וינשטיין: כך ייושמו ההסכמים הקואליציוניים
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין, פרסם היום את ההנחיה שלו לאופן שבו יש ליישם את ההסכמים הקואליציוניים שייחתמו בין השותפות לממשלה הבאה. ההנחיה קובעת ארבעה עקרונות מרכזיים שעליהם יש להקפיד כאשר נכללים בהסכמים סעיפים בעלי השלכות תקציביות
היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין, פרסם היום את ההנחיה שלו לאופן שבו יש ליישם את ההסכמים הקואליציוניים שייחתמו בין השותפות לממשלה הבאה. ההנחיה גובשה על ידי היועץ המשפטי ועובדי אגף התקציבים באוצר, בעקבות החקירה המתנהלת בחודשים האחרונים סביב החשדות כי חברי כנסת ושרים קיבלו טובות הנאה בתמורה לתקציבים שהעבירו לגופים שונים במסגרת הסכמים קואליציוניים והעברות תקציביות.
לכתבות נוספות בערוץ כלכלה :
- וינשטיין תומך בייצוגית נגד תיאום עמלות הבנקים
- וינשטיין: הוועד הציבורי ישקול המלצתו על מאור
- בנק לאומי: וינשטיין מקים צוות בדיקה משולב
ארבעת העקרונות של וינשטיין
ההנחיה קובעת ארבעה עקרונות מרכזיים שעליהם יש להקפיד כאשר נכללים בהסכמים סעיפים בעלי השלכות תקציביות. הראשון הוא כי תקציבים שעליהם יוסכם בין המפלגות יועברו לסעיפים תקציביים ברורים במסגרת תקציב של המשרד המופקד על יישום הפעולות המתוקצבות. עד היום, היו מקרים שבהם כספים קואליציוניים נכללו בסעיף ייחודי שנשא את השם "קואליציוני" או בתקציבי המשרדים של השרים שלמפלגתם הובטח הכסף. כמו כן, נקבע כי ביצוע התקציב ייעשה על ידי הדרג המקצועי וללא צורך בהנחיית גורם פוליטי.
שנית, תיאסר הקצאת תקציבים לגופים ספציפיים, אלא רק לתחומי פעילות.
שלישית, נקבע כי במהלך ניסוחם של ההסכמים הקואליציוניים, ישמשו פקידי האוצר ומשרד המשפטים כגורם מקצועי מלווה שיעניק מידע באופן שווה ומלא לכל הסיעות השותפות למשא ומתן. זאת בניגוד למצב הקיים היום, שבו - בהיעדר הנחיה ברורה - משמשים פקידי המשרדים כנציגים של המפלגה המרכיבה את הממשל, או של המפלגה שקיבלה לידיה את משרד האוצר או המשפטים.
לבסוף, קובעת ההנחיה שפורסמה היום כי כל כללי השקיפות שחלים על תהליך התקצוב - יחולו גם על ההסכמים הקואליציוניים.