מסטרוק ועד טופורובסקי: מי נשאר בחוץ?
בפעם הקודמת שולי מועלם נכנסה לכנסת בזכות החיילים, הפעם היא וח"כים אחרים מהבית היהודי לא נכנסו. גם אלעזר שטרן ו-6 ח"כים מיש עתיד נפלטו. הח"כ היוצא טופורובסקי: "רוצה לשנות את העולם. אחשוב מה האופציות"
שליש מהבית היהודי, כמעט חצי מיש עתיד, כל מפלגתו של אלי ישי: הזינוק המטאורי של הליכוד בשבוע האחרון השאיר בחוץ לא מעט חברי כנסת מכהנים, וגם כאלו שקיוו לראשונה להגיע לכנסת. כשליש מחברי הכנסת הקודמת איבדו את מקומם במשכן בעקבות הבחירות לכנסת ה-20, וייאלצו לחפש תפקיד חדש. חלקם פרשו מרצונם החופשי עוד לפני שהחל המרוץ לכנסת, ואילו אחרים מצאו עצמם מחוצה לה עם היוודע תוצאות האמת.
יש עתיד: 8 ח"כים נפרדים מהכיסא
יש עתיד צנחה מ-19 מנדטים ל-11 בלבד. מי שפרש ממפלגת התנועה, אלוף במיל' ח"כ אלעזר שטרן שובץ במקום ה-12, אך יש עתיד קיבלה 11 מנדטים בלבד. אחריו שובצו הח"כים שכיהנו עד כה אך כעת יראו את ערוץ 99 מהבית - פנינה תמנו שטה, בועז טופורובסקי, רות קלדרון, יפעת קריב, דב ליפמן ורונן הופמן. טופורובסקי (35) דורג במקום ה-14 ברשימה, וסיים כהונה של כשנתיים בכנסת. קודם לכן שימש כראש התאחדות הסטודנטים הארצית.
בחירות 2015 - כל העדכונים
משרון גל עד יפעת שאשא ביטון: הח"כים החדשים
הערים שסחפו לניצחון הליכוד. ניתוח התוצאות
כך תורכב הממשלה הבאה של נתניהו
אף שלא דורג במקום גבוה ברשימה, במפלגה כן קיוו לשחזר לפחות חלקית את ההצלחה מהבחירות הקודמות, דבר שהיה גורם לטופורובסקי להיכנס לכנסת. "קיבלנו מספר קולות יפה, אבל לא כמו שהרגשנו בשטח עם הפעילים והעובדים והאנשים שראינו בקלפיות", אמר ל-ynet בעקבות התוצאות, "הרגשנו שהמצב הרבה יותר טוב".
על התחושות בעקבות תוצאות הבחירות הוא סיפר: "עבדנו קשה מאוד. יצאתי מנקודת הנחה שאני ממשיך, ובמובן הזה גם הרגשנו בשטח שהתוצאות טובות יותר. הייתה הפתעה אבל לא בסדר גודל שאני בדיכאון. למפלגה בסך הכול התוצאה היא טובה. מבחינתי באופן אישי אני עדיין חלק מהמפלגה. אני קודם כול אנוח ואחר כך אתחיל לדאוג לי באופן אישי".
טופורובסקי הוסיף כי אינו יודע עדיין מה יעשה ביום שאחרי הכנסת. "כל חיי שאלו אותי מה אני רוצה לעשות, וגם כשהייתי ח"כ אמרתי שאני רוצה לשנות את העולם. לא הכנתי תוכנית מגירה, אני לא עובד ככה. עכשיו נחשוב על מקום העבודה הבא".
חברתו לסיעה, ח"כ פנינה תמנו-שטה (34), כיהנה גם כסגנית יו"ר הכנסת. לדבריה, "הופתעתי מהתוצאות - ציפיתי להיכנס לכנסת. לא סיימתי את השליחות שלי וזה קשה כי הייתה קדנציה מאוד קצרה". היא הוסיפה כי "ברמה האישית עשיתי דרך ארוכה כדי להגיע לכנסת. הייתה התגייסות מאוד גדולה גם של הקהילה שלי, זה היה משהו יוצא דופן. עצוב שבכנסת יש ייצוג מאוד דל ליוצאי אתיופיה".
