שתף קטע נבחר

איכילוב: קשישה במצב קשה בעקבות הרעלת מים

תושבת תל אביב בת 74 שסבלה מהקאות ושילשולים שתתה כמויות גדולות של מים. כתוצאה מכך ירדה רמת הנתרן בדמה, והיא החלה לפרכס. היא מאושפזת במצב קשה ביחידה לטיפול נמרץ כשהיא מונשמת ומורדמת

מקרה חמור של הרעלת מים: קשישה מאושפזת ביחידה לטיפול נמרץ באיכילוב, כשהיא סובלת מהרעלה לאחר שתיית כמויות עצומות של מים. מצבה מוגדר קשה, והיא מורדמת ומונשמת.

  

עוד חדשות בריאות

אנחנו לעומת אירופה: איך הבריאות של הישראלים?

רופא תובע 2.5 מיליון: "טיפול שגוי גרם לי נכות"

הכירו: האישה שכותבת כל יום מכתב למער' הבריאות

 

שתתה כמויות גדולות מדי של מים

האירוע החל בשבוע שעבר: הקשישה, בת 74 תושבת תל אביב, סבלה ממחלת הקאות ושילשולים. לאור זאת, היא החלה לשתות כמויות גדולות של מים, ואז התמוטטה בביתה והחלה לפרכס.

  

בני משפחתה הזעיקו את צוות מד"א שפינה אותה לחדר המיון של בית החולים איכילוב, שם נמצא כי היא סובלת מרמות נמוכות מאוד של נתרן בדמה: במקום הטווח התקין שהוא 135 עד 145, נמצא כי ערך הנתרן בדמה הוא פחות מ-100.

  

היא הונשמה, החלה בטיפול תרופתי לעצירת הפרכוסים ולהעלאת רמות הנתרן, והועברה לאשפוז ביחידה לטיפול נמרץ בבית החולים שם היא מאושפזת עדיין.

  

ירידה בנתרן עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך

"הרעלת מים שכיחה אצל ספורטאים או במקרים פסיכיאטריים", מסביר ד"ר ינון לישצינסקי, מהמחלקה לרפואה דחופה בבילינסון, "הירידה בנתרן, שהוא מינרל חשוב בכל תא בגופנו, עלולה לגרום לפגיעה מוחית מפושטת, לפרכוסים, לאיבוד הכרה ולעתים הנזק הוא בלתי הפיך וממושך".

  

ד"ר לישצינסקי מסביר כי הטיפול במקרי הרעלת מים הוא מורכב ואיטי: "הטיפול מתמקד בהעלאה הדרגתית ואיטית של הנתרן באמצעות עירוי של סודיום מרוכז ובמקרים קשים יש צורך להפסיק את הפרכוסים, ואף להנשים את המטופל".

  

בספרות הרפואית עדיין חלוקות הדעות באשר לכמות הנוזלים המקסימלית המותרת ביום, אולם על פי המקובל לא מומלץ לעבור על צריכה של 2 ליטרים נוזלים ביום. "אני מדגיש כשאני משחרר חולה לביתו, להקפיד לא על שתייה מרובה אלא על שתייה נאותה" מסביר ד"ר לישצינסקי, "כמות גדולה מדי, לא רק שלא תעזור, אלא עלולה גם לסכן את שלום המטופל".

 

 

 

 

 

 

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קשישה במצב קשה לאחר שתיית יותר מדי מים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים