שתף קטע נבחר

 

ארה"ב לא תשתתף בכנס מועצת זכויות האדם

בסוכנות הידיעות רויטרס נכתב כי האמריקנים לא ישתתפו בפורום מועצת זכויות האדם באו"ם, גוף שנחשב עוין לישראל - ולמעשה לא יגנו על ישראל בכינוס. בכיר במשרד החוץ: מדובר בדיווח שגוי, זה נעשה בתיאום עם ישראל

ארצות הברית לא תשתתף בפורום המרכזי של מועצת זכויות האדם באו"ם, במהלך הכינוס השנתי בנוגע להפרות זכויות אדם ביהודה ושומרון. בסוכנות הידיעות רויטרס נכתב כי ארצות הברית לא תגן למעשה על ישראל, אבל מהימנות הידיעה לא ברורה - וייתכן כי אי-ההשתתפות האמריקנית נעשתה בתיאום עם ישראל. בכיר במשרד החוץ אמר כי מדובר ב"דיווח שגוי ומטעה".

 

"המשלחת האמריקנית לא תדבר היום על פלסטין", אמר הנציג האמריקני בז'נבה לרויטרס, בתגובה לשאילתה. הוא סירב למסור פרטים נוספים. הצעד מתרחש לאחר הביקורת הפומבית שמתח נשיא ארצות הברית ברק אובמה על ראש הממשלה בנימין נתניהו, והחלטת הבית הלבן "לבחון מחדש" את היחסים עם ישראל.

מועצת זכויות האדם של האו"ם (צילום: AP) (צילום: AP)
מועצת זכויות האדם של האו"ם(צילום: AP)

בכיר במשרד החוץ שלל את הדיווח של סוכנות הידיעות ואמר כי "כל שנה יש סעיף נוראי שמייחד את ישראל לרעה - סעיף 7. כל שנה אנו אומרים לידידינו לא להתבטא. הדובר האמריקני אמר שלא ידברו ומזה יצא דיווח שגוי ומטעה". הבכיר מסר כי "ישראל משבחת את ארה"ב על ההחלטה שלה. זה מתחבר לנאום של קרי מלפני שבועיים שגינה את המועצה על כך שהיא תוקפת רק את ישראל ואמר שארה"ב תמשיך להגן על ישראל".

 

לאחר הבחירות השמיע בכיר אמריקני אזהרה לפיה ארה"ב שוקלת לא להתנגד להבאת נושא ההכרה במדינה פלסטינית להצבעה במועצת הביטחון. עד כה, פעלה ארה"ב כמה פעמים למנוע העברת ההצבעה במועצה ונכון להיום, הנושא לא הובא עדיין למועצת הביטחון. "בעודו מכהן כראש הממשלה, נתניהו חזר בו מהתחייבות של ישראל לפתרון שתי מדינות. זה אומר שארה"ב צריכה להעריך מחדש את עמדתה", אמר דובר הבית הלבן ג'וש ארנסט השבוע. "ארה"ב תעקוב אחר הצהרות נוספות של ראש הממשלה ועל צעדים שינקוט. מילים נחשבות ויש להן תוצאות. על המוטיבציה שלו צריך לדבר איתו".

 

מועצת זכויות האדם של האו"ם מתכנסת בשבועות האחרונים לישיבתה ה-28 והשבוע היא עוסקת בוועידת החקירה לחקר מבצע "צוק איתן" ושליח המיוחד של האו"ם לשטחים הכבושים. בפני המועצה יוצגו דיווחים של הנציב העליון והמזכ"ל וילוו בדיון על מצב זכויות האדם ברשות הפלסטינית.

 

אמירתו של נתניהו לפני הבחירות לפיה בכהונתו הבאה לא תקום מדינה פלסטינית הדהדה בעולם. לצד הברכות, הדגישו מנהיגים בעולם, בהם ברק אובמה, נשיא צרפת פרנסואה הולנד ומזכ"ל האו"ם באן קי מון, בפני נתניהו כי "אין פתרון אחר מלבד פתרון שתי המדינות". אובמה הבהיר בשיחתו עם נתניהו כי ארצות הברית נותרה מחויבת לפתרון שתי המדינות שבמסגרתו תזכה ישראל לביטחון "ולצדה מדינה פלסטינית ריבונית ובת-קיימא".

 

אך דוברי הבית הלבן השמיעו ביקורת קצת יותר נוקבת על נתניהו. בתדרוך לעיתונאים ביום שישי האחרון שב דובר הבית הלבן ג'וש ארנסט על המדיניות החדשה. "כשראש הממשלה הפגין חולשה במחויבותו לפתרון שתי המדינות, הוא רמז לעמדה שונה לא רק מזו של הנשיא אובמה, אלא לגבי המדיניות של הנשיא בוש, מדיניות שנתמכה בצורה חזקה על ידי דמוקרטים ורפובליקנים בקונגרס האמריקני", אמר ארנסט.

 

הדובר ציין כי הנשיא אובמה הבהיר בשיחתו עם נתניהו כי לא יהיה שינוי בכל הקשור ליחסי הביטחון בין ארה"ב לישראל, אך הממשל האמריקני מבצע הערכה מחדש של מדיניותה כלפי ישראל במוסדות האו"ם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי במועצת זכויות האדם של האו"ם
צילום: EPA
מומלצים