שתף קטע נבחר

לא מזהמים בייצור חשמל: המדינה הירוקה בעולם

קוסטה ריקה הודיעה כי ב-75 הימים הראשונים של השנה היא השתמשה אך ורק באנרגיה ירוקה לייצור חשמל, בזכות הגשמים שהפעילו את תחנות הכוח ההידרואלקטריות

המדינה הירוקה בעולם: קוסטה ריקה הכריזה כי היא השתמשה אך ורק במקורות מתחדשים לייצור חשמל ב-75 הימים הראשונים של שנת 2015.

 

על-פי ההודעה, המדינה שבמרכז אמריקה לא השתמשה בשנה הנוכחית בדלקים מזהמים לייצור חשמל, בשל הגשמים החזקים היורדים במדינה המפעילים את תחנות הכוח ההידרואלקטרית במדינה. יתר החשמל מיוצר על-ידי אנרגיה סולארית, ביומסה ובאנרגיה גיאותרמית.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

"שנת 2015 היא ידידותית מאוד לסביבה בקוסטה ריקה", אמרו השבוע ברשות האנרגיה במדינה. התלות הגוברת באנרגיה ירוקה הביאה לירידה של כ-12% במחירי החשמל במדינה. ברשות החשמל בקוסטה ריקה הוסיפו כי אם המגמה תימשך - מחירי החשמל במדינה יירדו עוד ברבעון השני של השנה. בשנה שעברה, כך על-פי הטלגרף הבריטי, 94% מהפקת האנרגיה במדינה היה באמצעות אנרגיה ירוקה.

 

בשנת 2009 הודיעה קוסטה ריקה על תוכנית, לפיה על שנת 2021 היא תשתמש אך ורק באנרגיה ירוקה לייצור חשמל, ולכן תפסיק לפלוט מזהמים לאוויר. כיום 68% מהחשמל בקוסטה ריקה מיוצר על-ידי אנרגיית מים והאנרגיה הגיאותרמית מספקת 15% נוספים. אנרגיית הרוח תורמת 5% מייצור החשמל והיתר באים מאנרגיית השמש ומביומסה.

 (צילום: mct) (צילום: mct)
(צילום: mct)

 (צילום: איי פי) (צילום: איי פי)
(צילום: איי פי)

 

השימוש באנרגיה ההידרואלקטרית תלוי מאוד בשינויי האקלים ובמזג האוויר השורר במדינה. מדענים מעריכים כי אפילו שינוי קל בכמות הגשמים היורדים במדינה - תפגע באספקת האנרגיה ההידרואלקטרית. על-פי ההערכות, אם עונת הגשמים תתעכב או לחלופין תגיע מוקדם מהרגיל הפעילות של תחנות הכוח ההידרופיליות תיפגע.

 

בשנה שעברה הקציבה ממשלת קוסטה ריקה 958 מיליון דולר לפרויקט של אנרגיה גיאותרמית. חלק ממימון הפרויקט יגיע מיפן ומאירופה.

 

במישורים בקוסטה ריקה שורר אקלים טרופי חם ולח, והטמפרטורות נעות בין 25 ל-38 מעלות. לעומת זאת, ברמה המרכזית האקלים סוב-טרופי נוח למדי.

 הגשמים מרובים מאוד בכל חלקי המדינה: מ-2,000 מ"מ בשנה ברמה המרכזית ועד 6,000-5,000 מ"מ בשנה לאורך החופים. כ-80% משטח המדינה מכוסה יערות גשם סבוכים. הסוונות תופסות כ-10% מהשטח, בעיקר לחוף האוקיינוס השקט.

 

לשם השוואה, בבריטניה רק 15% מייצור החשמל נעשה באמצעות אנרגיה ירוקה, כשהיעד לשנת 2020 עומד על 30%. ומה בישראל? הממשלה אימצה ב-2009 החלטה לפיה 10% מהחשמל ייוצר ממקורות מתחדשים עד שנת 2020.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים