שתף קטע נבחר
 

חשש: מאות עובדים נוספים יפוטרו בדרום

בתשובתה לאוצר טוענת חברת כיל כי למדינה אין זכות להתערב מכוח מניית הזהב בהליכי הפיטורים שהיא מתכננת במפעליה בדרום - ומאיימת בפיטורים נוספים: "אי מתן היתר כריית פוספסטים בשדה בריר עלול להביא לסגירת מפעל רותם רותם בנגב"

בחברת כימיקלים לישראל סבורים כי למדינה אין זכות להתערב בהליכי הפיטורים בחברה, מכיוון שאלו אינם מהווים עדות לכוונת החברה להעתיק פעילות לארץ אחרת. כך עולה ממכתב התשובה שהעבירה הנהלת החברה ליועץ המשפטי למשרד האוצר, יואל בריס.  

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הכלכלה

 

היועץ המשפטי לאוצר פנה פעמיים לחברה בבקשה לקבל הבהרות בנוגע להשלכות של תהליכי הפיטורים בחברה וציין כי הוא עושה זאת מכוח מניית הזהב שיש למדינה בחברה. מנייה זו הונפקה עם הפרטת החברה והיא מסמיכה את המדינה להתערב על מנת לעצור פעולות שיביאו להעתקת פעילותה של החברה לחו"ל.

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

במכתבם לבריס טוענים מנהלי כימיקלים לישראל כי "אין שמץ של עילה לשימוש בזכויות המוקנות למדינה בכיל ובחברות הבת מכוח מניית המדינה המיוחדת. קבוצת כיל לא קיבלה החלטה כלשהי בדבר העברת פעילות מהותית מחוץ לישראל והיא אינה מעבירה ואינה מתכוונת להעביר מישראל למדינות אחרות נכסים חיוניים, כהגדרתם במניית הזהב".

צילום:אלי מנדלבאום

צילום:אלי מנדלבאום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הפגנת עובדי כיל בירושלים מול משרד ראש הממשלה (ארכיון)

 

פניית היועץ המשפטי לאוצר לכימיקלים לישראל נעשתה על רקע כוונת החברה להוציא לפרישה מוקדמת כ-140 עובדים. ועד העובדים בחברה נאבק בהחלטה ובמסגרת מאבקו מפעיל לחץ פוליטי כבד, תוך ניצול העובדה שרוב חבריו מתפקדים למרכז הליכוד ויו"ר הוועד, ארמונד לנקרי, אף משמש כראש סניף הליכוד בדימונה.

 

לאחר פנייתו הראשונה של היועץ המשפטי לאוצר להנהלת החברה, ציינו מקורות במשרד כי הפנייה לא נעשתה לאחר דיון מקצועי עם כל הגורמים הרלוונטיים, שבמסגרתו הוחלט כי יש הצדקה להפעלת מניית הזהב, אלא בעקבות לחץ פוליטי מצד לשכת ראש הממשלה וממלא מקום שר האוצר, בנימין נתניהו. נתניהו עצמו פרסם הודעה לתקשורת שבה טען כי פנה לחשבת הכללית באוצר, מיכל עבאדי-בויאנג'ו, בבקשה שתבחן את האפשרות להתערב על מנת למנוע את הפיטורים.

 

איום מרומז חדש: פיטורים ברותם אמפרט

לצד ההתייחסות למניית הזהב, כולל מכתב התשובה של הנהלת כיל רמזים עבים בנוגע לסכסוכים בין החברה הגדולה לבין המדינה והקשר ביניהם לבין מהלכי פיטורים שהחברה מבצעת. במכתב מציינת היועצת המשפטית של החברה, עו"ד ליזה חיימוביץ', כי קיים קשר מובהק בין תכניות הפיטורים לבין החלטת הממשלה לבטל את הטבת המס של החברה במסגרת חוק עידוד השקעות הון, מסקנות ועדת ששינסקי שממליצות להטיל על החברה מס רווחי יתר והליך הבוררות שניהלה המדינה מול החברה סביב מיסוי מוצרי המשך.

 

כמו כן, מציינת חיימוביץ' במכתבה כי החברה רואה במדיניות התפלת המים של ישראל ובהחלטותיה שלא לתת לחברה היתרים נוספים לכריית פוספטים ואשלג פגיעה ברווחיותה והיא תגיב על מהלכים אלה בפיטורים נוספים. "יובהר, כי אי מתן היתר לכריית פוספטים בשדה בריר, יעמיד בתוך פרק זמן קצר יחסית, בסימן שאלה את כל פעילות הפוספטים של קבוצת כיל בישראל ועלול להביא אף לסגירת מפעל רותם בנגב ולפיטורים של מאות רבות של עובדים נוספים", כתבה חיימוביץ'.

 

בתגובה אמר חה"כ מיקי רוזנטל (המחנ"צ): "עידן עופר שובר שוב שיא אישי בחזירות. אם למישהו עוד היה ספק שכל עניין הפיטורים נועד להפעיל לחץ על המדינה בתגובה להמלצות ששנסקי - הספק הוסר היום. כיל ממשיכה באסטרטגית הבריונות וטוענת למעשה, כי ים המלח לא שייך למדינה אלא לבעלי ההון. זה אות אזהרה למדינה. הגיע הזמן לתפוס את ההגה ולהחזיר לציבור את השליטה במשאבים הלאומיים".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
עובדי כיל מפגינים נגד הפיטורים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים