שתף קטע נבחר

 

תתפלאו, יש נשים שיודעות מה זה נבדל. צפו

גם בשנת 2015 תרבות הכדורגל בישראל עדיין מזוהה עם המין הגברי. ובכל זאת, ישנן אוהדות שרופות שמנפצות מיתוסים וחוזרות הביתה מלאות קליפות גרעינים. דניאל סעדון יצאה מעודדת מבלומפילד - צפו בכתבה

כאוהדת מושבעת, התמודדתי בחיי לא מעט עם הסטיגמה הקובעת שבנות לא מבינות בכדורגל. עשרות, אם לא מאות פעמים, הסברתי ברהיטות מהו נבדל, מיהו מישל פלאטיני ומדוע ישראל לא משתייכת לקונפדרציית הכדורגל של אסיה. ניפצתי מיתוסים, השארתי פיות פעורים, וחזרתי ממשחקים כשאני צרודה, מעושנת ומלאת קליפות גרעינים. ובכל זאת, אנו נמצאים בשנת 2015, ונדמה כי תרבות הכדורגל בישראל עדיין מזוהה עם המין הגברי בלבד.

 

צפו בכתבה    (צילום: אורן אהרוני)

צפו בכתבה    (צילום: אורן אהרוני)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יצאתי לשטח בניסיון להבין מדוע העלייה במספר הנשים שפוקדות את מגרשי הכדורגל בשנים האחרונות, טרם הביאה לשינוי תפישתי בחברה הישראלית. איך ייתכן שנשים במגרשים הפכו מזמן למראה שכיח באצטדיוני אירופה ודרום אמריקה, ואילו בארצנו הקטנטונת כל בחורה ביציע מעוררת פליאה.

 

הממצאים היו מעודדים. פגשתי נשים צעירות, מבוגרות, אוהדות שרופות, ואמהות מלוות. רבות מהן סיפרו לי שהן מגיעות למגרשים מגיל צעיר מאוד. התשוקה שלהן למשחק היא כנה ואמיתית, ולא נובעת מלחץ חברתי, צורך כלשהו להרשים או אופנה חולפת.

 

אוהדות נבחרת ברזיל. שם זה מראה שכיח (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אוהדות נבחרת ברזיל. שם זה מראה שכיח(צילום: EPA)

אותן נשים גם סיפרו שהן מרגישות מאוד בנוח בין הקהל הגברי ביציע, שמקבל אותן באהבה כאוהדות לכל דבר, בלי הבדלי מגדר. יותר מכך, הדגישו שהיו שמחות לראות ייצוג רחב יותר של המין היפה ביציעים. גם מספר גברים שפגשתי הסכימו איתן, ואף סיפרו לי שהם נוהגים לקחת את בנות זוגן למשחקי כדורגל בכל הזדמנות.

 

הנשאלים, ואני איתם, הסכימו ברובם המכריע, כי אצטדיונים חדישים ומיגור תופעות אלימות במגרשים, הם שיצליחו להביא להעלאת אחוזי האסטרוגן מסביב לכר הדשא. וכל שנותר לי הוא לקוות.

 

   

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי רוקח
אוהדות הפועל תל אביב
צילום: אבי רוקח
מומלצים