צה"ל ניסה לפטר קצינה בחודש ה-6 להריונה
חרף עתירות וערעורים התעקשו פיקוד העורף ואכ"א לסיים את שירותה של סרן בת 35 מפיקוד העורף. עוזרת שר הביטחון התערבה והפכה את ההחלטה
א', תושבת הדרום ואם לילד, התבשרה ב-2014 שצה"ל מעוניין לפטר אותה כחלק מתוכנית הקיצוצים הרחבה שכוללת את פיטוריהם של כ-4,000 אנשי קבע עד סוף 2015. באותה עת הייתה א' בטיפולי פוריות מתקדמים, ובמהלכם הצליחה להרות, אך מפקדיה בפיקוד העורף, וכמוהם אגף כוח אדם, התעקשו על פיטוריה.
א' הגישה ערעורים ובקשות לביטול ההחלטה לראש מטה פיקוד העורף ולראש אכ"א, והתבססה על החוק האוסר על פיטורי אשת קבע שנמצאת בהריון. אלא שפניות אלו נדחו על הסף. בצבא טענו שההחלטה לפטרה נבעה הן מצמצום הכוחות הסדירים והן מחוסר שביעות רצון מתפקודה.
מאידך טענה סרן א' כי אחת מחוות הדעת השליליות לגביה, שנכתבה על ידי קצין בדרגת סגן אלוף, זויפה. לדבריה, הוא טען בפניה שמעולם לא כתב אותה. היא הגישה תלונה למצ"ח, אך שם החליטו לא לפתוח בחקירה. לצד זאת, קבילה שהגישה הקצינה נגד המפקדת שלה בטענות להתנכלות נדחתה על ידי נציב קבילות חיילים במשרד הביטחון. כיום נמצאת הקצינה בחודש השישי להריונה, ולפי אישורים שהציגה למשרד הביטחון מבית החולים סורוקה היא בסיכון גבוה.
בשנה האחרונה זכתה הקצינה לתמריץ מגורים ולהבטחה שתקודם לקבע מובהק, הבטחה שכאמור לא מומשה ואף הסתיימה בפיטורים. "ההחלטה דווקא היטיבה עם הקצינה, מכיוון שלנוכח נתוניה ניתן היה אף לשחררה בעילת היעדר אופק שירות או אף בעילת תפקוד לקוי - כך שלא הייתה זכאית להטבות סוציאליות שיינתנו לה בגין שחרור בעילת צמצום הכוחות",
צוין בתשובה שקיבלה מהפרקליטות הצבאית שבמסגרתה נדחה ערעורה.
התערבות משרד הביטחון בנושא נחשבת חריגה, אף שלפני כמה שנים התקבלה החלטה דומה לגבי רופאה צבאית שפוטרה במהלך הריונה. פרקליטה של סרן א', עו"ד עידן פסח ממשרד כץ-פסח-קוזניץ המתמחה בדין צבאי, מסר בתגובה: "אנו מברכים על החלטתה של עוזרת שר הביטחון, שהיא החלטה נכונה וצודקת בנסיבות העניין. הליך הפיטורים נגד הקצינה מקורו בחטא. אנו שמחים כי תינתן לקצינה האפשרות להמשיך ולשרת את המדינה כפי שעשתה בהצטיינות עד כה".
במערכת הביטחון מסרו בתגובה: "בעניינה של הקצינה המדוברת נערך הליך פיטורים תקין. זאת במסגרת צמצום כוח האדם בצה"ל, שבמהלכו נמצאה הקצינה לא מתאימה להמשך שירותה הצבאי ועל כן עתידה הייתה לסיים את שירותה כמתוכנן.
טענות הקצינה נדחו על-ידי נציג קבילות החיילים לאחר שהמשטרה הצבאית החוקרת מצאה כי אין מקום לקיים חקירה ביחס לטענותיה לזיוף חוות הדעת. במקביל, הליכי שחרורה הופסקו על-ידי צה"ל לאחר שהממונה מטעם שר הביטחון בנושא פיטורי נשים בשירות קבע והריון, עורכת דין רות בר, קבעה כי אין לאשר את פיטורי הקצינה בשל ההריון המתקדם בסיכון גבוה. כל הנימוקים והרקע פורטו בהחלטה שהועברה הן לצה"ל והן לבא כוח הקצינה".