על התוכניות ליום שאחרי הכנסת אמרה תמנו-שטה: "הייתי עיתונאית ולפני כן הייתי עורכת דין. אני חושבת שהמקום הטבעי שלי זו עשייה ציבורית, זה מה שעשיתי בעשר השנים האחרונות".
פליטי הבית היהודי
הסחף לטובת הליכוד הביא בסופו של דבר את מפלגתו של נפתלי בנט אל תוצאה חד-ספרתית. נפתלי בנט היו"ר ייכנס ככל הנראה לממשלת נתניהו הבאה, אולם רבים מהח"כים שכיהנו לצדו ייאלצו להיפרד מהמשכן.
שולי מועלם, שנכנסה לכנסת ה-19 רק לאחר ספירת קולות החיילים בבחירות הקודמות, לא יכלה לתלות בהם תקוות הפעם. תוצאות האמת של הבית היהודי זיכו אותה בשמונה מנדטים, ומועלם היא התשיעית ברשימה. גם ח"כ אבי ורצמן, המדורג מקום אחד אחריה, נותר בחוץ, וכך גם מזכ"ל המפלגה ניר אורבך. מחוץ למליאה נשארו גם הרב הצבאי הראשי לשעבר אבי רונצקי וח"כ אורית סטרוק, נציגת "תקומה" במפלגת הימין.
כנראה גם ראש הממשלה בנימין נתניהו לא האמין שהליכוד יזכה למספר המנדטים שהוא קיבל בבחירות, אבל במהלך הלילה שעבר גם נציגים מהעשירייה הרביעית החלו לתפור חליפות. לזמן קצר גם המקום ה-32 היה בפנים, וזהו אמיר אוחנה - ראש התא הגאה בליכוד. במקום ה-33 נמצא יהודה גליק, פעיל הימין שפועל למען תפילת יהודים בהר הבית וששרד ניסיון התנקשות. שניהם לא ציפו במהלך הקמפיין לרגע להיכנס למליאה, ולאחר לילה של חלומות הם יישארו בחוץ.
יחד - כל הדרך אבל לא בכנסת
אנשי מפלגת "יחד" היו אופטימיים בליל הבחירות, לאחר השינוי במגמה לטובתם בחלק ממדגמי הטלוויזיה שניבאו כי יעברו את אחוז החסימה. אך בבוקר קמו לייאוש מוחלט, מול אצבע מאשימה של גוש הימין על אובדן של ארבעה מנדטים - וגם עם תחושה קשה של תבוסה ב"דרבי הספרדי" נגד ש"ס.
על פי תוצאות האמת זכתה המפלגה ב-3% - פחות מ-3.25% הדרושים להיכנס לכנסת ה-20. כך ימצאו את עצמם מחוץ לכנסת יחד עם אלי ישי גם יוני שטבון שפרש מהבית היהודי, מיכאל עייש וברוך מרזל, פעיל הימין הקיצוני ויו"ר תנועת כך לאחר רצח הרב כהנא, שמייצג את "עוצמה יהודית".
מרזל הבטיח במהלך הקמפיין: "אמחק לזועבי את החיוך גם מבחוץ - כמו שעשינו בכנס הבחירות ברמת גן, אמשיך לרדוף אותה בכל מקום כי היא מסכנת את מדינת ישראל".
על ההישג המרשים של הרשימה הערבית המשותפת בבחירות 2015 אמר מרזל: "חצי מיליון אזרחים שרוצים למחוק את מדינת ישראל יהיו מיוצגים בכנסת הבאה. זה דבר שצריך להדליק נורות אדומות אצל כולם. אנחנו נתמודד איתם, לא ניתן לאף טרוריסט פוליטי לעצור אותנו".
פעיל הימין מחברון דוחה את הטענות כי התמודדות יחד בבחירות גרעה 4-3 מנדטים מגוש הימין: "מי שמצביעים לנו אלה אנשים שאם לא היינו קיימים, הם בכל מקרה לא היו משתתפים בבחירות, אז זה לא משנה. אני, למשל, לא הייתי מצביע אם המפלגה הזו לא הייתה רצה, וכמוני הרבה מאוד מהתומכים שלנו".