ערוץ 10 שוב הגיש בקשה לקבלת רישיון
הערוץ מבקש לפעול ברישיון במקום בתנאי זיכיון, מהלך שיצמצם את התלות שלו בגורמים חיצוניים ופוליטיים. המשמעות: יהיה עליו לגייס 36 מיליון שקלים עבור קבלת הרישיון, ולשם כך יהיה עליו לגייס משקיע
לכתבות נוספות בערוץ מדיה
- החוב שולם: חצי שנת שקט לערוץ 10
- ההכרעה על ערוץ 10 נדחתה בחצי שנה
- כ-250 עובדי ערוץ 10 הפגינו בתל אביב
- קרב ההישרדות של ערוץ 10: תמונת מצב
נכון לעכשיו פועל ערוץ 10 במסגרת זיכיון, כשבערוץ מעדיפים לעבור לשדר ברישיון, שכן הדבר יהפוך אותו לכלי תקשורת פחות תלוי בגורמים חיצוניים, פוליטיים בעיקר.
בסוף 2014, כשהערוץ הגיש את הבקשה לרישיון, לא אישרה זאת הרשות השניה בעקבות חובות העבר שצבר בדמי הזיכיון שלו. בתחילת 2015 הערוץ איים בסגירה, בעקבות דרישת הרשות השנייה כי יעביר את כל התחייבותיו. בסופו של דבר, היועץ המשפטי לממשלה הורה להאריך את הזיכיון של הערוץ בחצי שנה נוספת כדי שהוא לא ייסגר בתקופת בחירות, והתקופה תסתיים ביוני הקרוב.
ההערכה היא שעכשיו, לאחר הבחירות, יקבל הערוץ, בראשות יוסי ורשבסקי, רישיון שיבטיח לו יציבות לאורך זמן. עם זאת, הקולות בערוץ 10 היו זה זהירים היום. "הגשנו את הבקשה במועד, אנחנו מקווים שהפעם זה יסתדר. עם זאת, הדברים תלויים ברשות השניה, ועד שלא נקבל את התשובה מהם, לא נדע", מסרו גורמים בערוץ.
"שנת המעבר לרישיונות"
ביום חמישי האחרון החליטה מועצת הרשות השנייה, בראשות אוה מדז'יבוז', על ההעדפה לעבור לרשיונות. "שנת 2015 צריכה להיות שנת המעבר לרישיונות", אמרה מדז'יבוז'.
באותו מעמד החליטה מועצת הרשות השנייה על הפחתה משמעותית של הערבויות והביטחונות המבוקשות מבעלי רישיון. הרשות העמידה את סכום הערבויות החדש שיידרש לצורך קבלת רישיון ל-15 שנה על 45 מיליון שקל, במקום 67 מיליון שקל כפי שהיה עד כה.
החלטה זו מתווספת להפחתת מחויבויות התוכן ל-130 מיליון שקל לשנה, תוך שמירה על היקף החובה לשידורי חדשות, תכניות איכות וסרטים ישראלים. עוד החליטה המועצה על ביטול "דמי רצינות" עבור בעלי זיכיון קיימים, שעומד על סך של 3 מיליון שקל הנדרשים בהגשת בקשת רישיון.
במסגרת ההסדר שהושג בינואר השנה בין ערוץ 10 לרשות השנייה, העביר הערוץ ערבויות בנקאיות בהיקף של 9 מיליון שקלים. המשמעות היא, כי עכשיו יהיה עליו לגייס במהירות 36 מיליון שקלים נוספים. בנוסף, הערוץ יצטרך להעביר לידיים פרטיות 25% מהמניות שלו, המוחזקות כיום על ידי נאמן.
המסקנה הבלתי נמנעת היא כי הערוץ יהיה חייב למצוא משקיע חיצוני, שייקח אליו את המניות בתמורה להזרמת מימון. אלא שלעת עתה אין משקיע שיושיע, ולא ברור איך יעמוד ערוץ 10 במחוייבויות הכספיות שיאפשרו לו לקבל את הרשיון המיוחל. אם הערוץ לא ימצא מקור מימון עד סוף חודש יוני, יתחדשו הדיונים עם הרשות השנייה.
מהרשות השניה נמסר: אנחנו מברכים על הגשת הבקשה של ערוץ 10 ועל תחילת התהליך של מעבר לרשיונות, שיביא לטלוויזיה מסחרית תחרותית יותר, יציבה ואיכותית יותר".