ניצול הירושימה בארץ: "נשק גרעיני הוא שטני"
לפני 70 שנה, כאשר מיצ'י היראטה היה בן 9, הטילו האמריקנים פצצת אטום על הירושימה. היראטה שרד ומספר ברחבי העולם על רגעי האימה. "זה היה גיהנום על פני אדמות". ויש לו דעה על כוונת איראן להתחמש בנשק גרעיני
במסגרת כנס שמקיימת בימים אלה בארץ התנועה הישראלית נגד גרעין התראיין ל-ynet מיצ'י היראטה, תושב יפן שהיה ילד בן 9 כאשר האמריקנים הטילו פצצת אטום על עירו, הירושימה. הוא זוכר את האור החזק, החושך המפחיד שהגיע אחריו, ואת החיים תחת פטריית הגרעין. צפו בראיון איתו.
"הייתי בסלון עם אבי ודודתי, היה אור מסנוור, כמו ברק", מספר היראטה, שנוסע בעולם ומספר על חייו בעיר שהופצצה. "אבי דחף אותי למקלט, היינו בערך שני ק"מ ממוקד ההפצצה ולכן היו לנו 5 עד 6 שניות. הכול היה חשוך, אחרי כמה זמן יצאנו מהמקלט, כל הבית שלי היה הרוס לחלוטין. כל העיר הירושימה הייתה שטח מופצץ".
הבעיות של אלה שלא נהרגו במקום החלו מיד אחר כך. "האפקט הכי חמור של פצצת האטום היא הקרינה, לא ניתן לראות או להריח אותה ולכן לא יכולנו להרגיש שיש קרינה סביבנו", הוא אומר. "גם עכשיו, 70 שנה אחרי, יש בהירושימה תחלואה גבוהה של מחלת
הסרטן, בלוטת התריס ומחלות אחרות".כאשר הוא נשאל מהי דעתו על כוונותיה של איראן להשיג נשק גרעיני, היראטה חד-משמעי: "אפילו 70 שנה אחרי ההפצצה לא גדלו דשא או עצים בהירושימה. אמנם אני שרדתי, אבל בשם המתים אני חייב לפנות לאנשים ולומר שנשק גרעיני הוא נשק שטני שלא צריך להתקיים באנושות".
שרון דולב, מממארגני הכנס בישראל נגד נשק להשמדה המונית, סיפרה כי בנוסף לניצולים מהירושימה ונגסקי, יעידו בכנס גם ניצולי הפצצות האש הגדולות שהיו בטוקיו, בירת יפן, במהלך מלחמת העולם השנייה (האמריקנים ניצלו את העובדה שרוב הבתים היו בנויים מעץ). "הניצולים האלה מזדקנים וזה עלול להיות הסיור האחרון שלהם". דולב הוסיפה כי בחודש מאי הקרוב תתקיים ועידה נוספת במסגרת האמנה נגד הפצת נשק גרעיני. "אנו קוראים לעולם ללא גרעין, זה אמור לעניין כל אחד ואחת מאיתנו".