שתף קטע נבחר

הפיגוע ומות התובע: 'כספי ציבור הלכו לזונות'

חודשיים אחרי מות אלברטו ניסמן, שהאשים את הנשיאה בטיוח חקירת הפיגוע האיראני נגד יהודים, הממשלה לא מניחה לו: כעת היא טוענת שהוא בזבז סכומי עתק מכספי משלם המסים על אלכוהול, זונות וחופשות יקרות. האופוזיציה: "משמיצים כדי להסיח את הדעת"

ממשלת ארגנטינה מחריפה היום (ה') את הטון נגד התובע אלברטו ניסמן, שנמצא לפני כחודשיים מת בשלולית דם בביתו, שעות לפני שאמור היה להעיד בקונגרס הארגנטיני ולהציג ראיות לכאורה לכך שהנשיאה כריסטינה קירשנר-פרננדס טייחה את חקירת הפיגוע בקהילה היהודית ב-1994 כדי לפטור את איראן מאשמה וכך לאפשר לעשות איתה עסקים.

 

עוד חדשות בעולם :

 

ראש הקבינט של ארגנטינה, אניבל פרננדס, אמר היום לכתבים כי ניסמן מעל בכספי ציבור כדי לשלם לזונות וכדי לצאת לחופשות בזבזניות על חשבון המדינה. לטענתו הוא היה נבל שניצל את כספי הציבור להוצאות על אלכוהול וטיולי חוף במקום לברר בעזרתם מי אחראי היה לפיגוע שבו נרצחו 85 בני אדם במרכז הקהילה היהודית AMIA לפני 21 שנה.

התובע המת ניסמן והנשיאה קירשנר-פרננדס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
התובע המת ניסמן והנשיאה קירשנר-פרננדס(צילום: AFP)

"הוא קיבל כסף רב כדי לפענח את פרשת AMIA, ובמקום זאת הוא בזבז את הכסף הזה על נשים צעירות ועל בילויים", אמר. "סגנון החיים המופקר שלו היה יקר מאוד. מי שילם לצוות העובדים הזה שלא עבד, כמו למשל כשהוא נסע לקנקון עם מזכירה ועם זונה ידועה? המשכורת שלו לא יכלה לכסות את זה".

 

האופוזיציה בארגנטינה, לעומת זאת, מיהרה לטעון כי הממשלה מנסה להשמיץ את ניסמן כדי להסיח את הדעת מהמסתורין שאופף את מותו. "תובע של המדינה מת לפני חודשיים, והנה אנחנו מתווכחים אם היו לו חברה אחת או שתיים כשאנחנו אפילו לא יודעים איך הוא מת", אמר חבר הקונגרס סרחיו מאסה, שרואה

בעצמו מועמד לנשיאות.

התובע ניסמן לצד הריסות בניין הקהילה היהודית, אחרי הפיגוע ב-1994 (צילום: AFP, מיכאל קרמר) (צילום: AFP, מיכאל קרמר)
התובע ניסמן לצד הריסות בניין הקהילה היהודית, אחרי הפיגוע ב-1994(צילום: AFP, מיכאל קרמר)

מוקדם יותר השבוע אמר לחוקרים אחד מעוזריו לשעבר של ניסמן, דייגו לגומרסינו, כי הוא נאלץ לוותר על חצי ממשכורתו עבור ניסמן כדי להמשיך להחזיק בתפקיד. שכרו החודשי הכולל של העוזר היה 41,000 פסו, כלומר כ-4,660 דולר.

"אני ניסמן". מפגינים בארגנטינה למען עשיית צדק סביב מותו של התובע (צילום: EPA) (צילום: EPA)
"אני ניסמן". מפגינים בארגנטינה למען עשיית צדק סביב מותו של התובע(צילום: EPA)

לגומרסינו, נזכיר, הוא אותו אדם שהשאיל לניסמן את האקדח ששימש בסופו של דבר להריגתו בדירתו של ניסמן בבואנוס איירס. למרות ההערכות הראשוניות, יש

מי שעדיין מפקפקים בטענה שניסמן ירה בעצמו.

 

הפיגוע בבניין הקהילה היהודית (AMIA) בבואנוס איירס ב-1994, שבו נהרגו 85 בני אדם, היה פיגוע הטרור הקשה ביותר שידעה ארגנטינה. באופן רשמי הוא נותר "תעלומה בלתי פתורה", אך ב-2013 הגיעו ארגנטינה ואיראן להסכם על חקירה משותפת בעניין. באותה שנה הגיש התובע אלברטו ניסמן כתב אישום שלפיו איראן וחיזבאללה תכננו את הפיגוע. עד היום מכחישה טהרן את מעורבותה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages, רויטרס
קירשנר וניסמן. ראש בראש
צילום: gettyimages, רויטרס
מומלצים