שתף קטע נבחר

 

9 שנים של סחבת: הנכים ימשיכו לחכות

משרד הבריאות התעכב 9 שנים בהגשת התקנות להנגשת מוסדות רפואיים. אחרי שסוף-סוף הגיש אותן לוועדה בכנסת - הדיון בוטל. הוועדה: הדיון נדחה בגלל היעדר שר בריאות עקב הבחירות. הערב: הפגנת הנכים הגדולה

חלמאות במשרד הבריאות: כבר תשע שנים מתעכב הליך הגשתן לכנסת של תקנות הנגישות למוסדות רפואיים. לפני 10 ימים, לאחר עיכוב של שנים, הגיש המשרד את התקנות לוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת היוצאת. שלשום (ג') הייתה אמורה להתכנס הוועדה כדי לאשר את התקנות, אך הדיון בוטל ברגע האחרון על-ידי יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (הליכוד) ויו"ר תת-הוועדה לענייני נגישות, ח"כ אילן גילאון ממרצ. הערב יפגינו בכיכר רבין בתל אביב נכים ופעילים חברתיים בדרישה להשוות את קצבאות הנכות לשכר המינימום במשק.

 

צעדת הפעילים החברתיים    (צילום: אבי חי)

צעדת הפעילים החברתיים    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אם הוועדה הייתה מאשרת את התקנות, הייתה נדרשת עוד חתימה של שר הבריאות כדי לאשרן באופן סופי. עם זאת, כהונתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו כשר בריאות, שקיבל את התיק מידי יעל גרמן שהתפטרה, הסתיימה לפני כמה ימים.

 

האישור הסופי של התקנות היה צריך להמתין לחלון הזמנים של לאחר הבחירות, שבו נתניהו היה חוזר לכהן בתפקיד שר הבריאות. יש לציין כי משרד הבריאות הגיש את התקנות רק שלושה ימים לפני סיום כהונת נתניהו כשר בריאות. המשמעות היא שמאות אלפי נכים יצטרכו להמתין, ללא נגישות מתאימה למוסדות רפואיים, עוד חודשים ארוכים עד לכינונה של כנסת, ממשלה חדשה ומינויו של שר בריאות חדש.

 

בפרק הנגישות של חוק השוויון משנת 2005 נקבע שיש לקבוע את התקנות עד סוף שנת 2006, כלומר משרד הבריאות היה אמור להביא את התקנות לאישור הכנסת עד מועד זה. בנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים הסבירו כי מדובר בתקנות שעוסקות בנגישות פיזית של כל בתי החולים וכן במרפאות של קופות חולים, משרד הבריאות ובמרפאות מרכזיות אחרות.

 

לאחר כניסת התקנות לתוקף יידרשו כל בתי החולים והמרפאות להיות נגישות תוך פרק זמן סביר כפי שייקבע. עוד הבהירו בנציבות כי אישור התקנות הוא שלב חשוב של הנגשת אחד מהשירותים המרכזיים הניתנים לציבור אם לא החשוב שבהם.

דחו הדיון בגלל היעדר שר בריאות. כץ וגילאון (צילום: אביגיל עוזי, עמית שאבי) (צילום: אביגיל עוזי, עמית שאבי)
דחו הדיון בגלל היעדר שר בריאות. כץ וגילאון(צילום: אביגיל עוזי, עמית שאבי)

 

 

"מוסדות בריאות, מטבעם, נועדו לשרת את הציבור הרחב, כולל כמובן אנשים עם מוגבלות, שלעיתים נזקקים לסיוע רפואי ממושך ומורכב. התקנות נועדו להבטיח שאנשים עם מוגבלות יוכלו ליהנות משירותי בריאות הולמים, שוויוניים וראויים ואנו מקווים שהתקנות יאושרו בהקדם", אמרו בנציבות.

 

ועדת הבריאות בכנסת: "היה עדיף שהתקנות היו מוגשות בפברואר"

גורם בכיר הבקיא בחקיקה מתח ביקורת חריפה על משרד הבריאות. "מדובר בלא פחות משערורייה. משרד הבריאות פשוט לא סופר כבר שנים את ציבור הנכים והגדיל לעשות בחודשים ובשבועות האחרונים כשבאופן שהוא לא פחות מנפשע, תקע את התקנות החשובות האלה", אמר הגורם הבכיר.

 

מוועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת נמסר בתגובה לדברים כי הוועדה התריעה בפני משרד הבריאות שבשל הזמן הדוחק לקראת הבחירות, היה עדיף שהתקנות היו מוגשות לאישור בחודש פברואר.

 

לטענת הוועדה, משרד הבריאות הגיש את התקנות לאישור הוועדה ב-1 במרס, שלושה ימים לפני פקיעת כהונתו של ראש הממשלה נתניהו כשר הבריאות.

 

לסיום מסרה הוועדה את הדברים הבאים: "למרות מאמצים אינטנסיביים של יו"ר הוועדה חיים כץ וח"כ אילן גילאון, יחד עם ועדת ההסכמות ויו"ר הכנסת לזרז את האישורים הנדרשים, נקבע הדיון למועד שבו אין שר בריאות מכהן שיחתום על התקנות. ללא חתימתו אין לתקנות תוקף ובנסיבות אלה הוחלט שאין טעם בקיום הדיון".

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "בכל חילופי ממשלה נדרש אישור הסכם רציפות על ידי השרים הרלבנטיים. התקנות היו בדיונים בכנסת ונשלחו פעם אחר פעם לתיקוני המשרד. בפעם האחרונה הועברו התקנות מהכנסת לתיקוני המשרד ב-2014. נעשה מאמץ להביא את התקנות לאישור סופי ב-1 במרס לאחר שהושגו כל ההסכמות אחרי מאמצים רבים ונקבע דיון סופי לאתמול. הדיון נדחה על ידי הכנסת בסמוך למועד קיומו, בשל העובדה שאין כרגע שר שיוכל לחתום. עם כינון הממשלה הבאה התקנות יוגשו לכנסת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים