שתף קטע נבחר
 

מחקר: עודף משקל בהריון? תינוקך בסכנת השמנה

חוקרים מצאו שיעור גבוה של השמנת יתר אצל ילדים, שאמהותיהם צרכו כמויות מזון גדולות במהלך ההריון. מומחה ישראלי: בהריון לא צריך לאכול בשביל שניים

אם גם אתן מתכוונות לזלול במהלך ההריון, כדי לחשוב פעמיים: מחקר חדש מגלה כי נשים שעלו במשקל באופן משמעותי במהלך ההריון, גרמו להשמנת יתר אצל הילד שלהם. המחקר פורסם בכתב העת Maternal and Child Nutrition.

 

עוד כתבות על משקל תקין

השמנת תינוקות: אל תרדפו אחריהם עם האוכל

מרזה לשמן: בקרוב - עקומת גדילה חדשה לתינוק

התינוק שלי באחוזון ה-90: האם יש מקום לדאגה?

 

מחקרים קודמים כבר הראו כי לנשים הסובלות מהשמנת יתר במהלך ההריון, סיכון גבוה יותר להתפתחות סוכרת סוג 2, יתר לחץ דם, הפרעות שינה, ולידת תינוק גדול למשקלו ("ביג-בייבי").

 

האם צריך לאכול בשביל שניים?

החוקרים מאוניברסיטת קולומביה בדקו את 727 תושבות ניו יורק הרות, בין השנים 1998 ל- 2013. הנבדקות רובן היו אפרו אמריקניות או מהרפובליקה הדומיניקאנית בעלות מעמד סוציו אקונומי נמוך. לדברי החוקרים, נבחרה קבוצה זו של נבדקות, בשל היותן בסיכון גבוה להשמנת יתר.

 

החוקרים בדקו את תזונתן של האמהות במהלך ההריון, ושבו ובדקו את ילדיהם לאחר שבע שנים. מהממצאים עלה כי 22% מהילדים סבלו מהשמנת יתר. התוצאות הצביעו על כך ששיעור השמנת היתר אצל הילדים שאמהותיהם העלו במשקל משמעותית בהריון, היה גבוה פי 3 מאשר אצל ילדים שאמהותיהם שמרו על משקל תקין בהמלך ההריון.

 

"ידוע שלתזונת האם בהיריון השפעות ארוכות טווח גם על האם וגם על הילוד", אומר ל-ynet הפרופ' אייל שיינר, מנהל מחלקת יולדות במרכז הרפואי סורוקה.

  


כמה משקל מותר להוסיף בהריון?

כמה משקל מותר להוסיף בהריון?
  BMI לפני ההריון הוספת משקל רצויה במהלך כל ההריון
  מתחת ל-20 (תת משקל) 2.5-18 ק"ג
  20-25 11.5-16
  25-30 7-11.3
  30+ (השמנת יתר) 5-9 ק"ג

 

"בין היתר נמצאות הנשים בסיכון יתר להתפתחות סוכרת ויתר לחץ דם כרוני, והילד נמצא בסיכון להשמנת יתר וגם למחלות ארוכות טווח. בעיקר הוכח קשר שכזה עם השמנת יתר בתחילת היריון, ולאחרונה כנראה גם עם זלילת יתר בהריון".

 

לדברי שיינר, נשים נוטות בהריון לחשוב שעליהן לאכול בשביל שניים – האם ועוברה. בנוסף, בעוד התיאבון יורד בתחילת ההריון בשל הבחילות וההקאות, הוא חוזר בעוצמה חזקה יותר לקראת המחצית השניה של ההריון.

 

"חשוב לזכור שהעובר הינו למעשה פרזיט מושלם", מסביר שיינר, "הוא ייקח את מה שהוא צריך. אין צורך לאכול בשביל שניים. יחד עם זאת, יש לאכול נכון ולהקפיד על תוספי מזון נדרשים ובעיקר ברזל וחומצה פולית".

 

שיינר מסביר, כי עלן פי ההנחיות, אין צורך בעלייה של מעל 14 ק"ג במשקל במהלך ההריון. "יש לחשב את ה-BMI ולהתאים את צריכת המזון בהריון, למינימום הדרוש להתפתחות נורמלית של העובר".

  





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
עודף המשקל של האמא משפיע על התינוק
צילום: shutterstock
מומלצים