צפו: המגדל הגבוה בעולם, ממעוף עיט שמש
הדורס דרשאן עופף עם מצלמת וידאו מגובה 828 מטרים - שיאו של בורג' חאליפה בדובאי - אל מאמנו שעל הקרקע: "המעוף היה מושלם". צפו בסרטון
עיט עם מצלמה קטנה על גבו התעופף מראשו של המגדל הגבוה בעולם, בורג' חאליפה שבדובאי. סרטון הווידאו שצילם אותו עיט שמש הועבר בשידור חי, בזמן שהוא עופף מגובה של 828 מטרים, גובהו של המגדל שבאיחוד האמירויות הערביות, אל עבר מאמנו שעל הקרקע. צפו בסרטון שצילם הדורס דרשאן.
המארגנים, "Freedom Conservation", אמרו כי זהו מעוף הציפור הגבוה ביותר שתועד ממבנה מעשה ידי אדם. מטרת האירוע הייתה להעלות את תשומת הלב הציבורית לדורס שבעבר היה בסכנת הכחדה ממשית. המצלמה שקלה אמנם רק 300 גרם, אבל מדובר בעשירית ממשקלו של העיט.
דרשאן אומן על ידי ז'אק אוליבייה טראברס בת'ונון שבצרפת. הוא תיאר את מעופו כ"מושלם". הקבוצה המארגנת אמרה כי היא מקווה שמעופו של דרשאן יהיה סמל לכך שהאדם והטבע יכולים לחיות ביחד. "העיט הוא סמל שדברים יכולים להשתנות. הוא היה פעם בסכנת הכחדה, אבל תוכניות השימור הביאו לשיפור המצב", אמר ראש הקבוצה, רונלד מנזל, לרשת הטלוויזיה הבריטית BBC, ששידרה בבלעדיות את השידור החי.
אוכלוסיית עיטי השמש בעולם מוערכת במספר אלפים בלבד, ומצבם באירופה לא מזהיר במיוחד. מספר הזוגות באירופה מוערך בכ-850 זוגות מקננים, והירידה המתמשכת במספרם מאיימת על קיומם בטבע. בישראל שוהים במהלך החורף עשרות עיטי שמש בלבד באזורי העמקים - החולה, בית שאן, עמק יזרעאל והנגב המערבי.
מדי שנה מדווח בישראל על פרטים שנפגעים כתוצאה ממפגש עם קווי חשמל ומתח גבוהים או שהם מורעלים למוות. לאתגרי ההישרדות של הדורס מתווספים אובדן בתי גידול ותמותה גבוהה בקרב עיטים בוגרים כתוצאה מפגיעה בקנים על ידי טורפים או שהם נחמסים על ידי בני אדם, וכן כריתת יערות.