פותחים את הדלת: הכול על דלתות לבית
אילו דלתות הישראלים אוהבים ובאילו צבעים, ואיך ניתן לחסוך כשמזמינים דלתות לפנים הבית - המקצוענים עם התשובות
אם לפני כמה שנים הטרנד השולט בארץ היה דלתות בחיפוי דמוי עץ, כיום המגמה היא להסתיר כמה שיותר את דלתות הפנים בבית, ולשוות להן מראה של קיר חלק. עורכים שיפוץ בקרוב? זה הזמן לברר מהו החומר הפופולרי, איזה חיפוי כדאי לאיזה חדר, כמה עולה להחליף דלת אחת ומהו החיסכון אם מחליפים ארבע דלתות ומעלה בו זמנית.
עוד בנושא:
7 דרכים להרוס מנעול
לפני תביעה: גישור מול בעל המקצוע החלפת מנעול - מה חשוב לדעתבאילו מקרים מחליפים דלתות פנים?
מאיה דונרשטיין-יתיר מחברת רב-בריח מסבירה: "הסיבה העיקרית שבגללה מחליפים את דלתות הפנים בבית היא רה-ארגון של החלוקה הפנימית של החדרים. אם מחלקים חדר אחד לשני חדרים, וזקוקים לדלת הפרדה בין החדרים. סיבה נוספת, היא במקרה של שיפוץ כללי, כשמחליפים את הריצוף ורוצים
מבחינת שוק דלתות הפנים בישראל, הרי שהמצב השתנה ובשנים האחרונות הסטנדרט עלה. דונרשטיין-יתיר : "אם עד לפני כשש שנים היה צורך להוסיף כסף כדי לקנות דלתות מבודדות רעש, היום הסטנדרט הוא כזה של דלתות פלקס-בורד (שבבי עץ דחוסים, שמבודדים רעש). מרבית הדלתות מגיעות עם גומי איטום מסביב למשקוף ומבודדות מאוד".
אז איך יודעים מה לבחור? דונרשטיין-יתיר : "כיום המגמה היא מאוד ברורה של בחירה בפלקס-בורד. השוק הולך ויורד מעניין הכוורת, כי בגלל שהשוק השתכלל והטכנולוגיה יותר מתקדמת, הסטנדרט השתפר, וההפרש במחיר לא כזה גבוה, בשביל לבחור בכוורת שהיא הרבה פחות מבודדת רעשים".
חיפויים בשלושה סוגים
הסוג הראשון הוא חיפוי פורמייקה. דונרשטיין-יתיר : "הסוג הזה מאוד קל לניקוי ולכן מתאים לבתים עם ילדים. ניתן לנקות את הכתמים באמצעות מגבון לח או סמרטוט רטוב. החיפוי הוא למינציה איכותית, שמגיעה בכל מיני גוונים. גוון השמנת הוא הכי פופולארי. ישנם גם גווני אגוז בהיר או כהה, דובדבן וטנגניקה. דלתות אלו מאוד עמידות ומחזיקות מעמד לאורך זמן. מבחינת תחזוקה הדבר היחיד שצריך לשמן בהן הוא את הצירים".
"אני ממליץ לבחור בציפוי פורמייקה לדלתות של חדרים רטובים כמו אמבטיה, שירותים וחדר שירות", אומר סשה אלכסנדר מחברת סשה דלתות.
הסוג השני הוא חיפוי באמצעות צביעה בתנור. דונרשטיין-יתיר : "אלו הדלתות היקרות יותר.
הסוג הזה מאוד אהוב על אדריכלים כי הוא מאפשר להם לבחור את גוון הדלת. רמת הגימור היא יותר גבוהה, והסוג הזה מתאים לבתים מאוד מוקפדים, מפני שניתן לראות את ההבדל בין צבע לפורמייקה".
הסוג השלישי הוא 'מיקס-קולור'. "הוא למעשה משלב את הסוג הראשון ואת השני יחד", מסבירה דונרשטיין-יתיר . "כלומר, המשקופים וההלבשות הן בחיפוי פורמייקה, והדלת צבועה בצביעה בתנור. היתרון הוא שהדלת נראית טוב, אך כיוון שהמשקוף וההלבשה צבועים בחיפוי פורמייקה, זה מאפשר חיסכון בעלויות. ממילא הדלת היא השטח הגדול שאותו רואים בעיקר בסופו של דבר. היתרון של צביעה בתנור הוא שניתן לשדרג את הדלת עם חירוצים לרוחב, לשים פסי אלומיניום, לעצב אותה בכל מיני דקורציות ולעשות פאנלים. יש אפשרות של מגוון רחב יותר של עיצובים לדלת עצמה".
במוקד השירות של המקצוענים מוסיפים: "כמו במקרים רבים חשוב לעשות מעט שיעורי בית ולקרוא על הנושא ובנוסף גם להתייעץ עם בעל המקצוע לגבי מה מתאים לחדר הספציפי, לדרישות שלכם מבחינת איטום ובידוד, דקורציה וכמובן גם עלות".
אילו צבעים ודוגמאות הכי פופולאריים בקרב הישראלים? דונרשטיין-יתיר : "מעל 90% מדלתות הפנים שנמכרות הן בצבעים לבן או שמנת. המגמה היא של קווים נקיים וחלקים. הישראלים אוהבים שהדלת משתלבת עם הקיר והיא לא דומיננטית. אם לפני עשר שנים הטרנד היה דלתות דמויות עץ, כיום הרוב בוחרים בדלתות חלקות שמשדרות יותר מראה של קיר מאשר של דלת. גם בחינת עיצוב, הקווים השולטים הם הקווים החלקים והנקיים. 4 פסים רוחביים, או דלת חלקה לגמרי".
מתאימים את הדלת לריצוף
אז מה חשוב לדעת לפני שמזמינים דלתות פנים? דונרשטיין-יתיר : "צריך לזכור שהצרכן הישראלי הממוצע אוהב לשטוף את הבית עם הרבה מאוד מים. הדלתות והמשקופים מתוצרת הארץ מיוצרים בצורה שמתאימה לאופי הישראלי. ההלבשות הן דאבליו פי.סי, והן מוגנות מים. מה שבדרך כלל בעייתי ונוטה להתנפח בעקבות מגע עם מים הן ההלבשות, ולכן חשוב לקחת את זה בחשבון כשמחליפים דלתות".
ויש גם את עניין הזמן והבלגאן. סשה דלתות: "המתקין נדרש להביא ציוד מקצועי מורכב יחסית, וזה לא משנה לו אם הוא מרכיב דלת אחת או ארבע דלתות. גם מבחינת הלקוח, יש את כל עניין הלכלוך שכרוך בהתקנה. לכן מרבית הלקוחות מעדיפים לגמור עם התקנה של כמה דלתות בבת-אחת".
כמה עולה התקנה? סשה מפרט: "אם מחליפים דלת אחת, עלות ההתקנה היא בין 500 ל-700 שקל.
2 דלתות בעלות של 800-750 שקל. 3 דלתות כ-900 שקל, והחל מ-4 דלתות העלות היא כ-250 שקל לדלת. כך שניתן לומר שמ-4 דלתות ומעלה עלות ההתקנה מאוד משתלמת. המחיר הממוצע של דלת משתנה בהתאם לטעם, ונע בין 1,000 ל-2,000 שקל לדלת".
כמה זמן זה לוקח? "אספקת דלת לוקחת בממוצע חודש ימים" אומרת דונרשטיין-יתיר . סשה דלתות: "מבחינת משך ההתקנה, דלת אחת לוקח כ-3 שעות להתקין, ו-4 דלתות 6-8 שעות".