חוק חדש בהודו: שליש ממשטרת דלהי - נשים
במסגרת המאבק באלימות הקשה כלפי נשים במדינה, ממשלת הודו מנסה להפוך את המשטרה ל"יותר רגישה מגדרית". "כך נשים ירגישו יותר בנוח לפנות לקבלת הגנה", נמסר. עם זאת, רק תפקידים זוטרים ישוריינו לנשים
עוד חדשות בעולם :
מתיחה או ריח רע? בושם בניחוח המבורגר
מחלוקת בין צרפת לארה"ב בשיחות הגרעין: "לא ממהרים להסכם"
האם לקחה האייפון, הבת ניסתה לרצוח אותה
"הקבינט נתן את אישורו לכך ש-33% מהמשרות יוענקו בהעסקה ישירה לנשים, לתפקידים שאינם בכירים. הדבר ייעשה בכל טריטוריות האיחוד של הודו, לרבות דלהי", נמסר בהודעה מטעם הממשלה. ישנן שבע "טריטוריות איחוד" בהודו, בהם דלהי, שהן אזורים הנשלטים ישירות בידי המדינה ולא בידי ממשל מקומי, בניגוד ל-29 המדינות השונות בשטח ההודי.
החלטת הממשלה תחול על כל גיוסי השטח למשטרה, החל מהתפקיד הזוטר ביותר ועד לתפקיד של מנהל, או למעשה מנהלת, תחנת משטרה. כוונתה של הממשלה היא שההחלטה תהפוך את כוחות המשטרה בעיר ל"יותר רגישים מגדרית". "הדבר גם יעורר אמון בקרב נשים ויאפשר להן לגשת למשטרה ללא היסוס, איך ומתי שירצו, כדי לקבל הגנה", נמסר.
זעם ומחאות רבות שטפו את הרחוב ההודי בשל מקרי האלימות הקשים נגד נשים במדינה, במיוחד לאחר האונס הקבוצתי של סטודנטית לרפואה באוטובוס בדלהי ב-2012. המקרה האכזרי במיוחד זעזע את הודו בפרט ואת העולם בכלל, והוביל לשורה של תיקוני חוק שנועדו לשלב ענישה מחמירה בהרבה מקרים של אונס ועבירות מין אחרות.
בעבר התלוננו פעילים הודים שהיחס בקרב המשטרה, הנשלטת בעיקר בידי גברים, מובילה לכך שנשים רבות שנופלות קורבן לעבירות מין ואונס מסתייגות מלהגיש תלונה.
הודעתה של הממשלה בנושא לכלי התקשורת ציינה גם את חשיבות הייצוג הנשי בכוחות המשטרה. "כוח משטרה מוטה, בעל ייצוג מגדרי שאינו הולם, מהווה מחסום ממשי ליישום אפקטיבי של חקיקה שנועדה להגן על נשים", נמסר.
רק לפני שבוע דווח בהודו על פרשת אונס קבוצתי מזעזעת, שבה נזירה בשנות ה-70 לחייה נאנסה בידי כנופיית שודדים אחרי שניסתה למנוע מהם לשדוד בית ספר נוצרי מיסיונרי במזרח הודו. הנזירה אושפזה במצב קשה אחרי שהותקפה על ידי שבעה או שמונה גברים בבית הספר "מנזר ישו ומריה" במחוז נאדיה. האנסים נמלטו והמשטרה מחפשת אחריהם.