הדבר הנכון, במקום הנכון: 4 עוגיות לפסח
רותי קינן ממלאת כבר מעכשיו את צנצנת העוגיות בארבעה סוגי עוגיות כשרות לפסח: שקדים סדוקות, עוגיות קוקוס, עוגיות בוטנים וגם עוגיות שקדים וקקאו בלי טיפת סוכר וללא גלוטן
קופסת העוגיות שלי היתה מלאה חלקית בעוגיות שקדים פריכות ומנחמות, שהתפוגגו השבוע, לאט אבל בטוח, מול תוצאות המדגמים בטלוויזיה. לא משנה לאיזה מחנה משתייכים - לזה הזקוק לניחומים או לזה שחוגג ניצחון - עוגייה מבחינתי היא תמיד הדבר הנכון במקום הנכון.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
את העוגיות האלה, בגרסאות כאלה או אחרות, אני מכינה כל השנה, אבל הן מתאימות במיוחד לרפרטואר של פסח בהיותן נטולות קמח. חלקן - אלה שאין בהן קמח מצה - גם נטולות גלוטן, כצו השעה. כולן קלות ביותר להכנה ומתאימות גם לשיתוף ילדים בחדוות העשייה.
1. עוגיות שקדים, שומשום וניבס קקאו
בלי אף טיפת קמח ומתאימות אפילו לשוחרי בריאות.
המרכיבים לכ-30 יחידות:
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
150 גרם שקדים מולבנים פרוסים
100 גרם שומשום
2 כפות פתיתי קקאו לא קלוי
אופן ההכנה:
- מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה.
- טורפים מעט את החלבונים עם הסוכר עד שהסוכר נמס (לא מקציפים). מוסיפים את השקדים, השומשום ופתיתי הקקאו ומערבבים היטב.
- מעבירים כפות מהתערובת אל התבניות במרווחים גדולים, ומשטחים בעזרת גב הכף. כדי ליצור עיגולים מושלמים יותר, אפשר לעבור סביב כל עוגייה עם חותכן עוגיות עגול.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהעוגיות זהובות ויבשות לגמרי.
- מוציאים מהתנור, מצננים ומפרידים מנייר האפייה. מאחסנים בקופסה סגורה.
2. עוגיות שקדים סדוקות
גרסה של עוגיות קורייבה מתובלות היטב, בהתאמה מוחלטת למטבח הכשר לפסח.
המרכיבים לכ-50 יחידות:
1 ביצה גדולה
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם שקדים טחונים
2 כפות קמח מצה
1 כפית אבקת אפייה
2 כפיות תערובת חוואייג' לקפה או תערובת של קינמון, ציפורן, הל, ג'ינג'ר ופלפל אנגלי
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
- בקערה רחבה, טורפים את הביצה. מניחים 2 כפות מאבקת הסוכר בצלחת שטוחה, ואת היתר מוסיפים לביצה וטורפים היטב. מוסיפים את השקדים, קמח המצה, אבקת האפייה והתבלינים ולשים לעיסה אחידה.
- משמנים את הידיים וקורצים מהעיסה עיגולים בקוטר 2 ס"מ. מגלגלים כל כדור באבקת הסוכר כך שיצופה מכל הצדדים.
- מניחים ברווחים על תבנית האפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 12 דקות. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.
3. עוגיות קוקוס
העוגיות שהפכו כמעט לסמל של פסח הן למעשה סוג של עוגיות מקרון.
המרכיבים לכ-40 יחידות:
5 חלבונים
1/4 1 כוסות סוכר
300 גרם קוקוס טחון
1 כף קמח תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
- מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף מוצק ומבהיק וכל הסוכר נמס.
- מערבבים את הקוקוס עם קמח תפוחי האדמה, ומקפלים את התערובת בזהירות בקצף החלבונים.
- מעבירים אל התבנית תלוליות מהתערובת בעזרת 2 כפות, או מזלפים באמצעות שקיק זילוף עם צנתר משונן גדול.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-45 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות מעט ומוצקות.
4. עוגיות בוטנים קלילות
מי שלא מחבבים במיוחד קוקוס, יוכלו להתנחם בסוג אחר של עוגיות מקרון, על בסיס בוטנים.
המרכיבים לכ-40 עוגיות:
400 גרם אבקת סוכר
200 גרם בוטנים טחונים
2 חלבונים
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
- מערבבים את אבקת הסוכר עם הבוטנים. מקציפים את החלבונים לקצף רך, ומקפלים לתוכו את תערובת הבוטנים.
- מעבירים תלוליות מהתערובת בכפית, ומסדרים על פני נייר האפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 15 דקות, או עד שהעוגיות יבשות וסדוקות מעט.
לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן