שתף קטע נבחר

 

"אני אשאר בבית". מתלבטים נפגשו עם ריבלין

יקיר מעוטף עזה אומר כי "יש משבר אמון עם המדינה", מיכאל מת"א ציין כי "השיטה הפרלמנטרית נכשלה" ורינת מאשדוד "לא רואה אופק לשינוי". הנשיא נפגש עם 100 ישראלים שלא מתכוונים להצביע: "הייאוש - אויב הדמוקרטיה"

"אין לי למי להצביע, כל מי שהצבעתי עבורו לא קיים את הבטחותיו ואני לא רוצה שהוא יישב בכנסת שוב". אלון קמחי (30), מתנדב ביד שרה שמתנייד בכיסא גלגלים, הוא אחד מ-100 ישראלים שנענו לקריאתו של נשיא המדינה ראובן ריבלין להיפגש עמו כדי לשכנעם להצביע בבחירות הקרובות. המפגש עם המתלבטים בבית הנשיא אורגן לאחר שריבלין הזמין למשכנו בדף הפייסבוק שלו אזרחים שלא מתכוונים להצביע.

 

מפגש המתלבטים עם הנשיא ריבלין    (צילום: עפר מאיר)

מפגש המתלבטים עם הנשיא ריבלין    (צילום: עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

האזרח קמחי הסביר כי "הנבחרים לא שמו על סדר היום את מה שחשוב ורק עסקו בצורה לא ראויה בלרדת אחד על השני. בכנסת היו יותר סכסוכים מאשר גישור על פערים בין עניים לעשירים, בין ימין לשמאל וגישור על פערים ביטחוניים. אני לא רואה תקווה, אז בשביל מה לבזבז יום הצבעה?".

 

מיכל עידו (50), תושבת ירושלים ואם לארבעה, סיפרה כי "יש לי קושי להצביע הפעם. תמיד נהגתי להצביע באדיקות וכך חינכתי גם את ילדיי, אבל מאז המלחמה שהייתה כאן לפני חצי שנה ממנה יצאנו מאוחדים, פתאום הנחיתו עלינו בחירות בלי שום סיבה רק בשל אגו. בנוסף, אף אחד לא מציע מצע, כל אחד רק מכפיש את השני, עוסקים רק בקטנות ואין לי סיבה להצביע. רק מתמודד שיעלה מצע רציני ויתחייב לעמוד מאחוריו יביא אותי אל הקלפי. עד עכשיו עוסקים רק בהכפשות". עידו הוסיפה שארבעת בניה לוחמים בצה"ל: "הם מצביעים למפלגות אווירה, מפלגות גימיק, ולי קשה עם זה".

"מבין את התחושות הקשות". ריבלין במפגש עם המתלבטים (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
"מבין את התחושות הקשות". ריבלין במפגש עם המתלבטים(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

ישראל (20) ציין כי משבר מנהיגותי מונע ממנו להצביע. לדבריו, "צריך להחליף את ביבי אבל אין מישהו אחר שמסוגל להנהיג, לא בוז'י, לא בנט ולא אף אחד אחר. חייבים להחליף אך אין מי שיחליף, אז אני בוחר להישאר בבית". יקיר כהן ממושב זמרת בעוטף עזה אמר: "יש סוג של משבר אמון ביני לבין המדינה. מאז 'צוק איתן' אנחנו מרגישים שיש שעון חול באוויר עד למלחמה הבאה. יש לנו תושבי עוטף עזה תחושה שהסבב הבא

הוא עניין של זמן. אין אופק לא מדיני ולא חברתי. אף מתמודד לא מציג אלטרנטיבה".

 

רינת (26) מאשדוד סיפרה שגם בבחירות 2013 היא התלבטה אם להצביע. "אני לא רואה אופק לשינוי", אמרה רינת, "כל מפלגה רק אומרת 'רק לא הוא'. אנחנו האנשים שהיינו בחדרי מדרגות ובמקלטים ורוצים שקט, אנחנו האנשים שחולמים לקנות דירה, אנחנו לא רואים את זה מתגשם". מיכאל (32) מתל אביב אמר: "השיטה הפרלמנטארית בישראל נכשלה מאז קום המדינה. מאז רק שתי כנסות השלימו קדנציה שלמה".

 

הנשיא ריבלין הסביר מצדו כי הוא "מבין את התחושות הקשות הללו, גם אם אני לא מזדהה עם כולן, קשה לומר שהן חסרות בסיס, ואולם חשוב לי לומר שהייאוש הוא אויב הדמוקרטיה". הנשיא קרא למשתתפים לעשות סדר עדיפויות: "בחרו את הטוב ביותר עבורכם, את מי שעוסק במה שהכי חשוב לכם". הוא גם התריע כי הייאוש מגביר את כוחן של "קבוצות קיצוניות, אלימות, מסוכנות לכולם", והוסיף כי מי שלא מצביע פוגע באנשים היקרים לו ביותר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון, לע"מ
ריבלין במפגש עם המתלבטים
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים