שתף קטע נבחר

 

הגנה מפני חמאס: נטיעות בקיבוצי עוטף עזה

פרויקט של צה"ל וקק"ל בעלות כ-13 מיליון שקל כולל נטיעת עצים המסתירים אזורים חשופים ביישובים צמודי הגדר. המטרה: להקשות על ירי מהרצועה

לראשונה מאז מבצע "צוק איתן'" חודש פרויקט ייעור ישובי עוטף עזה כדי להגן על התושבים מפני ירי מכיוון הרצועה. מי שמטייל בימים אלה באזור לא יכול לפספס את ההתרחשות לאורך הכבישים והכניסה לישובים: כלים כבדים ועשרות עובדים עמלים על שתילת עצים חדשים, צעירים או בוגרים, במטרה להסתיר את האזורים החשופים.

 

מדובר בכמה עשרות קיבוצים צמודי גדר ממועצות שער הנגב ואשכול, שלא רק חשופים לירי צלפים ומרגמות אלא גם מספקים לארגוני הטרור ברצועת עזה "נקודות ציון". עלות הפרויקט המשותף לצה"ל ולקק"ל מוערכת בכ-13 מיליון שקל. את הפרויקט השתילה מלווה קצין הביטחון הראשי של המועצה האזורית שער-הנגב, אייל חג'בי.

פרויקט הייעור בעוטף עזה ()
פרויקט הייעור בעוטף עזה

הפרויקט החל עוד לפני תחילת הלחימה בקיץ האחרון, אולם לאחר צוק איתן התגלו עוד כמה נקודות תורפה שבהן הוחלט לשתול עצים. לאחר הכנת של תשתיות ופריסת מערכות השקיית הגיע שלב הנטיעה, ומקרים מסוימים מתברר שהקיבוצים השונים "ערבים זה לזה": כך למשל, בקיבוץ כפר עזה החליטו לעקור עצים משטח שעתידות להיבנות בו שכונות מגורים ולהעתיקם לטובת ייערו אזור בקיבוץ נחל-עוז השכן.

 

"מבצע הייעור הביטחוני מעלה הילוך, תוך הוכחת סולידריות בין ישובים ויעילות כלכלית", אמר ראש המועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר. "עצים בוגרים שנאלצנו לעקור בכפר עזה עקב מהלכי צמיחה דמוגרפית, ניטעים אצל השכנים בנחל עוז. זו דוגמא לערבות ההדדית".

 

עצים משמשים לא רק להגנה על יישובים בעוטף עזה אלא גם על הרכבת. שבועות ספורים אחרי צוק איתן החלו נטיעה של עצים לאורך המסילה בקו אשקלון-שדרות כדי להגן על הרכבת שנוסעת באזור מפני טילים מרצועת עזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השדרה הזאת עוד תהיה יער. העצים החדשים בעוטף עזה
מומלצים