שתף קטע נבחר

חשד: סחטו חברות כדי לפרסם בעיתון חרדי

22 חשודים מהפלג הירושלמי של הרב אוירבך נעצרו בתום חקירה, שהעלתה כי איימו וסחטו בכירים בחברות במשק ובחברות ממשלתיות תוך שידולם לפרסם בעיתון "הפלס" המזוהה עמם. שניים מהחשודים: עסקנים חרדים מוכרים

פרשת סחיטה גדולה במגזר החרדי: במהלך הלילה (ד') נעצרו 22 חשודים מרחבי הארץ בחשד שאיימו וסחטו מנהלים ובכירים בחברות גדולות במשק ובחברות ממשלתיות כדי שיפרסמו בעיתון החרדי "הפלס", המזוהה עם הפלג הירושלמי של הרב שמואל אוירבך.

 

יחידת ההונאה של מחוז ירושלים ניהלה במשך כחצי שנה חקירה סמויה בעקבות עשרות תלונות של בכירים בחברות, שטענו כי הוטרדו ללא הרף בטלפון, בדואר האלקטרוני וישירות למכשירי הפקס של מנכ"לים באותן חברות.

 

סחיטה הקרב בפלג הליטאי-חרדי בא לידי ביטוי בעיתונות המגזרית. אילוסטרציה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
סחיטה הקרב בפלג הליטאי-חרדי בא לידי ביטוי בעיתונות המגזרית. אילוסטרציה(צילום: EPA)

במבצע האכיפה בהובלת יחידת ההונאה במחוז ירושלים במשטרה נעצרו 22 חשודים מירושלים, בני ברק, אשדוד, ירוחם ומודיעין עילית שהובאו לחקירה במתקני יחידת להב 433. שניים מהחשודים, תושבי ירושלים, הם עסקנים מוכרים במגזר החרדי, שחשודים כי הפעילו את המוקד הטלפוני שממנו ביצעו את הסחיטה. במבצע המעצרים השתתפו כ-200 שוטרים, שוטרי יס"מ, לוחמי מג"ב ובלשים מכל הארץ. .

 

מהחקירה עולה כי החשודים היו פונים מדי יום למוקד טלפוני המכונה "קו המאבק", שבו היו מזדהים באמצעות קוד וסיסמא וזיהוי מספר טלפון שממנו היו מתקשרים. לאחר שהיו מזדהים קיבלו החשודים הנחיות מדויקות לגבי פעילותם הכוללות את מי להטריד, באיזו תדירות, את מספרי הטלפון שלהם ובאיזה נוסח בדיוק להתבטא מולם.

 

לאחר קבלת ההנחיות, כך עולה מהחקירה, התקשרו החשודים לאותם נציגי החברות כפי שהתבקשו מנציגי "קו המאבק" ובאופן בלתי פוסק היו מתקבלות עשרות ומאות שיחות, פקסים ומיילים לאותה החברה, דבר שהוביל לשיבוש הפעילות התקין של החברה.

 

בשל ההטרדות הבלתי פוסקות, חלק מהחברות בחרו לבטל את הפרסומים באמצעי התקשורת האחרים כדי להימנע מההטרדות הבלתי פוסקות.

 

הקרב בתוך הפלג הליטאי-חרדי

"הפלס" הוא עיתון המזוהה עם הפלג הליטאי במגזר החרדי שעד לפני שנתיים וחצי היה מאוחד מאחורי מנהיגותו של הרב יוסף שלום אלישיב. לאחר שאלישיב נפטר, ירש אותו הרב אהרון לייב שטיינמן, אך הפלג הירושלמי בראשות הרב שמואל אוירבך, קרא תיגר על מנהיגותו ומאז הוא מהווה לו אופוזיציה.

 

עד פטירת הרב אלישיב שלטו אנשי אוירבך בעיתון "יתד נאמן", שנחשב לשופר ההנהגה הרבנית ולאחד הכלים המשפיעים על הציבור החרדי. כששטיינמן החליף את אלישיב, הם הודחו ובמקומם מונו מקורבי המנהיג החדש.

מנהיג הפלג הירושלמי הרב שמואל אוירבך (צילום: אחיה ראב"ד) (צילום: אחיה ראב
מנהיג הפלג הירושלמי הרב שמואל אוירבך(צילום: אחיה ראב"ד)

בעקבות כך הקים הפלג הירושלמי את העיתון המתחרה "הפלס", אך הפילוג הקשה שחוצה את הליטאים גרם לקוראים ומפרסמים פוטנציאלים רבים להחרים אותו. בעקבות כך הואשמו אנשי אוירבך פעמים רבות כי הם מפעילים עליהם לחץ כבד, בין היתר איומים, כדי שיפרסמו בו.

 

הפילוג בין שני הזרמים בתוך הליטאים-חרדים באו לידי ביטוי גם בבחירות לכנסת האחרונה. המנהיג שטיינמן קרא לציבורו להצביע ליהדות התורה, בזמן שאוירבך לא תמך באף מפלגה. גם בבחירות לראשות עיריית ירושלים בשנת 2013 הפלג הירושלמי בחר להתבדל מרוב הפלגים החרדיים ונציגיו לא תמכו במועמדותו של משה ליאון והעמידו מועמד מטעמה לראשות העיר - חיים אפשטיין.

 

מפקד מחוז ירושלים, ניצב משה (צ'יקו) אדרי, שיבח את פעילות יחידת ההונאה המחוזית בסיוע ושיתוף פעולה ממחוזות נוספים וכן מיחידת להב 433.

 

"מדובר בחקירה חשובה ורגישה שהובילה למעצר חשודים שניסו במעשיהם לשבש ולפגוע בזכות הקניין והגנת הפרטיות, תוך הטרדה והטלת פחד", אמר אדרי. "יחידת ההונאה של משטרת ירושלים ניהלה את החקירה ביסודיות, מקצועיות ונחישות ראויה לציון, תוך שיתוף פעולה מלא עם יחידות המשטרה ברחבי הארץ".

 

מהפלג הירושלמי נמסר בתגובה כי "ההר יוליד בקושי עכבר קטן. לא במקרה שבוע בדיוק לאחר הבחירות מתבצע המהלך האכזרי של מעצר אברכים צעירים ימים ספורים לפני ליל הסדר. המהלך הזה מתוזמן היטב כתגובה על סטירת לחי פוליטית שקיבלה דגל התורה כתגובה על התנהלותה הכוחנית בשנתיים האחרונות ברדיפות אכזריות נגד תלמידי רבינו ראש הישיבה".

 

אנשי הפלג הירושלמי קראו לאנשי דגל התורה ויתד: "הפסיקו מיידית לפלג את הציבור החרדי במחלוקת וברדיפות אכזריות. הרפו מציבור רבבות בני התורה , לא הכל כשר במאבקים כלכליים של יתד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים