אסון בברוקלין: 7 ילדים יהודים נשרפו למוות
השריפה פרצה הלילה, כנראה בגלל קצר בפלטת שבת. שכנים שמעו זעקות: "אימא, אימא. עזרי לי!". האם צעקה: "תוציאו אותם החוצה". המשפחה גרה בישראל וחזרה לפני כשנתיים לברוקלין. תושב ירושלים, חבר של האב: "רק לפני שבועיים הוא ביקר בישראל"
שבעה אחים בני 5 עד 15 נשרפו למוות הלילה (שבת) בשריפה שפרצה בדירה של משפחה יהודית חרדית בברוקלין בניו יורק. האם גייל ששון (45) ואחת הבנות בת 14 ניצלו מהשריפה ומאושפזות בבית החולים במצב אנוש. כוחות כיבוי האש בניו יורק מעריכים כי קצר בפלטת שבת הוא שגרם לפריצת השריפה. בני המשפחה גרו כמה שנים בישראל וחזרו לברוקלין לפני כשנתיים. שכן סיפר ל"ניו יורק פוסט" כי שמע את אחד הילדים זועק מהבית הבוער: "אימא, אימא, עזרי לי!".
במבצע הכיבוי השתתפו יותר מ-100 כבאים. ראש עיריית ניו יורק ביל דה בלאזיו הגיע למקום האסון במהלך השבת.
אלון דרעי, חבר של גבריאל ששון, אבי המשפחה ששבעת ילדיו נהרגו בשריפה, סיפר ל-ynet שרק לפני שבועיים הוא ביקר בישראל. "גבריאל הוא כמו אח שלי. לו לאשתו אין כמעט משפחה בארץ אבל לפני שבועיים הוא היה בביקור אצלי בישראל למשך ארבעה ימים, ורק עכשיו קיבל את הניירות של הגרין קארד לארצות הברית. המשפחה שלו נולדה ביפן, הוא הכיר את בת זוגו שם והם התחתנו בארצות הברית. אנחנו מנסים להביא את גופותיהם לישראל כדי שייקברו כאן".
דרעי מספר שהמשפחה גרה בהתחלה ברחוב רמת הגולן בשכונת רמת אשכול בירושלים. "הם אמריקנים, לא שייכים לזרם כזה או אחר. בגלל שכל משפחתם בארצות הברית הם החליטו לחזור ועברו להתגורר בבית של אימא של גייל. הם אנשים בעלי חסד, צדיקים. הילדים למדו בירושלים במסגרות חרדיות, הבנים למדו בתלמוד תורה חכמת שלמה ברכס שועפט והבנות למדו בבית יעקב צפון. הראש שלי לא עובד עכשיו. התקשרו אליי עם צאת השבת, אמרו לי להתעדכן בחדשות ואני עדיין לא מאמין. אנחנו מחכים שהשבת בניו יורק תצא כדי לאסוף מידע".
השריפה פרצה במטבח של הדירה והעשן הקטלני התפשט במהרה לחדרים בקומה השנייה שבה ישנו הילדים בחמישה חדרי שינה. אב המשפחה לא היה בבית באותה עת והמשטרה מסרה כי התקשתה לאתר אותו בשעות הראשונות שלאחר האסון.
בין ההרוגים, ילדים בני 5, 6, 7 ו-11 ואחיותיהם בנות 8, 12, ו-15. מותו של אחד האחים נקבע במקום, בעוד שאחיו נפטרו בדרך לבית החולים. הדובר של כוחות הכיבוי בעיר סיפר כי המשטרה קיבלה בשעה 0:23 בלילה (שעון ניו יורק) שיחת טלפון על השריפה. הכבאים הגיעו לבית כ-3.5 דקות אחרי שהתקבל הדיווח. הם נכנסו לבית שעדיין בער והוציאו את הילדים דרך החלונות, שם חיכו כבאים נוספים שהציבו סולמות על קיר הבית.
"זו השריפה החמורה ביותר שהייתה בעיר בשבע השנים האחרונות", אמר מפקד שירותי הכבאות בניו יורק, דניאל ניגרו. "זו טרגדיה למשפחה, לקהילה ולעיר". הכבאים שנכנסו לדירה נתקלו במראות קשים ביותר. "למצוא בית מלא בילדים שכבר אי אפשר להחיות אותם, אני בטוח שזה יגבה מאיתנו מחיר למשך שנים", הוסיף ניגרו. לדבריו, הכבאים מצאו גלאי עשן במרתף הבית, אך לא מצאו גלאים בקומות הראשונה והשנייה של הדירה.
עד ראייה לאסון, נייט וובר, שמתגורר ליד הדירה שעלתה באש, סיפר כי שמע את האם זועקת לעזרה ולהצלת ילדיה כאשר קפצה דרך החלון מהדירה. היא נלקחה לטיפול בבית חולים ג'קובי בברונקס ומצבה אנוש. בתה נלקחה לבית החולים האוניברסיטאי בסטייטן איילנד ואף היא נמצאת במצב אנוש.
"שמעתי אותה צועקת 'הילדים שלי נמצאים שם, תוציאו אותם החוצה'. היא הייתה שרופה, יש עדיין דם על הרצפה". הוא סיפר שעשן סמיך היתמר מהדירה השרופה: "עמדתי מחוץ לבניין כאשר העשן הגיע אליי. ראיתי את העשן
והבנתי שאלו חדשות רעות. ראיתי איך כוחות ההצלה לוקחים אנשים על אלונקות והסתובבתי, לא רציתי לראות את זה".
שכן נוסף, אנדרו רוזנבלט סיפר: "שמעתי את אחד הילדים צועק 'אימא אימא'. הסתכלתי דרך החלון וראיתי את הלהבות והעשן, זה היה נורא. עכשיו אני אפילו לא יכול להסתכל על הבית". שכנים הגדירו את המשפחה כמאוד דתית.
שכנים מספרים כי האם והאב התחתנו ב-1998, התגוררו בישראל וחזרו לברוקלין לפני כשנתיים. הבית שבו פרצה השריפה שייך למשפחתה של האם, שגדלה במקום. "היא הייתה מאוד פופולרית, אישה יפה עם הרבה חברים. זו ממש טרגדיה", אמר שכן, חבר של המשפחה מזה שנים. "אני לא יודע אם האימא תוכל לשרוד, ואיך היא תתמודד אם מה שקרה למשפחה שלה", אמר חבר נוסף של המשפחה. "היא הייתה מעורבת מאוד בקהילה, זה אובדן נורא".
חוץ משכניהם של בני המשפחה, תושבי השכונה החרדים לא ידעו על האסון שקרה, כי הם סגרו את הטלפונים, הטלוויזיות והמחשבים שלהם לקראת כניסת השבת. מאותה סיבה היה גם קשה לאתר את אב המשפחה, שלא נמצא בבית בעת האסון.
השרפה בברוקלין נחשבת לקשה ביותר שהייתה בניו יורק מאז חודש מארס 2008, אז נהרגו בשכונת ברונקס בעיר עשרה אנשים, כולל תשעה ילדים בני חצי שנה עד 11.