ליברמן: "מנסים להבריח מפה את המשקיעים"
"אנחנו בעד כלכלה חופשית עם חמלה", אומר ראש "ישראל ביתנו" ושר החוץ, "נוצר הרושם שיזם שמרוויח כסף צריך להוכיח את חפותו כל הזמן ולהתבייש במה שהשיג. זה בלתי סביר". במרכז המצע של "ישראל ביתנו" עומדת גם ההצעה לאפשר ליוצאי צבא משכנתא של 90 אחוז משווי הנכס. עוד במצע: צמצום תופעת עובדי הקבלן וביטול מע"מ על מוצרי יסוד
"בימים האחרונים נוצר הרושם שאנשי דאעש יותר ידידותיים לסביבה מאשר אנשי העסקים הישראלים. יש כאן פוליטיקאים שרוצים להפוך את ישראל למדינה הכי שוויונית בעולם, שבה אין לאף אחד שום דבר," כך אומר שר החוץ ויו"ר מפלגת ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, ל"ידיעות אחרונות" בעקבות פרסום המצע הכלכלי של המפלגה.
לדברי ליברמן, "מנסים להבריח מפה את היזמים והמשקיעים. נוצר הרושם שיזם שמרוויח כסף צריך להוכיח את חפותו כל הזמן ולהתבייש במה שהשיג. זה בלתי סביר בעליל."
"אנחנו בעד כלכלה חופשית עם חמלה," מסביר ליברמן, "אני שואב את תפיסת עולמי הכלכלית מזאב ז'בוטינסקי ומאמץ גם את הרעיונות שאסור להכניס את העם היהודי למאבק על מעמדות, ושהמדינה צריכה לבחון את עצמה אחת לכמה שנים."
במרכז המצע הכלכלי מקדמת "ישראל ביתנו" את הצעת החוק של חברת הכנסת אורלי לוי-אבקסיס, לאפשר לזוגות צעירים לקחת משכנתה בשיעור של 90% מהנכס, בתנאי ששני בני הזוג שירתו בצבא ושכושר ההשתכרות שלהם עומד על 125% לפחות. "מדובר באוכלוסייה מאוד ממוקדת ומצומצמת ובשל כך אין פה סכנה לבנקים," אמר על כך ליברמן.
ליברמן מתכוון גם לקדם את הורדת המע"מ על מוצרי צריכה בסיסיים, "שיוכנסו גם לפיקוח כדי למנוע מחברות לנצל את הורדת המחיר לגרוף רווחים." הוא מבקש לקדם סבסוד של גני ילדים כבר מגיל חצי שנה עד לשעה ,17:00 "כדי להגדיל את כוח העבודה ואת כוח הקנייה של האנשים."
עוד במצע של ישראל ביתנו עומדת הכוונה להקטין את תופעת עובדי הקבלן בשירות הציבורי, על ידי קליטתם כעובדים מן המניין.
"הכלכלה סובלת מעודף רגולציה"
ליברמן התייחס גם לקריאה של חלק ניכר מהמפלגות לבצע רפורמות מרחיבות בתחומי הכלכלה והחברה: "כשמשהו לא עובד ולא זורם צריך לבחון ולעשות רפורמות. אני בעד רפורמות, אבל צריכים להיות זהירים. אסור לראות פה תופעה של חזירות שבה אנשים מנצלים חולשה של מדינה וגורפים רווחים מבלי לתרום בחברה. אבל יחד עם זאת, כל הרפורמות צריכות להיות בשיתוף עם עולם העסקים ולא נגדו. אין לנו עניין להבריח מפה משקיעים."
ליברמן התייחס גם לרגולציה הגוברת בחלק מהמגזרים בישראל. "הכלכלה שלנו סובלת מעודף ביורוקרטיה ורגולציה," אמר. "כשאנחנו משנים את ההסכמים רטרואקטיבית, אנחנו משדרים משהו לא טוב. עברנו את כל המשברים הכלכליים העולמיים בזכות היציבות של המערכת הפיננסית ואסור לשפוך את המים עם התינוק."
לדבריו, "צריך להגביר את התחרותיות, וגם בבנקים יש מקום ליותר חמלה, אבל אי-אפשר להרוס אותם לגמרי. כולם מדברים על רפורמות שהמהות שלהן היא כמה שיותר לפגוע במערכת הפיננסית, במשקיעים פוטנציאליים ובאנשים מצליחים. אם אותם אנשים אכן יקבלו את האחריות נראה פה תוהו ובוהו כלכלי."
כשנשאל על דעתו לגבי הגדלת תקציב הביטחון השיב ליברמן: "יש פה כל כך הרבה נימוקים. מינינו בעבר את ועדת ברודט, שהמלצותיה נשחטו ועכשיו מינו את ועדת לוקר. אני מציע שהפוליטיקאים פשוט יכבדו ויאמצו את מסקנות הוועדה, יהיו אשר יהיו. הבעיה של הממשל היא בחוסר החלטיות ובחוסר היכולת להכריע".
הכתבה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות