכנות שלו. הוא עבר שיפוץ וחיפוי מחודש לפני יותר מ-5 שנים ובכל זאת היתה הנפילה הזו".

 

בעיריית תל-אביב הבהירו כי "מדובר בחיפוי טיח שנפל ממעקה מרפסת בבניין פרטי. למקום הגיע מהנדס מטעם העירייה, שהוציא דרישה לתיקונים במעטפת החיצונית של הבניין ולפינוי הטיח שנפל. המבנה לא היה מוכרז כמסוכן, ולעירייה לא הגיעה כל פנייה או בקשה בנושא טרם נפילת הטיח היום. יצוין כי בשנת 1999 המבנה הוכרז כמסוכן, אך מאז עבר שיפוצים וההכרזה בוטלה".

 

צפו בתמונות של קריסת המרפסת

 (צילום: שרית נחמן) (צילום: שרית נחמן)
(צילום: שרית נחמן)

 (צילום: שרית נחמן) (צילום: שרית נחמן)
(צילום: שרית נחמן)

 (צילום: שרית נחמן) (צילום: שרית נחמן)
(צילום: שרית נחמן)

 (צילום: שרית נחמן) (צילום: שרית נחמן)
(צילום: שרית נחמן)

 (צילום: שרית נחמן) (צילום: שרית נחמן)
(צילום: שרית נחמן)

 

לפני כשנתיים אירע מקרה חריג יותר בדרום תל-אביב, לאחר שמבנה שעבר שיפוצים במסגרת פרויקט תמ"א 38 קרס - והותיר הרוג ו-5 פצועים. תקרה וחלקים נוספים בבניין קרסו ברחוב הרצל על פועלים שעבדו במתחם.

 

בעירייה הבהירו אז כי היזמים שביקשו לבצע תמ"א 38 במבנה קיבלו את כל היתרי הבנייה הנדרשים; אולם בפועל, עבודות שיפוץ המבנה הובילו לקריסת הקומה העליונה, ובעקבותיה התמוטטו גם כל התקרות בקומות התחתונות. רק מעטפת הבניין נותרה על כנה.

 

לדברי ערן סיב, יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, פתרון למצבים כגון אלה הוא קידום תמ"א 38 בעיר. "קידום תמ"א 38 חיוני בכל הארץ, אך במיוחד בערי החוף - מכיוון שלים ולמלח השפעה הרסנית על מבנים. על החומרים החיצוניים להתאים לסביבה זו: הטיח החיצוני חייב להיות אטום למים וחייבים לשים דגש על חומרי הקישור בין הבטון לטיח, שיהיו בעלי רמת דביקות גבוהה. המלח מכלה כמעט כל דבר העומד בדרכו במעטפת החיצונית, וגורם לקילוף מהיר שיותר של הטיח. בקרבת הים עדיף להשתמש בחיפוי חיצוני משיש עמיד מסוג גרניט למשל".

 

עוד הוסיף כי "לא רק החומרים המקשרים בין הטיח והבטון חייבים להיות בעלי איכות גבוהה במיוחד. גם החומרים לטיפול בברזל שנפגע חייבים להיות מומלצים על ידי מהנדס בניין. בברזל פגוע חייבים לטפל בצורה מיוחדת, הכוללת ניקוי לפי הוראות היצרנים של חומרי המליטה. במקרה שברחוב זבולון ראינו התנתקות גם מכיוון שהברזל נראה חלוד ומנופח, שהביא להתנפחות והתנתקות של הטיח, שגרם בסופו של דבר לנפילתו".

 

המידע הראשוני לידיעה התקבל באמצעות המייל האדום

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שרית נחמן
קריסת המרפסת בת"א. אין פצועים
צילום: שרית נחמן
מומלצים