מבשלת בירה בת 5,000 התגלתה במתחם בילוי בת"א
סמוך לרחוב המסגר בעיר התגלו שברי חרס קדומים, שהארכיאולוגים העריכו כי שימשו להכנת המשקה בתקופת הברונזה הקדומה: "עיר ללא הפסקה כבר אלפי שנים"
עדויות לנוכחות אוכלוסייה מצרית קדומה מתקופת הברונזה הקדומה 1 (3,000-3,500 לפנה"ס) נתגלו לאחרונה בדרום תל אביב. במהלך חפירות הצלה שעורכת רשות העתיקות ברחוב המסגר, שם מתעתד להיבנות בניין משרדים של חברת רובינשטיין, נתגלו 17 בורות שככל הנראה שימשו לאחסון תוצרת חקלאית.
"בין מאות שברי החרס המאפיינים את התרבות המקומית, גילינו כמה שברי אגנים גדולים מחרס שנעשו במסורת מצרית, ושימשו להכנת בירה", סיפר דייגו ברקן, מנהל החפירה מטעם רשות העתיקות. "לכלים האלה הוסיפו קש או חומר אורגני אחר כדי לחזק אותם, שיטה שלא הייתה מקובלת בתעשייה המקומית".
לדברי ברקן, כלים מסוג זה נתגלו בעבר במבנה עתיק באזור עין הבשור, אך העובדה שגם בתל אביב התגוררה אוכלוסייה מצרית קדומה הפתיעה את החוקרים. "זוהי העדות הראשונה להתיישבות מצרית במרכז תל אביב בתקופה זו וגם העדות הצפונית ביותר לנוכחות מצרית בתקופת הברונזה הקדומה 1", ציין ברקן. "עכשיו אנחנו יודעים שגם המצרים הקדומים העריכו את מה שלאזור תל אביב היה להציע, ואף ידעו ליהנות מכוס בירה, ממש כמו התל אביבים של היום".
על פי הארכיאולוגים, את הבירה צרכה כל האוכלוסייה ללא הבדלי מעמד, מין וגיל. יחד עם זאת עדיין מנסים לברר אם מדובר במשקה ששימש לאירועים מיוחדים או שנצרך באופן שגרתי כדוגמת לחם. ככל הידועה לחוקרי רשות העתיקות,
הבירה העתיקה יוצרה מתערובת של שעורה ומים, שנאפו חלקית ולאחר מכן הושארו לתסוס בשמש. לתערובת זו הוספו תרכיזי פירות שונים על מנת לשפר את הטעם ולהעניק לו ארומה. את התערובת שהתקבלה סיננו והציבו בכלים מיוחדים שנשמרו עד לשימוש. בנוסף לבירה נמצאו בחפירות פגיון נחושת וכלי צור מהתקופה הכלקוליתית (לפני כ-6,000 שנה).
משה עג'מי, ארכיאולוג מחוז תל אביב ברשות העתיקות, ציין כי אתר החפירות ברחוב המסגר צפוי להיסגר היום. עבודות התשתית במקום יימשכו והממצאים יועברו למחקר במשרדי הרשות.