שתף קטע נבחר

 

נזקי הציקלון: מדינה כמעט שלמה חסרת בית

פאם פטאל: מצב חירום הוכרז במדינת האיים ונואטו שבאוקיינוס השקט אחרי שנפגעה קשות על ידי סופת הציקלון "פאם". רוב המבנים נהרסו, קווי החשמל והטלפון קרסו ואלפים בלי בית. מספר ההרוגים הרשמי בבירה עומד על שמונה, אולם המספר צפוי לעלות לאחר שכוחות החילוץ יגיעו לאיים המרוחקים

נשיא מדינת ונואטו אמר היום (יום א') לרשת החדשות הבריטית BBC כי רוב תושבי ארצו הפכו לחסרי בית בעקבות הציקלון ההרסני שהיכה בסוף השבוע במדינת האיים שבאוקיינוס השקט. הנשיא בולדווין לונסדייל, שנמצא בביקור ביפן, סיפר כי ציקלון "פאם" הרס את רוב המבנים בעיר הבירה פורט וילה, כולל בתי ספר ומרפאות.

 

עוד חדשות בעולם :

כספי ה-CIA לאפגניסטן הועברו לאל קאעידה

מזכ"ל שמזכ"ל: הגיע זמן אישה בראש האו"ם

 

"אני מדבר אליכם היום בלב כבד", אמר לונסדייל במהלך ועידה של האו"ם שנערכת ביפן בנושא צמצום הסיכון מאסונות. "בשם הממשלה והעם (של ונואטו) אני מבקש לקבל עזרה באסון הזה". 

ונואטו: מדינה מוכת אסון    (צילום: רויטרס)

ונואטו: מדינה מוכת אסון    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ונואטו מורכבת מיותר מ-65 איים, היא משתרעת על פני שטח של 12,189 קמ"ר וחיים בה 267 אלף תושבים. שמונה בני אדם לפחות נהרגו בסופה הקשה, ומצב חירום הוכרז במדינה. דיווחים לא מאומתים מדברים על 44 הרוגים לפחות במחוז פנאמה בצפון-מזרח ונואטו. על פי ההערכות, מספר ההרוגים צפוי לעלות לאחר שצוותי החילוץ יגיעו לאיים המרוחקים. בינתיים, אלפי תושבים בילו לילה שני ברציפות במקלטים לאחר שבתיהם נהרסו.

 

רוחות במהירות 270 קמ"ש

"פאם", סופת ציקלון בקטגוריה 5 (החזקה ביותר), החלה להכות באיי ונואטו בסוף השבוע, וגרמה להצפות ולהפסקות חשמל. מדובר בסופה החזקה ביותר שהיכתה אי פעם בוונואטו עם רוחות במהירות של 270 קילומטרים לשעה, והיא החזקה ביותר שהיכתה באזור מאז שטייפון "הייאן" פגע בפיליפינים ב-2013 והרג יותר מ-6,000 איש.

 

בתחילה, ציקלון "פאם" לא היה אמור לפגוע באזורים מאוכלסים בוונואטו, אבל הוא שינה כיוון. כבר לפני הפגיעה בוונואטו חוללה הסופה העזה נזקים רבים באיים אחרים באוקיינוס השקט, בהם קיריבאטי ואיי שלמה. טובאלו, מדינת איים זעירים דרומית-מזרחית, הכריזה על מצב חירום, לאחר שהסופה גרמה להצפות קשות ולנזקים רבים.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

קלואי מוריסון מארגון הסיוע World Vision סיפרה כי קיבלה דיווחים על כפרים שלמים שנהרסו באזורים מרוחקים בוונואטו.

 

הבלבול הגדול במדינת האיים בנוגע למספר ההרוגים באסון הטבע נובע מהעובדה שהתקשורת בין האיים קרסה. קווי חשמל וטלפון קרסו ולגורמים רשמיים בעיר הבירה, שבה חיים 47 אלף תושבים, אין אפשרות לדעת מה מידת הנזק שנגרם באיים מרוחקים יותר שספגו פגיעה ישירה מהסופה. "לא הצלחנו ליצור קשר מחוץ לפורט וילה", אמר פאולו מלאטו, מתאם המשרד הלאומי לניהול אסון בוונואטו. "בנקודה זו, הנזק חמור ואין לנו מספר של הבתים שנהרסו. זה רע מאוד, רע מאוד".

 

מלאטו הוסיף שהרשויות במדינה הקטנה מתכננות לשלוח מחר מסוקים אזרחיים וצבאיים לאיים המרוחקים כדי לקבל תמונת מצב עדכנית של ממדי ההרס. במקביל, אוסטרליה וניו זילנד שלחו לאזור סיוע הומניטרי. נמל התעופה בוונואטו נסגר לטיסות בעקבות ההרס הרב שנגרם למקום, למעט למשלוחי סיוע אוויריים, בין היתר מארגון "הצלב האדום".

 

"אנשים בהלם גדול וזה קשה מאוד משום שלא באמת חווינו ציקלון כזה גדול", אמר איזו ניהמיי, מתאם בארגון תגובה למצבי חירום. "רוב האנשים עכשיו הם באמת חסרי בית", הוא אמר. לדבריו, רוב הבתים בעיר הבירה פורט וילה נהרסו או ניזוקו קשות. כמה תושבים התחילו לנקות ולפנות את ההריסות של מה שהיה עד לא מזמן הבתים שלהם, ובאותה עת עובדי סיוע פועלים למציאת מקלט עבור חסרי הבית הרבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
רוחות במהירות 270 קמ"ש. ונואטו
צילום: רויטרס
מומלצים