משרד החוץ ביו"ש: מתנחלים אירחו שגרירים
לראשונה התארחו 50 שגרירים ודיפלומטים אצל אנשי השומרון לסיור לימודי בשטח. "אנחנו יכולים לעזור לכם בקרבות ההסברה בחו"ל", אמרו המתנחלים
קבוצה גדולה של שגרירים ודיפלומטים ישראליים, שעתידים לצאת בקרוב לשליחות בחו"ל, נפגשו אתמול (יום ב') עם ראשי המתנחלים בשומרון. מדובר בסיור לימודי שהיה חלק מההכנות שלהם לקראת הנסיעה מעבר לים.
בסיור השתתפו 50 דיפלומטים ישראליים בדרג שגרירים, קונסולים כלליים וסגני שגרירים. את הסיור יזמה חטיבת ההדרכה של משרד החוץ. זאת הפעם הראשונה שמשלחת רשמית של דיפלומטים ישראליים בכירים פוגשת בשטח נציגים מההתנחלויות בשומרון. הם קיבלו תדרוכים מקצינים בחטיבת השומרון, ולאחר מכן פגשו בהר גריזים את בני קצובר, ממייסדי מפעל ההתיישבות, וביקרו במרכז המבקרים של יקבי ברכה בסמוך לשכם.
הדיפלומטים ביקרו בנקודת תצפית בשומרון הממחישה את הקרבה לתל אביב ולנתב"ג ושממנה נראים מטוסים ממריאים ונוחתים. כמו כן ביקרו הדיפלומטים באזור התעשייה ברקן שבו מועסקים 8,000 פועלים - מתוכם 5,000 פלסטינים. אזור התעשייה הזה מייצא ב-150 מיליון דולר בשנה - ואם האיחוד האירופי יטיל חרם על תוצרת ההתנחלויות הוא עלול להיפגע משמעותית.
בנושא הזה יש אינטרס משותף למשרד החוץ ולמתנחלים. השגרירים והדיפלומטים פגשו בברקן פועלים יהודים ופלסטינים שעובדים במפעל הפלסטיק "ליפסקי", וקיימו שיחת תדרוך עם ראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה. "אם מחפשים דו-קיום זה פה באזור התעשייה ברקן, שבו לעובדים פלסטינים יש תנאים שווים כמו לכל עובד ישראלי", אמר מסיקה,
וביקש: "כשאתם מביאים אורחים, תביאו אותם גם לפה. אין טוב ממראה עיניים כי נושא ההסברה חשוב לנו מאוד".
במשרד החוץ הדגישו כי מדובר בסיור לימודי אשר בא לחזק את הכלים העומדים לרשות הדיפלומטים הישראליים בשליחותם בחו"ל - שם הם מתמודדים עם אתגרים רבים הקשורים לסכסוך. גורמים במשרד אמרו כי אין כמו ביקור בשטח כדי להבין לעומק את הסוגיות השונות.
בעבר התלוננו המתנחלים שמשרד החוץ לא משתף איתם פעולה בקרבות ההסברה בחו"ל. ואולם, בחודשים האחרונים שיתוף הפעולה הולך וגובר. כך למשל יוסי דגן, מ"מ ראש מועצת שומרון, העביר לאחרונה הרצאה לחניכי קורס הצוערים של משרד החוץ.
השומרון פעיל מאוד בתחום ההסברה, ובמסגרת זו אירח בשנים האחרונות יותר מ-100 חברי פרלמנט ו-150 עיתונאים זרים. כמו כן החלו לגבש לובי של עשרות חברי פרלמנט אירופים ידידי ישראל.