שתף קטע נבחר

 

צה"ל: אחד מכל 5 חיילים נזקק לסיוע כלכלי

ערב חג הפסח מפרסם אגף כוח האדם בצה"ל נתונים עגומים לפיהם יותר מ-30 אלף חיילים נזקקים לסיוע ויותר מ-4,000 חיילים זכאים לתשלומי משפחה. "המצב הסוציו-אקונומי בארץ ומצב העוני בשנים האחרונות ידוע לכולנו"

אחד מכל חמישה חיילים נזקק לסיוע כלכלי - כך עולה מנתונים רשמיים שפרסם הערב (יום ב') אגף כוח האדם בצה"ל באתר צה"ל. מהנתונים של מחלקת הפרט באכ"א עולה עוד כי יותר מ-30,000 חיילים מקבלים סיוע כלכלי, ויותר מ-4,000 חיילים זכאים לתשלומי משפחה. בנוסף חל גידול של כ-24 אחוזים במספר החיילים הבודדים שמשרתים בצה"ל בשלוש השנים האחרונות.

 

בשנים האחרונות נרשמה עלייה מדאיגה במספר החיילים הנדרשים לסיוע. "המצב הסוציו-אקונומי בארץ ומצב העוני בשנים האחרונות ידוע לכולנו", סיפר ראש מחלקת פרט באגף כוח האדם, אל"ם בן-שאול. "אנחנו מספקים כלים רבים כדי לאפשר גם לחיילים שהגורל לא שפר עליהם לשרת שירות מלא".

עלייה מדאיגה במספר החיילים הנדרשים לסיוע (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
עלייה מדאיגה במספר החיילים הנדרשים לסיוע(צילום: רועי עידן)

נתוני אכ"א מגלים כי 48 אחוזים מזכאי תשלומי המשפחה משרתים במערך הלוחם. זאת משום שהחיילים העורפיים הזכאים לתשלומים אלה, שמספרם נאמד ביותר מ-20 אלף, מקבלים בדרך כלל היתר עבודה מחוץ לשעות הפעילות. "ביחידות הקדמיות אנחנו מעדיפים לתת סיוע כלכלי על מנת לשמר את החייל כלוחם או כתומך לחימה", הסביר אל"מ בן-שאול.

 

נתוני אכ"א הצביעו גם על עלייה במספר החיילים הבודדים שמשרתים בצה"ל. כיום משרתים כ-6,200 חיילים בודדים, בהם 52 אחוזים משרתים במערך הלוחם. החל משנת 2011 ועד 2014נרשם גידול של כ-24 אחוזים במספר החיילים הבודדים. 

 

בצה"ל מסבירים כי החיילים הבודדים מקבלים חבילת סיוע הכוללים כסף, פתרונות דיור והטבות נלוות, כמו מימון כרטיסי חיוג לחו"ל וטיסה לביקור ההורים. לקראת החג חולקו לחיילים תווי קנייה למזון בסכום של כ-6 מיליון שקלים לחיילים הזכאים.

 

לפני שבועיים נחשפו ב-ynet סיפוריהם של חיילים הבאים מבתים שבהם לא סוגרים את החודש.

 עידו (שם בדוי), לוחם באחת מחטיבות החי"ר הסדירות, חזר בקיץ האחרון משלושה ימים של לחימה בדרום רצועת עזה אל שטח ההיערכות הגדודי בעוטף עזה עם חששות גדולים יותר מאלה שליוו אותו בכניסה לשטח האויב.

 

"אחותי הקטנה, בת 12, כתבה לי לחזור הביתה בשלום, בריא ושלם, כדי שאממש את ההבטחה שלי לעזור כספית לאימא שלנו", סיפר אז. "ביקשתי ממנה לפני שנכנסתי לעזה לשמור על אמא, שעובדת בחצי משרה בגלל מוגבלויות רפואיות, ונקרעתי תחת ההתלבטות אם לממש את החופשה המיוחדת שהגיעה לי לפני המלחמה כדי לעבוד ולעזור למשפחה או להצטרף לחבריי למלחמה נגד חמאס. בלב כבד העדפתי לבחור באופציה השנייה, למרות שלא היה חסר לנו כוח אדם והמפקדים אפשרו לי לצאת למיוחדת למרות מצב החירום". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דו"צ
48 אחוזים מזכאי תשלומי המשפחה משרתים בקרבי
צילום: דו"צ
מומלצים