שתף קטע נבחר

 

11 עצות למניעת כאבי בטן בחג המצות

הרבו בשתיית מים, העדיפו מצה מחיטה מלאה, הקפידו על כל אבות המזון וצמצמו ככל האפשר בארוחות שחיתות - כך תעברו את פסח בלי כאבי בטן, נפיחות ועצירות

חג הפסח הממשמש ובא, מעודד השמנה וגם גורם לבעיות במערכת העיכול, עצירות, גזים וצרבות. החג נמשך שבוע ימים, בהם אנחנו ניזונים מתפריט שאינו דומה לתפריט השגרתי שלנו: הרבה ארוחות חג, מצות, מזון עתיר בשומנים, והימנעות מחמץ.

 

קראו עוד:

פסח לייט: 8 טריקים שיעזרו לכם לא להשמין בחג

מדריך: לעבור את פסח בלי לעלות גרם במשקל

המתוקים של פסח: מה בריא - וממה כדאי להימנע

 

אז איך בכל זאת לעבור את פסח בשלום? לפניכם 11 עצות קלות ליישום:,

 

שתיית מים מקלה בעיכול המצות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שתיית מים מקלה בעיכול המצות(צילום: shutterstock)
 

 

1. הרבו בשתייה

חשוב לדאוג לשתייה מספקת של שמונה עד עשר כוסות נוזלים ביום. השתייה מסייעת בריכוך תכולת המעי, בהגדלת נפח ובהעברה תקינה של הפסולת אל מחוץ לגוף.

 

2. ספורט

הליכה מרובה ופעילות גופנית משפרות את פעולת המעיים ומונעות ועצירויות. נצלו את מזג האוויר האביבי לטיולים בחיק הטבע או לרכיבה על אופניים.

  

ירקות ופירות עשירים בסיבים תזונתיים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ירקות ופירות עשירים בסיבים תזונתיים(צילום: shutterstock)

 

3.אכילת ירקות ופירות

אכילה מרובה של ירקות ופירות גורמת לשובע ומונעת עצירות הודות לתכולת הסיבים. אכלו ירקות מבושלים וטריים בכל ארוחה, וגם כנשנוש בין הארוחות.

 

4. מצות מחיטה מלאה

חלקי מצות שלא עוכלו בשלמותם מגיעים למעי הגס ומותססים שם על ידי חיידקים. החיידקים יוצרים גזים ונפיחות. העדיפו מצות מחיטה מלאה או שיבולת שועל המכילות יותר סיבים תזונתיים. ניתן לאכול פריכיות אורז מלא כתחליף למצות.

 

5. מניעת עצירות

במידה ומתפתחת עצירות, אפשר לנסות חליטת שזיפים, או טבליות טבעיות המקלות על העצירות. בזמן הארוחות ניתן להשתמש באנזימי עיכול כדי להפחית את הרגשת הנפיחות. גם פרוביוטיקה תעזור בפירוק של מזונות, ועל ידי כך תופחת הרגשת אי הנוחות במערכת העיכול.

 

6. אכלו במתינות

אין צורך להתנזר מהמאכלים הטעימים המוגשים בסעודה. אפשר לאכול וליהנות מכולם, אך בכמויות מתונות. במנת הבשר מומלץ להוריד את העור וכן להסיר את השומנים הנראים לעין.

 

אפשר לטעום מכל המאכלים האהובים, אבל לא להגזים בכמויות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אפשר לטעום מכל המאכלים האהובים, אבל לא להגזים בכמויות(צילום: shutterstock)

 

7. הגבילו את מספר ארוחות החג

רצוי להגביל את מספר ארוחות השחיתות המתקיימות בחג ולהשתתף רק בארוחות החג ההכרחיות. בשאר הימים נסו לשמור על שגרת ארוחות קבועה.

 

8. לא לצום לפני הארוחה

פסח הוא לא יום כיפור. טעות נפוצה היא לצום כל היום במטרה לאכול בלי להיתחשבן בארוחת החג. אחרי צום ממושך ביום, יהיה קשה למנוע התנפלות על האוכל בערב. בעקבות כך, אתם עלולים לאכול יותר מדי ולהרגיש נפיחות בבטן וכבדות.

 

9. ספרו קלוריות

חשוב לזכור כי מצה מכילה קלוריות של כשתי פרוסות לחם. כופתה של קניידלך שווה, בכמות הקלוריות, לפרוסת לחם. השתדלו להמעיט באכילתן. בידקו כמה קלוריות יש במאכלים האהובים של פסח, והקפידו לא לעבור על צריכת הקלוריות המומלצת.

 

10. אכלו את כל אבות המזון

על מנת למנוע תחושת רעב אכלו את כל אבות המזון. במקום פסטות ולחם, שאינם כשרים לפסח, אכלו ממגוון הפחמימות הכשרות לפסח: מצות מחיטה מלאה, תפוחי אדמה, ובטטות.

 

לאוכלי הקטניות ההיצע גדול יותר והוא כולל אורז, פריכיות אורז, גרגרי חומוס, פול, תירס, עדשים.

 

11.קינוח

העדיפו קינוחים על בסיס פירות, כגון סלט פירות, על פני העוגות והעוגיות עתירי הקלוריות. קחו בחשבון שקינוחים כשרים לפסח מפצים על החוסר בקמח, בכמויות גדולות של שומנים וסוכרים.


הכותבת היא דיאטנית, יועצת ל"אלטמן"





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לעבור את החג בלי כאבי בטן
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים