שתף קטע נבחר

 

הליכוד סחף גם ביהודה ושומרון: "בנט הפך בעיני רבים מקוסם לפוליטיקאי"

ביום שאחרי התבוסה בבחירות נשלפות הסכינים בבית היהודי: "החיבור עם הציבור החרדי-לאומי היה בעוכרינו, קמפיין הגוש החוסם של בנט לא עבד"

הסקרים בתחילת הקמפיין ניבאו לבית היהודי 17 ואפילו 18 מנדטים, ורק לפני שבוע היו בטוחים במפלגה שלפחות ההישג של הבחירות הקודמות ישוחזר. אלא שבסוף השבוע חשו במפלגה שהבליץ התקשורתי של ראש הממשלה בנימין נתניהו יוביל להתרסקות. וכך אכן היה. מ-12 מנדטים ירדה המפלגה שמייצגת את הציונות הדתית לשמונה בלבד. הבוקר (יום ד') כבר הופנו חצי הביקורת לעברו של היו"ר נפתלי בנט, שפנה במהלך קמפיין הבחירות לקהל החרד"לי (חרדי לאומי) והשתמש לטענת המוחים ב"גימיקים".

 

בנט ביציאה מביתו    (צילום: ליאור פז)

בנט ביציאה מביתו    (צילום: ליאור פז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 


 

בנט סירב להתייחס הבוקר למפלה שנחלה מפלגתו בקלפיות, ואמר בפתח ביתו: "מה שנבחרה הבוקר זאת לא ממשלת ימין, אלא ממשלה של כל עם ישראל. יש לנו הרבה משימות על הפרק: לדאוג לביטחון, לשמור על הזהות היהודית ולדאוג לכלכלה עם נשמה".

 

על הנהירה הגדולה מהבית היהודי לליכוד אמר הבוקר ראש המכינה הקדם-צבאית בעלי, הרב אלי סדן כי "כשהסקרים הראו שיש סיכוי שבוז'י וציפי ירכיבו את הממשלה הבאה - כל הציבור שלנו התגייס. אין לי ספק שבין שלושה לארבעה מנדטים עברו מהבית היהודי לליכוד. גם במשפחה שלי ניסיתי לשכנע אנשים שיצביעו לבנט, והם ענו לי 'עכשיו יש סכנה, אי אפשר להצביע סקטוריאלית', ואני מבין אותם".

 

"שביבי יעמוד בהתחייבות שלו" 

הרב סדן ציין עוד כי בעוד מפלגות השמאל הצליחו במשך חודשים להשיג 24 מנדטים באמצעות שימוש בעמותות, פעילי הבית היהודי הצליחו להגדיל את המחנה הלאומי בתוך יממה. "עכשיו נשאר לקוות שביבי יעמוד בהתחייבות שלו וייקח את הבית היהודי ובנט כשותפים בכירים בקואליציה העתידית. ראש הממשלה יודע שהרבה קולות שלו הגיעו מאיתנו. יש עכשיו הכרעה ברורה, איפה עם ישראל עומד. אנחנו לא עובדים אצל אובמה, אנחנו עובדים למען עם ישראל".

 

הניצחון של הליכוד היה חד וברור גם במעוזים מוכרים של הציונות הדתית בשומרון. כך לדוגמה, זכה הליכוד לניצחון מוחץ באריאל עם 46.17% (הבית היהודי 13.41%) ובאלפי מנשה עם 30.35%. סמנכ"ל מועצת יש"ע יגאל דילמוני, תושב אבני חפץ בשומרון ומועמד המפלגה בפריימריז, הסביר: "המגזר שלנו אידיאולוגי מאוד והוא הבין שהולכים או לממשלה בראשות הרצוג או לממשלה בראשות הליכוד. אנשים שפגשתי אמרו לי שהם 'סותמים את האף ומצביעים ליכוד'. קמפיין הגוש החוסם של בנט לא עבד והציבור האמין שרק מי שזוכה במספר המנדטים הגדול ירכיב את הממשלה. התחיל סחף לליכוד ולא הערכנו נכון שהסחף יהיה כל כך גדול".

לא התייחס למפלה. בנט ביציאה מביתו ברעננה, הבוקר (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
לא התייחס למפלה. בנט ביציאה מביתו ברעננה, הבוקר(צילום: עופר עמרם)

ביקורת נוספת על בנט נסובה סביב צירוף מפלגת תקומה לרשימה המשותפת לכנסת. "בניגוד להערכות, תרומתם האלקטורלית הייתה דלילה", אמר גורם בבית היהודי. "ברגע שהוקמה מפלגת יחד היה צריך לחזק אותה. החיבור עם הציבור החרד"לי הייתה בעוכרינו, לא טבעית לנו, ובמבחן התוצאה

 תקומה הפכה לאבן רחיים על הצוואר שלנו".

 

הגורם במפלגה התייחס גם להצלחה של מפלגת יחד, המזוהה עם הציבור החרד"לי, במעוזים דוגמת יצהר וחברון: "בסופו של דבר נזרקו עשרות אלפים של קולות לפח. ניסו להגדיל את המאבק עם מגזרים לא מתאימים. כרגע ההפסד הוא כולו שלנו. הפסדנו ח"כים מצטיינים דוגמת שולי מועלם, אבי וורצמן ואורית סטרוק, ובמקומם קיבלנו אנשים מהליכוד שאף אחד לא שמע עליהם".

 

ואם נדמה שפרשת אלי אוחנה חלפה, מתברר שגם ביום שאחרי היא מסרבת לרדת מהפרק. גורם בכיר במפלגה האשים את בנט בכך שזו הייתה פרשת הדרכים שהובילה לתחילת ההתרסקות. "בשריון של אוחנה, בנט הפך בעיני רבים מקוסם לפוליטיקאי, זה גרם לאנשים לחפש מישהו אחר. האמינו בסוף לנתניהו ולכן בחרו בו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
בנט. הביקורת מופנית לעברו
צילום: עופר עמרם
מומלצים