שתף קטע נבחר

 

רשימת אסירים מאושוויץ נמצאה בבי"ס פולני

היסטוריונים במוזיאון אושוויץ בודקים כיצד הגיע דף ובו רשימה של 15 אסירים יהודים ופולנים שהיו במחנה ההשמדה לספר היסטוריה בבית ספר תיכון בלודז'

דף שרוף בשוליו שעליו נכתבו שמותיהם של 15 אסירים יהודים ופולנים ממחנה ההשמדה אושוויץ מצא את דרכו לספריית בית ספר בלודז' ואיש לא יודע למה ואיך. המסמך התגלה לפני כחודש בתוך ספר היסטוריה פולני משנת 1923 בספרייה במהלך ספירת מלאי שגרתית. "אין לנו מושג איך או מתי הגיע הדף לספר", אמרה מנהלת בית הספר בעיר הרחוקה כ-200 קילומטרים ממחנה ההשמדה.

 

עוד חדשות בעולם:

חיל האוויר הסעודי תקף בתימן; "מסמכי מודיעין נבזזו"

אישום נגד ברגדאל: ערק ונלקח בשבי טליבאן

דיווח: "הטייס ננעל מחוץ לתא הטייס"

 

היסטוריונים של מוזיאון אושוויץ החלו בבדיקת המסמך ומהמוזיאון נמסר כי אין ספק לגבי האותנטיות שלו. מציאת הדף יקרת ערך בחשיבותה בעיקר בשל העובדה שהנאצים השמידו את רוב המסמכים הקשורים באושוויץ כשהם התכוננו לפינוי המחנה בינואר 1945. דובר המוזיאון פבל סבינסקי אמר כי "סימני השריפה מעידים על כך שהמסמך נותר מאז, ושהוא אכן היה מיועד להשמדה".

 

רשימת האסירים שנמצאה בספרייה בלודג'                   ()
רשימת האסירים שנמצאה בספרייה בלודג'

אושוויץ. מה עלה בגורלם של האסירים היהודים? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אושוויץ. מה עלה בגורלם של האסירים היהודים?(צילום: AFP)

  

על המסמך מופיע התאריך 21 במאי 1941 והוא כולל את שמותיהם של אסירים שנשלחו למחנה ההשמדה מהערים לודז', פוזנן וקטוביץ'. אותם שמות נמצאים גם ברשימה אחרת השמורה בארכיון המוזיאון, שכוללת 28 אסירים שהובאו באותו היום למחנה.

 

לפי ההיסטוריונים במוזיאון, שמונה מהאסירים נספו באושוויץ, שני אסירים פולנים שרדו את המלחמה וכבר אינם בחיים וגורלם של חמישה יהודים נותר בגדר תעלומה: אלברט גולדברג מפוזנן, אסיר מספר 15621; קורט מילר מפוזנן אסיר מספר 15620; מאריאן קוביאק מפוזנן, אסיר מספר 15619; יאן מירונסקי מלודז' אסיר מספר 15632; וזיגמונד דומגלה מלודז' אסיר מספר 15637.

 

ערב מלחמת העולם השנייה חיו בעיר פוזנן שבפולין 2,000 יהודים, ורובם נספו בשואה. האוכלוסייה היהודית של לודז' מנתה כ-233 אלף בני אדם, שליש מאוכלוסיית העיר, ומרביתם נספו בשואה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רשימת האסירים שנמצאה בספרייה בלודג'
מומלצים