דרעי וליברמן מתנגדים להגדלת מספר השרים
השאיפות הגדולות של השותפות הקואליציוניות והציפייה של ח"כים ושרים בליכוד לשפר עמדות מובילים לשאלה אם ראש הממשלה בנימין נתניהו יוביל לשינוי חוק היסוד שמגביל את מספר השרים ל-18. ישראל ביתנו שיזמה את התיקון מתנגדת. גם אריה דרעי מתנגד: "לא הוגן כלפי השכבות החלשות"
ראש הממשלה בנימין נתניהו מתכוון להרכיב ממשלה בשבועות הקרובים - אבל הציפיות הגבוהות של שותפיו הקואליציוניים והרצון של חברי כנסת ושרים מהליכוד לשדרג את מעמדם מציבים סימן שאלה על הרכב של 18 שרים בלבד. תקרה זו נקבעה בתיקון ל"חוק יסוד: הממשלה" שאותו יזמו ישראל ביתנו ויש עתיד בכנסת האחרונה. בישראל ביתנו מתנגדים לשינוי החוק וגם יו"ר ש"ס אריה דרעי העביר היום (ה') מסרים ברוח דומה.
השיחות על הרכבת הממשלה אמנם לא החלו באופן רשמי אבל דרעי הודיע שיתנגד להעלאת מספר השרים, והסביר כי "זה לא הוגן כלפי השכבות החלשות". בישראל ביתנו הבהירו שלא יסכימו לשנות את הסעיף הכלול בסל שינויים חקיקתיים שהם עצמם יזמו תחת הכותרת "חוק המשילות". ההתנגדות הזאת תשאיר את נתניהו עם מספר מצומצם של תיקים ורשימה גדולה של דרישות מצד שותפיו לליכוד ולמפלגות האחרות.
הגדלת מספר השרים עשויה להעניק לנתניהו מרחב פוליטי לתמרן בהרכבת הממשלה ובשמירה על יציבותה. בליכוד חישבו את המספרים וחלק מחברי הכנסת אף קראו לשנות את חוק היסוד של לפיד - בין אם בהוראת שעה ובין אם באופן קבוע ולהעמיד את המספר על 22 שרים ואף יותר מכך.
חוץ מחמישה שרים מכהנים בליכוד שצפויים להמשיך לכהן כשרים גם בקדנציה הבאה, עוד שבעה חברי כנסת מעוניינים בשדרוג. חברי הכנסת מירי רגב, גילה גמליאל, יריב לוין, דני דנון, זאב אלקין, צחי הנגבי ואופיר אקוניס נמנים עם אלה המעוניינים בתפקיד בממשלה. גם לבית היהודי יהיו דרישות במסגרת המשא ומתן הקואליציוני: למרות שמונה מנדטים יציבו דרישה של שלושה שרים, אף שעל פי מספר המנדטים ומפתח החלוקה אמורה הבית היהודי לקבל רק שניים. בנט ידרוש לעצמו תיק בכיר - עם עדיפות לביטחון - ושני תיקים
נוספים עבור אורי אריאל ואיילת שקד.
התפקיד הבכיר שש"ס תדרוש לעצמה בממשלה הבאה הוא שר הפנים עבור היו"ר אריה דרעי. בניגוד לקודמו אלי ישי, שכיהן אף הוא בתפקיד, דרעי צפוי להימנע מעיסוק יתר בסוגיות שנויות במחלוקת כמו בעיית המסתננים ושעון הקיץ, ויתמקד בטיפול בנושאים חברתיים. בראש סדרי העדיפויות תעמוד חלוקה מחדש של המשאבים והתקציבים שבאחריות המשרד באופן שיתעדף את יישובי הפריפריה ועוד. בנוסף תדרוש ש"ס עוד תפקיד של שר
כחלון יבקש גם הוא שלושה שרים, ליברמן יבקש שני שרים ויהדות התורה תבקש את תיק הבריאות וכן את ראשות ועדת הכספים. במפלגה לוטשים עיניים גם לתפקיד סגן שר החינוך או השיכון, אך ממתינים לראות מה יהיה המפתח (במספר המנדטים) לחלוקת התיקים בממשלה. כפי שהדברים נראים כעת - תקרת 18 השרים עלולה להקשות על הרכבת ממשלה.