בחירות בעוטף עזה: "מאסנו בסבבי לחימה"
חצי שנה אחרי סיום מבצע "צוק איתן" מבקשים תושבי הקיבוצים והמושבים הסמוכים לרצועה להגיע לשקט קבוע באזור: "צריך ממשלה שתכריע בעניין"
זה לא סוד שרוב תושבי הקיבוצים והמושבים בעוטף עזה מזוהים עם הצד השמאלי של המפה הפוליטית בישראל. לכן, כשיצחק הרצוג וציפי לבני השיקו בדצמבר האחרון את קמפיין הבחירות שלהם - הם בחרו לעשות זאת על גבעה הצופה לרצועת עזה, לא רחוק מקיבוץ ניר-עם. הבוקר (יום ג') יותר מחצי שנה לאחר סיום מבצע "צוק איתן", יצאו תושבי העוטף להצביע כשבלבם מסר ברור: "מאסנו בסבבי לחימה, רוצים שינוי מול רצועת עזה בטוב או ברע, העיקר שיבוא שינוי".
לאחר שוך הקרב האחרון חזרו תושבי העוטף לבתיהם בתחושה מעורבת: מצד אחד שמחה על השקט, אך מצד שני חשש שהסבב הבא הוא רק עניין של זמן. "אני מאוד מקווה שאנחנו נצא מהמצב האבסורד הזה שכל שנה וחצי או שנתיים מתחיל מבצע בעזה", אמר עופר ליברמן מקיבוץ ניר-עם, "זה דבר שלא מקובל עלינו ובטח שלא צריך להיות מקובל על מדינת ישראל. צריך להגיע לפתרון ולא משנה איזה. או הסדר מדיני או למחוק את רצועת עזה, זה כלל לא משנה".
ליברמן אמר עוד כי "צריך ממשלה שתכריע בעניין, והיום הגענו ליום הזה שאפשר לשנות. חייבים פתרון שבעזרתו נוכל לבנות חיים נורמליים לילדים ולנכדים. מאסנו בסבבים אלימים, רוצים לחיות בשלווה נורמלית. אני מאוד מקווה שיהיה שינוי דרך, ולא משנה מי ראש ממשלה".
דני כהן מקיבוץ עין השלושה אומר שלא רק הבעיות הביטחוניות בדרום מטרידות את תושבי עוטף עזה אלא גם הכלכליות. "אני מצפה שיהיה שינוי, כי מה שהיה כאן בשנים האחרונות זו לא מציאות רגילה. יש לי צפייה לשינוי, לא רק ביטחוני אלא גם כלכלי. זה לא נכון לחשוב שתושבי עוטף עזה סובלים מבעיות ביטחון בלבד. יוקר המחיה, בעיות דיור - כמו במרכז הארץ, גם כאן. למרות הכול אני מרגיש שיש אווירה טובה, שיש תחושה לא כמו בפעם הקודמת. מי שגר בעוטף עזה כל הזמן מחפש את האור בקצה המנהרה. אנשים רוצים לדעת שעושים
משהו לטובתם ולטובת שיפור החיים שלהם".
גם בשדרות השכנה יצאו להצביע. החלוקה בעיר די ברורה: הסמל המקומי עמיר פרץ שמתמודד ברשימת המחנה הציוני - מול ראש העיר אלון דוידי, שתומך בנתניהו. השניים נמצאים במבחן שתכליתו להביא כמה שיותר קולות למפלגה שכל אחד מהם מייצג.
"מאז ומתמיד שדרות הייתה מזוהה עם מפלגת העבודה, בעיקר בגלל עמיר פרץ. בשנים האחרונות זה השתנה והליכוד תפס מקום נכבד בעיר, אבל עדיין הגרעין של מפלגת העבודה קיים וכעת מנסים לשחזר את ההצלחה", אמר גורם פוליטי בעיר. "הבחירות בשדרות מעולם לא היו על העניינים הביטחוניים, אלא על הנושאים החברתיים-כלכליים. הבעיות החברתיות בשדרות מטרידות את התושבים יותר מהרקטות".