שתף קטע נבחר
 

בעמידה: אוכל רחוב בפלורנטין

רפי אהרונוביץ' ניצל את מזג האוויר האביבי ויצא לטיול רגלי בשכונה הדרומית של תל אביב. רשמי בורקיטס, טאקו ומה שביניהם מסיורון קולינרי. יש גם מתכון של סינטה צלוייה ברוטב דבש וחרדל לסוף השבוע

האוויר הנקי והשמש האביבית ממש הזמינו אותי לנעול נעליים נוחות ולצאת בחמישי בערב לטיול רגלי, רגע לפני סוף השבוע. אווירה של התחדשות באוויר - מלצרים חייכנים מוציאים שולחנות למדרכה ויש תחושה משמחת של אביב בתל אביב.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

צעדנו בנחת עד שהגענו לסמטאות שכונת פלורנטין, לקראת השקיעה. המוסכים ובתי המלאכה כבר נסגרו והברים עוד לא נפתחו, כך שלא החלטנו היכן נאכל. לפתע עברנו ליד דוכן הבורקס מיס, שלא הכרנו. אנשים שממהרים הביתה עצרו כאן, במאפיה הלא מהודרת הזו, העמיסו מאפים הביתה והמשיכו לדרכם. הסתקרנו והתפתינו ונכנסנו להציץ.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

מכיוון שתבניות הענק במקום התרוקנו בקצב רצחני, הבנתי שעלי להזדרז עם הבחירות שלי. לקחתי קצת ומכל הבא ליד, והתיישבנו לסעוד את נפשנו בחוץ, על שני כסאות שמוקמו שם באדיבות עיריית תל אביב.

 

הבורקיטס עם הבצק הפריך היו שזופים, פריכים וטעימים מאד, וכך גם היו שבלולי בצק עלים במילוי תרד. מאידך, דווקא אלו שנאלצתי להמתין מספר דקות כדאי שייצאו מהתנור – בורקס מבצק פילאס המעודן במילוי גבינה - לא היו משהו. הבצק רק סביר והמלית דלילה. חבל. על העוגות – פרג, גבינה ותפוחים, שמכל אחת כמובן טעמנו פרוסה - בכלל אפשר לוותר. בקיצור, קמנו מהספסל ברגשות מעורבים. מסתבר שלא כל מקום שנראה בלאדי ואסלי הוא אכן כזה.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

טקס מקס בשדרת וושינגטון

ניערנו מעלינו את הפירורים והמשכנו לכיוון שדרות וושינגטון. שם עינינו נחה על שלט הכניסה של "צ'אנגוס", שהבטיח בחן אוכל רחוב מקסיקני.

 

המקום מעוצב כקנטינה מקסיקנית מצועצעת וצבעונית עם מוטיבי הטקס-מקס של מזללות דרום ארצות הברית, כולל הפסלון על קיר השירותים. ניגשנו לדלפק, קיבלנו הסבר קצר ומזמין על התפריט והזמנו מספר סוגי טאקו.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

מאחר וכל מנה בנויה על שלוש יחידות קטנות ואישיות, הזמנו מנה עם שלושה סוגים שונים של מילויים: טורטייה שרימפס דיאבלו ברוטב חריף עם כוסברה חוסלה בעונג ובשני ביסים.

 

טורטייה בקר נתחי ואסיו מלאי טעם ועם סלסה, מעט פחות פיקנטית (לפי בחירתי) הייתה טובה גם היא והשלישית - נתחי חזיר עם תפוחי עץ פריכים ובצל כולם הייתה יצירתית ומפתיעה.

 

כל הטורטיות היו מרעננות ועשויות היטב - לא גדולות אבל מוקפדות (הגם שלטעמי מעט יקרות מדי בשביל אוכל רחוב – הרבה פחות משביע ממנה של פלאפל ועולה הרבה יותר) - ונשטפו עם בירת קורונה שבה ננעץ פלח ליים – ממש לפי כללי הטקס. הישיבה הכיפית בשדרה הייתה פלוס גדול. נגיע שוב.

 

סינטה טלה בלימון דבש ושום

משהו חגיגי לשולחן יום שישי שגם כבר קורץ לתפריט ערב פסח. את סינטה הטלה אפשר כמובן להחליף בבקר בצוק העיתים. מגישים עם מעולה אורז מטוגן בשפע של ירק ושום טרי .

 

המרכיבים ל-4-6 סועדים:

800 גרם סינטה טלה

1/3 כוס מיץ לימון סחוט

1/4 כוס שמן זית

1 כפית חרדל חלק

1 כף דבש

2 שיני שום קצוץ - או ראש שום טרי שניתן להשיג עכשיו

1 כפית שמן צ'ילי או מעט שבבי צ'ילי יבש

פלפל שחור ומלח

1 קורט גרגרי חרדל

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החרדל, הדבש ושמן הצ'ילי בקערת ערבוב ומוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית. מערבבים עד שנוצר רוטב סמיך ומוסיפים מלח ופלפל. מורחים את נתח הבשר מכל הצדדים ומפזרים בצד העליון מעט גרגרי חרדל. מעבירים למקרר ללילה ומוצאים מהמקרר כשעה לפני ההגשה, האוכל על מנת שהבשר לא יהיה קר מדי באפייה .
  2. מחממים תבנית מתכת או מחבת שיכולה להיכנס לתנור כשהם ריקים בתנור, עד שהוא מגיע לחום של 250 מעלות. מוצאים את התבנית בזהירות ומסדרים בה את נתח הבשר. מחזירים לתנור באותו חום וצולים במשך 15-12 דקות. מוצאים ומעבירים לקרש דקות ומניחים לבשר להתקר ולהתגבש במשך 10 דקות. פורסים ומגישים, כאשר לאלו מבין הסועדים שהבשר לא מוכן מספיק עבורם - ניתן להשלים צליה של חלק מהפרוסות על מחבת חם לדקות ספורות .

 

הכתב היה אורח חשבון הבנק שלו. לאתר של רפי אהרונוביץ' , מייסטר בשר 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי אהרונוביץ'
טאקו בצ'אנגוס
צילום: רפי אהרונוביץ'
מומלצים