שתף קטע נבחר
 

שוב, "אנונימוס" מאיימת במתקפת סייבר על ישראל

"אנחנו מענישים את הציוניים על יחסם לפלסטינים. כפי שעשו במלחמה האחרונה ב-2014", נאמר בסרטון החדש של הארגון. יום התקיפה - 7 באפריל

"אזרחי העולם הקשיבו - אנחנו מענישים את הציוניים על יחסם לפלסטינים. כפי שעשו במלחמה האחרונה ב-2014", כך אומר בחור עטוי מסכה בסרטון חדש של "אנונימוס" שעלה ברשת.

 

 

בדבריו הוא אומר כי ישראל צפויה לחוות "שואה אלקטרונית" בשבעה באפריל 2015. "אנחנו לא מוכנים לעמוד מנגד", אמר. "אנחנו אמורים להגן על האנושות כנגד פשעים".

 

הארגון טוען כי ב-7 בחודש, יפלו אתרי הממשלה, אתרים צבאיים ואתרים ציבוריים: "שואה אלקטרונית תתקוף אתכם". "אנחנו פה להגן על החלשים", אמר. מלבד פניו רואים את ראש הממשלה נתניהו בחדר תדריכים עם שר הביטחון ואנשי צבא וכמו כן ילדים פלסטינים עצובים.

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאחר מכן רואים אזורים מופגזים, ככל הנראה תמונות מצוק איתן. "לא הפסקתם בהתנחלויות", הוסיף ואמר. "אנחנו לא צפויים ואתם תראו מה זו שואה אלקטרונית".

 

כבר היה בעבר

בנובמבר האחרון, בסרטון ברשת, הקריא הדובר בקול מתכתי: "אנחנו קוראים לקולקטיב אנונימוס ולקבוצות העילית של ההאקרים להצטרף אלינו במסע צלב, ולפתוח במלחמת סייבר נוספת נגד מדינת ישראל. ישראל תרגיש אתכם בשרתים שלה ובבתים שלה. זה יהיה יום הזדהות עם ההתנגדות". נזק ממשי לא נרשם.

  

מדי מספר חודשים, מאיימים האקרים או סתם גולשים במתפקות סייבר שונות. במקרים רבים ההאקרים לא מצליחים לממש את התקיפה, או גורמים לנזק מזערי וזמני בלבד. בחלק מהמקרים, מופצות ברשת רשימות של שמות וסיסמאות של גולשים ישראלים בשביל להבהיל, אלא שלעתים מדובר ברשימות ישנות ולא בפריצה עדכנית.

 

לפני שנה, ב-7 באפריל 2014, חלה מתקפת סייבר קלה על ישראל, אבל קורבנות משמעותיים לא נרשמו.

 

במשרד החינוך טענו כי הורידו באופן יזום את האתר בשביל למנוע פגיעה, וכעבור זמן קצר הוא שב לפעול כרגיל. גם אתרי הדואר והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נפלו לזמן קצר. בנוסף, קבוצות האקרים מהעולם פרסמו כי הצליחו להפיל אתרים בודדים קטנים ופרטיים או להשחית אותם. 

 

מחשבים ישראליים פרטיים, ארגוניים וממשלתיים נמצאים תחת ניסיונות מתקפה כל הזמן, בדומה למחשבים אחרים בעולם. אך בתקופות של עימותים צבאיים, או כאשר מוכרז באינטרנט על אירוע מרוכז, לעתים עולה המוטיבציה של האקרים ברחבי העולם לתקוף, ובעקבות כך גם ניסיונות התקיפה. כאשר אלה מצליחים, ההאקרים מפרסמים את המידע ברשתות חברתיות ומעודדים זה את זה להמשיך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים