אנדורן מסיימת תפקידה כמנכ"לית האוצר
מנכ"לית משרד האוצר, אנדורן, שמונתה בידי לפיד, בחרה שלא להמתין עד לבירור זהותו של שר האוצר הבא, והודיעה כי לא תמשיך בתפקידה לאחר מינויו. "בנינו תכנית אסטרטגית למשרד מתוך הסתכלות ארוכת טווח על הכלכלה הישראלית, וביצענו שורה ארוכה של רפורמות"
מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן, הודיעה היום (ב') כי תסיים את תפקידה עם כניסתו לתפקיד של שר האוצר הבא. אנדורן מונתה לתפקיד מנכ"לית המשרד על ידי שר האוצר הקודם יאיר לפיד.
כתבות נוספות בנושא יעל אנדורן
- "אחת משלהם": נערת האוצר חוזרת כמנכ"ל
- חופשת לידה מקוצרת; אנדורן חוזרת לעבוד
- ועדת אנדורן: בעלי אג"ח יפעלו נגד חברות
- מנכ"לית האוצר: הטבות מס תמורת שכר ראוי
חילופי מנכ"לים במשרד ממשלתי בעקבות כניסתו לתפקיד של שר חדש אינם מקרה חריג ויש התומכים בתופעה זו, בטענה כי שר חדש צריך לעבוד עם מנכ"ל שמזדהה עם מטרותיו. אולם, לא בכל המקרים מתחלף מנכ"ל עם מינויו של שר חדש.
בשבוע האחרון רבו הספקולציות סביב ההשלכות שיהיו למינויו של שר אוצר חדש על הרכב של ההנהלה הבכירה במשרד האוצר. כזכור, יאיר לפיד מינה את אנדורן למנכ"לית במקום דורון כהן, ולאחר מכן החליף גם את ראש אגף התקציבים ומינה מנהל חדש לרשות החברות וממונה חדשה על חיסכון והביטוח.
אנדורן בחרה שלא להמתין עד לבירור זהותו של שר האוצר הבא, והחליטה להכריז כי לא תמשיך בתפקידה לאחר מינויו. "אני מודה לשר האוצר לשעבר ולראש הממשלה על הזכות לשרת את הממשלה ואת הציבור", כתבה אנדורן בהודעתה. "אני מאחלת לשר האוצר שיכנס בהצלחה בתפקיד ומאמינה שהתשתיות הניהוליות שבנינו והתוכניות שהכנו ואשר יעמדו לרשותו, יהוו נקודת פתיחה מצוינת לממשלה הבאה".
אנדורן החלה את דרכה המקצועית באגף התקציבים של משרד האוצר והתקדמה בו עד לדרגה של סגנית ראש האגף. היא מילאה תפקיד חשוב בקיצוצים התקציביים של שנת 2003 כאשר הייתה ממונה על מערכות הבריאות והחינוך. לאחר מכן כיהנה כמנכ"לית קרנות הפנסיה הממשלתיות וב-2011 אף סירבה להצעתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לכהן כמנכ"לית משרדו.
במסגרת תפקידה כמנכ"לית האוצר הייתה מעורבת בבניית תקציב 2013-2014 ועמדה בראש שתי ועדות חשובות: הועדה לבחינת מדיניות הסדרי החוב בישראל והוועדה לבחינת יעילות החוק לעידוד השקעות הון. המלצות הוועדות הללו טרם הבשילו לחקיקה מסודרת. אנדורן ציינה היום כי בתקופת כהונתה "בנינו תכנית אסטרטגית למשרד מתוך הסתכלות ארוכת טווח על הכלכלה הישראלית, וביצענו שורה ארוכה של רפורמות בתחומי שוק ההון, התעסוקה, חיסכון ארוך טווח ועוד".