שתף קטע נבחר

 

הכנסת ה-20 יוצאת לדרך: על הפרק יוקר המחיה

שבועיים אחרי שהציבור אמר את דברו יצהירו 120 הנבחרים אמונים לכנסת ולחוקיה. אחרי הטקסים והשלמת הרכבת הממשלה ה-34 יחלו העימותים בין הקואליציה לאופוזיציה. על הפרק: חוק הלאום וחוק להגבלת כוחו של בג"ץ

הציבור הכריע, ועכשיו הגיע הזמן לעבוד: מליאת הכנסת תתכנס היום (יום ג') לישיבה חגיגית שבמהלכה יצהירו 120 הנבחרים אמונים לכנסת ישראל ולחוקיה. המשא ומתן הקואליציוני רק בתחילתו ומלאכת הרכבת הממשלה עוד רחוקה מסיום, אבל רגע לפני הפסח יושבעו חברי הכנסת ה-20 ובכללם 39 שיחלו את דרכם בבית המחוקקים. ynet יעביר משדר מיוחד מהכנסת החל מהשעה 14:30.

 

יו"ר הכנסת לשעבר שלמה הלל לקראת ההשבעה    (צלמים: ירון שרון אבי חי אסף מגל)

יו"ר הכנסת לשעבר שלמה הלל לקראת ההשבעה    (צלמים: ירון שרון אבי חי אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בכנסת ה-19 כיהנו 49 חברי כנסת חדשים ומספר שיא של נשים שהסתכם ב-27. בכנסת החדשה השיא נשבר מעט לאחר שהמצביעים העניקו ל-28 נשים מקום של קבע בכנסת. ביום עיון מיוחד

שנערך לח"כים החדשים בתחילת השבוע העניקה להם מזכירת הכנסת ירדנה מלר-הורוביץ הסבר מקיף על העבודה הפרלמנטרית ועל אגפי הכנסת השונים הרלוונטיים לעבודתם.

 

120 חברי הכנסת הנבחרים יתייצבו במשכן לישיבה שתחל בשעה 16:00 במעמד נשיא המדינה ראובן ריבלין ויו"ר הכנסת ה-19 יולי אדלשטיין. לאחר מכן יוזמן ותיק חברי הכנסת, ח"כ עמיר פרץ (המחנה הציוני) לנהל את הישיבה כיו"ר בפועל עד לבחירת יו"ר קבוע. במהלך הישיבה תימסר לח"כים הודעה רשמית על הטלת התפקיד להרכבת הממשלה על ידיו של בנימין נתניהו. בהמשך יקיימו הח"כים טקס לבחירת יו"ר קבוע לכנסת ה-20 ולאחר מכן תימסר הודעת הממשלה על מינויי ראש הממשלה לתפקידי שרים וסגני שרים עד שתוקם הממשלה ה-34.

אורן חזן (הליכוד) ויוסי יונה (המחנה הציוני) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אורן חזן (הליכוד) ויוסי יונה (המחנה הציוני)(צילום: גיל יוחנן)

מירב בן ארי (כולנו) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מירב בן ארי (כולנו)(צילום: גיל יוחנן)

זוהיר בהלול (המחנה הציוני) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
זוהיר בהלול (המחנה הציוני)(צילום: גיל יוחנן)

יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
יוסף ג'בארין (הרשימה המשותפת)(צילום: גיל יוחנן)

העיתונאי ושדרן הספורט זוהיר בהלול (המחנה הציוני) שנמנה עם 39 חברי הכנסת החדשים אמר בתום יום העיון שנערך במשכן כי "אפשר לומר שקיבלנו ליווי דומה לכיתה א' - זה היה כרוך

בהרבה סקרנות והרבה שאלות". בהלול ציין עוד שהוא וחבריו למדו דבר או שניים על עבודתה של הכנסת, "למשל הגשת שאילתה, מהו התהליך של חוק עד שהוא יעבור. מהן המהמורות המשפטיות. אלו דברים שידענו תיאורטית אך לא ידענו בדיוק מהו התהליך".

 

המחוקקים הטריים למדו על עבודת ועדות הכנסת, על הייעוץ המשפטי והחקיקתי, על שאילתות, על מרכז המחקר של הכנסת, וגם על סוגיית אבטחה וביטחון במשכן. הם נטלו חלק בטקס השקת השדה הסולארי של המשכן והשתתפו בסיורים מודרכים במשכן ובמליאה, שם יכלו לראות גם את הכיסא המיועד להם.

