לאכול בלי להשמין בחג: 10 עצות מועילות
שתו מים לפני שאתם מתיישבים לארוחה, אל תאכלו עד שאתם מתפוצצים וסרבו בנימוס אם אתם לא רוצים יותר לאכול - גם אם הדודות לוחצות. 10 עצות שיעזרו לעבור את ארוחות החג בלי תוספת של קילוגרמים
בני ישראל יצאו מעבדות לחירות, הישראלים יוצאים מארוחה אחת ונכנסים אל הארוחה הבאה. ארוחת חג יכולה להגיע בקלות ל-1,500 קלוריות מבלי ששמנו לב ואנו מוקפים בערבי חג ושבתות, מפגשים משפחתיים, חופש בעבודה וטיולים, "על האש".
עודף הקלוריות עלול להפוך לכדור שלג אשר יוביל לעלייה במשקל -ואם כבר אכלנו בלי חשבון, אז עד הסוף. איך אפשר למנוע את זה?
קראו עוד:
פסח לייט: 8 טריקים שיעזרו לכם לא להשמין בחג
מדריך: לעבור את פסח בלי לעלות גרם במשקל
המתוקים של פסח: מה בריא - וממה כדאי להימנע
כנגד עשר המכות קבלו 10 טיפים שיעזרו לכם להעביר את החג בשלום ללא צמיגים מיותרים:
1. למארחים
עוד בשלב ההכנות הכינו רשימה מסודרת של הארוחה ורשימת קניות. מכירים את המצה המגולגלת, המטוגנת בשמן עמוק וגורמת לנו לדמיין שהיא בורקס? גם בתנור היא יוצאת לא פחות נפלא.
ראשית הימנעו ממזונות מטוגנים בתפריט החג - גם תחסכו בלאגן במטבח וגם תחסכו שליש מכמות הקלוריות שבמנה. את האורז הלבן אפשר להעשיר בשקדים ואגוזים או ירקות שנותנים לנו סיבים, ויטמינים ומינרלים.
2. למתארחים
רגע לפני שהארוחה מתחילה תבצעו את התסריט הבא: שתו כוס מים, הסתכלו על השפע שבשולחן ובחרו בחוכמה מה הולך לשבת אצלכם בצלחת. השנייה הזו שבה אנו מחזירים לעצמנו את השליטה ובוחרים נכון, תעזור לנו ליהנות יותר מהאוכל ולהימנע מתחושות מצפון שמתלוות לאחר אכילה מוגזמת.
ברגע שתרגישו שבעים -שנייה לפני תחושת ה"פיצוץ" קומו מהשולחן, שטפו פנים ותגידו לעצמכם "להיום זה מספיק". כעת חזרו לשבת עם המשפחה.
3. יין וקושיות
שתיית יין בחג זו מצווה, אבל יחד עם זאת, האלכוהול מכיל כמות יפה של קלוריות וברוב המקרים גם מעורר תיאבון. העדיפו יין אדום, שתו במתינות עם הארוחה ולא על בטן ריקה.
4. מה שותים?
שולחן החג בדרך כלל מלא בשתייה מתוקה מכל הסוגים. אנו שותים תוך כדי קריאת ההגדה, תוך כדי הארוחה ובשלב הקינוחים. בכוס שתייה מתוקה אחת מסתתרות להן 4 כפיות סוכר בממוצע.
כאשר אנו שותים חמש כוסות - תעשו את החשבון הכריחו את עצמכם לשתות מים - תורם לתחושת השובע, בריא ואינו מעורר נקיפות מצפון.
5. מתקפת הדודים (או "מה זה.. לא אכלת כלום")
בהרבה משפחות שורר לחץ סביב שולחן האוכל. המארחים טרחו יומם וליל ורוצים לוודא שכולם שבעים ומרוצים. למדו לסרב בחיוך, החמיאו על האוכל ותמיד תוכלו להשתמש בתירוץ שאתם "שומרים מקום לקינוח".
6. צום לקראת הארוחה?
ממש לא! אם כבר בתחילת ההגדה הבטן שלי מקרקרת, מה יקרה שנגיע ל"שולחן ערוך"? חצי מהחרוסת כבר חוסלה וגם נשנשתי איזה מצה שאף אחד לא הסתכל.
ביום של ליל הסדר חשוב לאכול ארוחות קטנות כל 3 שעות. רצוי שיהיו קלות כמו יוגורט, ירקות בתנור/מוקפצים/סלט, ביצים, טונה, מצה קלה עם גבינה 5% או פרוסת לחם שנייה לפני שזורקים הכל.. הארוחה האחרונה תהיה לא יותר משעה וחצי לפני ארוחת החג.
7. מה מורחים על המצה?
מצה אחת שווה 2 פרוסות לחם אך אפילו לא מתקרבת לרמת השובע שהלחם מקנה. אפשר לקנות מצה קלה שבה מחצית מכמות הקלוריות. על המצה אפשר למרוח גבינה עם קצת דבש במקום ממרח שוקולד.
8. "אם כבר, אז כבר"
אם אתם שומעים את עצמכם אומרים בלב "גם ככה לא שמרתי", "החג הרס לי את הדיאטה", "אחרי החג נתחיל שוב" זה הזמן לעצור! זכרו שלא משמינים מהיום למחר- אבל אם נרשה לעצמנו לחגוג כל השבוע- הדרך לקילוגרמים מיותרים קצרה.
9. תתחילו לקזז את ארוחת החג
בפעילות גופנית! החג זו הזדמנות מצוינת לטיולים ברגל או באופניים, הגבירו את תדירות הביקור בחדר הכושר, בייחוד לפני ארוחות גדולות- מבטיחה שתרצו לאכול פחות.
10. נהלו יומן אכילה
הקפידו לרשום את כל הדברים שאכלתם במהלך החג. הרישום יעזור לנו להסתכל על עצמנו בעין בוחנת ולשים לב לכמויות. למי שלא רושם במהלך החג מטעמי דת, רשמו לפני כניסת החג ואחריו ונסו לזכור ולהשלים לאחר מכן.
הכותבים הם צוות המדריכים של " זאוס ספורט"