השוטרת, הקצין, הרופא והמסמך המפליל
שוטרת שעצרה רופא מאזור השרון החליטה להאשים אותו בנהיגה בשכרות והחרימה את רכבו - בניגוד לחוק. מסמך השימוע, שעליו נכתבו שני תאריכים, חשף את העיוות וההליך נגדו בוטל
זיוף לכאורה של תאריך שימוע שנערך לרופא, שעל פי הנטען סירב לבדיקת שכרות, הוביל לביטול כתב האישום נגדו שהגישה שוטרת שאף החרימה את רכבו בניגוד לחוק. הדבר התגלה במקרה, לאחר שמכתב שכתבה השוטרת הועבר בטעות לעורך דינו של הרופא.
ביום שישי 25 באוקטובר 2013 עצרה השוטרת לינור רוסינוב רכב לבדיקה בעיר חדרה. היא ביקשה מהנהג, רופא בכיר באחד מבתי החולים באזור השרון, לבצע בדיקת אלכוהול. לטענת הרופא, הוא ביקש להתייעץ טלפונית עם חבר רופא אם עדיפה לו בדיקת ינשוף או בדיקת דם. רוסינוב החליטה כי מדובר בסירוב ורשמה כי יש להגיש נגדו כתב אישום על נהיגה בשכרות, והחליטה להחרים את מכוניתו – ללא שימוע כמתחייב בחוק.
שלושה ימים לאחר מכן זומן הרופא לשימוע בפני רפ"ק רוני משיח. מאוחר יותר התברר כי הוא קיבל תדרוך בכתב מהשוטרת, שכתבה לו על מסמך: "לרוני, צור אישר לי לקחת את הרכב למגרש אך פשוט לא היה פיזית קרוב לחדרה. תבצע לו שימוע לגבי רכב על תאריך של יום שישי". יתרה מכך, על מסמך השימוע רשומים שני תאריכים שאחד מהם מיום השימוע (27 בחודש) והשני מיום
החרמת הרכב (25 בחודש) אולם אחד מהם מחוק. הממצאים העלו חשד לזיוף ולשימוע שנערך בדיעבד על הרכב שכבר הוחרם.
התנהלות השוטרים התגלתה לאחר שבטעות הועבר המכתב של השוטרת לסנגורו של הרופא, עו"ד נחמי פיינבלט, והוא הבין כי יש חשד לזיוף מסמך השימוע וכי החרמת הרכב הייתה בניגוד לחוק וניסיון להכשיר זאת בדיעבד. בעקבות הממצאים פנה עו"ד פיינבלט לתביעה המשטרתית, וזו החליטה לחזור בה בבית משפט מכתב האישום נגד הרופא והוא בוטל.
"מדובר במקרה מצער. השוטרת פעלה בניגוד לחוק. לשמחתי, בתיק הושארו עקבות וכך גילינו איך פעלו השוטרת והקצין", אמר עו"ד פיינבלט בתגובה לביטול. "נקודת האור בפרשה היא שהתביעה המשטרתית הבינה מיד את חומרת המעשה וביקשה לבטל את כתב האישום".