מייקל אורן (כולנו) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מייקל אורן (כולנו)(צילום: גיל יוחנן)

ז'קי לוי (הליכוד) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ז'קי לוי (הליכוד)(צילום: גיל יוחנן)

אברהם נגוסה (הליכוד) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אברהם נגוסה (הליכוד)(צילום: גיל יוחנן)

איילת נחמיאס-ורבין (המחנה הציוני) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
איילת נחמיאס-ורבין (המחנה הציוני)(צילום: גיל יוחנן)

קסניה סבטלובה (המחנה הציוני) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
קסניה סבטלובה (המחנה הציוני)(צילום: גיל יוחנן)

ענת ברקו (הליכוד) (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ענת ברקו (הליכוד)(צילום: גיל יוחנן)
"אני קצת מקנא בכם, קנאה חיובית כמובן", אמר אתמול לח"כים יו"ר הכנסת היוצאת אדלשטיין. "אין דבר המשתווה לתחושת הצהרת האמונים בפעם הראשונה. במשכן הזה אפשר גם להיות בטלן, אבל לא הרבה כאלה זכו להיבחר בשנית. הכול תלוי באחריות הציבורית ובמוטיבציה האישית של כל אחת ואחד מכם".

 

עוד עיתונאי לשעבר שצפוי לשאת בתואר חבר כנסת הוא שרון גל (ישראל ביתנו), שסיפר כי ההדרכה שקיבל הייתה חיונית להבנת העבודה הפרלמנטרית. "היה יום מרתק. את רוב האנשים שהיו שם אני מכיר טוב, אבל צריך להכיר ולהבין טוב את עבודת הכנסת. צריך רק ללמוד ולעשות". הוא העיד על תחושותיו לקראת ההשבעה: "זו תחושה של אחריות כבדה. שעכשיו צריך לעשות ולא לדבר".

 

איחולי הצלחה לחברי הכנסת החדשים    (צילום: גיל יוחנן)

איחולי הצלחה לחברי הכנסת החדשים    (צילום: גיל יוחנן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מטבע הדברים שיעור הח"כים החדשים הגבוה ביותר הוא מסיעת "כולנו", שבה חוץ מהיו"ר משה כחלון כולם יישבעו אמונים לראשונה. אחת מחברי הסיעה, רחל עזריה, שכיהנה עד לאחרונה כסגנית ראש העיר ירושלים, העידה על התרגשות לקראת ההשבעה וסיפרה גם היא על יום העיון: "הבנו למשל מתי מגישים שאילתות, למי מגישים אותן, מתי אפשר לעשות נאומים בני דקה, אילו דיונים מגיעים לוועדות ואיך מתקבלות החלטות - הפרקטיקה של כל פרלמנטר".

 

מסיעת הליכוד יכהנו 11 ח"כים חדשים, בהם ד"ר ענת ברקו, שאמרה על יום העיון: "הרגשתי בערך כמו שהרגשתי כשהתגייסתי בגיל 18. זה היה הבקו"ם. הגיע בשר טרי וקיבלו אותנו מאוד יפה. אני בטוחה שהרבה דברים אני אלמד תוך כדי תנועה. יצרו תחושה שאנחנו יכולים לשאול הכול ושאנחנו לא

אמורים לדעת הכול מהיום הראשון".

 

במקביל, מלאכת הרכבת הממשלה תימשך כסדרה בסבב פגישות בין השותפות הפוטנציאליות, ומיד לאחר מכן תאותגר הכנסת החדשה בשורה של הצעות חוק שעשויות להיות שנויות במחלוקת. חוק הלאום שעורר מהומה קואליציונית בכנסת הקודמת יחזור לסדר היום. בבית היהודי ובליכוד מבקשים לקבע בחוק את הגדרתה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, בישראל ביתנו יבקשו לקדם חוק עונש מוות למחבלים וכן חוק מימון 90 אחוז משכנתה לזוגות צעירים.

 

בנוסף עשויים לעלות עוד חוקים שנועדו "לרסן", כהגדרת חלק מחברי הכנסת, את כוחו של בג"ץ, ולחוקק שורת חוקים שיגבילו את כוחו בבואו לפסול חוקים של הכנסת. הכנסת החדשה תנסה גם לנקוט שורה של יוזמות כלכליות וחברתיות ולטפל בראש ובראשונה בנושאים הבוערים במערכת הבחירות: יוקר הדיור ויוקר המחיה.


פורסם לראשונה 30/03/2015 22:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
יוצאים לדרך (ארכיון)
צילום: עמית שאבי
מומלצים